Kадиров - лякачка рашистської пропаганди

рамзан дон дон кадиров

Одним з головних постачальників новин російсько-української війни для населення рф став рамзан кадиров, ймовірно, прагнучи трансформувати у подальшу кар’єру політичні бали, набрані за службу на догоду путіну та активну публічну позицію.

Таким же чином 2015 року з жорстокого служаки путіна, кадиров перетворився на публічну особу федерального рівня. До прикладу, сьогодні жоден російський губернатор не відважується вимагати від путіна штурму Києва чи Харкова та не викладає в соціальні мережі відео зі своїми земляками на війні. Воюють і буряти, і башкіри, і татари, але чути лише про чеченців.

"Страшилка" у вигляді кадирова і його демонізація є частиною інформаційного поля росії, спрямована на внутрішню аудиторію. Йому дозволено говорити все, що заманеться, але що не може офіційно озвучити кремль.

Водночас кадирівці рідко беруть участь у бойових зіткненнях, при цьому вони краще екіпіровані та їм, на відміну від звичайних військових рф, дозволено використовувати на війні смартфони і проявляти активність у соцмережах.

Міф про "безстрашних кадирівців" розтанув із міфом про велич "другої армії в світі". Вони погано інтегровані до російської армії, "воюють" переважно за 20 кілометрів від лінії зіткнення, і при цьому постійно демонструють свою підпорядкованість особисто кадирову.

Бійців кадирова використовують як психологічну зброю проти мирного населення, вони здебільшого виконують функції карателів на захоплених територіях та формують імідж, що російська армія залежить від чеченських банд, тобто від самого кадирова.


Точну характеристику йому дала свого часу вбита саме за висвітлення війни у Чечні російська журналістка Анна Політковська, сказавши, що він "хлопчик, який стояв у кутку та, в кращому разі, міг під час розмови старших підійти налити їм чаю" та "він вміє лизати ручку великого білого царя".

Але спроби залякування українців кадирівцями свідчать про глибоке нерозуміння російськими елітами настроїв українського суспільства. В Україні кадирова не бояться та, більше того, - висміюють і кепкують з нього, прозвавши його «дон-дон». А відео зі стріляниною по світлофорах, воротах та порожніх будинках, роздачею награбованих продуктів і молитвами на російських заправках викликають серед українців лише глузування.

За матеріалами: Центр протидії дезінформації при РНБО України


Читати також