Домовласникам повертатимуть кошти за прихисток переселенців по 450 грн на місяць за людину

​За переселенців, яких безкоштовно прихистили, платитимуть по 450 грн на місяць за людину - Кабмін. Війна в Україні 2022

Домовласникам, які безкоштовно прийматимуть у себе переселенців, компенсують вартість комунальних послуг. Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Власники житла, які безкоштовно дали притулок внутрішньо переміщеним особам, отримають гарантовану державну підтримку у розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Як це буде працювати

  • Домовласник повинен повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців. Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію.
  • Цю інформацію можна надати через веб-сайт "Прихисток", а надалі через додаток "Прихисток".
  • Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якнайбільшу кількість людей.
  • Розселення у житлі відбуватиметься лише за згодою власників житла, які погодились надати притулок.
  • Щомісяця власники житла, які безплатно прийняли у своїх будинках переміщених осіб, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Читати також