08-04-2022 Новини у світі 2666

Фармацевтична компанія GlaxoSmithKline призупинить постачання біодобавок та вітамінів до росії

Фармацевтична компанія GlaxoSmithKline

Фармацевтична компанія GlaxoSmithKline (GSK) оголосила про припинення експорту до росії біодобавок та вітамінів. Також GSK скоротить асортимент засобів гігієни ротової порожнини. При цьому в заяві компанії наголошується, що лікарські препарати, як і раніше, поставлятимуться на російський ринок: GSK зосередиться на постачаннях, зокрема, безрецептурних препаратів. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на заяву компанії.

“Ми підтримуємо глобальні санкції і дотримуватимемося їх, – сказано в ньому. – Ми вжили запобіжних заходів з метою максимально можливим способом зупинити будь-яку пряму підтримку російського уряду та військових”.

GlaxoSmithKline вважається однією з найбільших фармакологічних компаній світу і постачає в росію жарознижувальне "Терафлю", спрей для носа "Отрівін", протизапальний гель "Вольтарен", а також пасти Parodontax, Sensodyne та Aquafresh. Раніше бренд заявив про зупинення рекламних кампаній на російському ринку, а також відмовився від набору російських громадян для участі у клінічних випробуваннях.

GSK, штаб-квартира якої знаходиться в Брентфорді поблизу Лондона, була заснована у 2000 році. Компанія входить до індексу Лондонської фондової біржі FTSE 100, при розрахунку якого за основу беруться акції ста фірм з найбільшою капіталізацією.


Читати також