08-04-2022 Новини у світі 4290

​Acer заявила про зупинення роботи в росії

​Acer заявила про зупинення роботи в росії

Виробник комп'ютерної техніки Acer заявив про зупинення роботи в росії через «останні події», пов'язані з війною в Україні.

Компанія, як сказано в прес-релізі, допомагає своїм співробітникам та їхнім сім'ям, яких торкнулася ця ситуація.

«Acer сподівається, що світ буде відновлено якнайшвидше», — йдеться у заяві.

Після початку війни в Україні десятки міжнародних компаній заявили про зупинення або обмеження роботи в росії. Acer не увійшла до їх числа; у березні співробітники компанії у соцмережах підтверджували клієнтам, що «працюють у колишньому режимі».

Додамо, що Acer була заснована у 1976 році. Компанія випускає персональні комп'ютери, дисплеї, проектори, сервери, пристрої та інші продукти. Acer також розробляє хмарні рішення, що поєднують Інтернет речей у єдине ціле.

Ще більше санкцій від технологічних компаній за останній день:

  • Компанія Acer призупиняє роботу у рф. «У зв’язку з останніми подіями компанія Acer вирішила призупинити свою діяльність у рф», — йдеться в повідомленні тайванського виробника електроніки. Однак при цьому війну вони називають конфліктом між рф та Україною.
  • EPAM Systems Inc. йде з росії та припиняє всі операції в країні. Про це в листі до співробітників повідомив СЕО IT-компанії Аркадій Добкін: «Відповідно до планів забезпечення безперервності бізнесу компанії, які були введені в лютому 2022 року, EPAM пришвидшує переведення своїх російських операцій шляхом активного переїзду співробітників. У цей час значна кількість співробітників вже виїхали за межі країни», — написав він. При цьому EPAM планує продовжити роботу в білорусі, а також збільшити штат своїх співробітників у Європі, Центральній Азії, Індії та Латинській Америці. Раніше, 4 березня, компанія заявила про припинення обслуговування російських клієнтів.
  • Канадська EarthDaily Analytics припиняє свою діяльність у росії, зокрема закриває місцевий офіс у Москві. Компанія також розірвала контракт на стадії розробки з російською компанією зі спостереження за Землею TerraTech. EarthDaily Analytics займається роботою та аналізом даних, зокрема через свою платформу Geosys, необхідну для сільськогосподарських компаній і фермерів.
  • Worldline Ingenico відповідно до своєї корпоративної політики негайно ввела в дію всі міжнародні санкції, які застосовуються до росії, і продовжуватиме це робити доти, доки це необхідно.

Читати також