Як боротися з окупантами на цифровому фронті

Як боротися з окупантами

Зараз у соцмережах і медіа багато фейків та дезінформації. Усе це вороги роблять для того, щоб українці втратили віру в перемогу й опустили руки.

Тож просимо дотримуватися правил, які допоможуть вам вистояти під час інформаційної атаки окупантів:

  1. Користуйтесь офіційними джерелами інформації. Зібрали їх тут (https://t.me/mintsyfra/2580). А також офіційними сторінками держслужбовців та органів місцевого самоврядування.
  2. У жодному разі не ведіться на рекламні дописи в соцмережах із псевдосторінок СБУ чи інших держвідомств. Їх публікує ворог, щоб втертися вам у довіру. Перевіряйте офіційні сторінки установ на правдивість такої інформації.
  3. Жодним чином не поширюйте інформацію про переміщення українських військ, так ви здаєте наші війська ворогу!
  4. Поширюйте правду про війну, яку веде РФ в Україні у своїх соцмережах. Пам'ятайте, вони теж є інформаційною зброєю проти ворога!
  5. Робіть дописи для своєї аудиторії в соцмережах, спілкуйтеся зі знайомими адміністраторами груп та каналів в інших країнах та поширюйте інформацію через них. Поширюйте правду до росіян, оскільки там повністю обмежений доступ до правдивої інформації.
  6. Підтримуйте «гігієну своїх пристроїв»: блокуйте пристрої щоразу після закінчення роботи, встановлюйте застосунки лише з офіційних сервісів, не користуйтеся невідомим Wi-Fi.
  7. Захистіть свої соцмережі: встановлюйте складні паролі, не додавайте в друзі невідомі акаунти, увімкніть двоетапну автентифікацію.
  8. Підтримуйте дух нашої Армії! Пишіть слова подяки, підбадьорюйте українців!
  9. Долучайтеся до лав IT-армії України (https://t.me/itarmyofukraine2022) або до Інтернет Війська (https://t.me/ivukr).

Як побороти окупантів


Читати також