09-04-2022 Новини у світі 4682

Урсула фон дер Ляєн: «Після такого сняться кошмари»

Урсула фон дер Ляєн фото

Перед тим, як повернутися до Брюсселя після візиту до Києва президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заїхала до Варшави. Сьогодні, у суботу, вона головує на заході Stand Up for Ukraine — «Підтримай Україну».

- Ви були у Києві, були у Бучі. Як це вплине на ухвалення Вами рішень у Брюсселі?

- Я побачила дійсність війни. Після такого вночі сняться кошмари. Це жахливо. Практично немає слів, які б передати той жах, який бачила. Але це надає мені рішучості та сил боротися зі страшною війною путіна та підтримувати Україну.

- Коли Ви були у Києві, Ви символічно передали президентові Зеленському опитувальник. Ви не боїтеся, що незважаючи на те, що пообіцяли йому прийняти Україну до Євросоюзу, країни-члени ЄС у Брюсселі не виправдають його очікувань?

- Ми робимо важливий крок. Європейська рада доручила Єврокомісії розробити опитувальник, на основі якого ми сформуємо нашу позицію. Ми старанно працюємо день і ніч, щоб зробити це швидше. Це те, що ми зробили. Це наше завдання, але ми взяли відповідальність прискорити процес. Тепер, разом з українською владою, ми прийдемо до рішення, яке так важливе для України. Це буде нашим наступним кроком.


Читати також