08-04-2022 Новини у світі 4066

В Яффо було ліквідовано терориста, який вчинив напад у Тель-Авіві

В Ізраїлі було ліквідовано терориста

Близько 6 ранку в п'ятницю, 8 квітня, стало відомо, що в районі Годинної площі в Яффо сили безпеки ліквідували терориста, який напередодні вчинив збройний напад на вулиці Дізенгоф у Тель-Авіві.

Терорист, мабуть, ховався на території мечеті. Коли його знайшли, бійці спецслужб закликали його здатися, але він відкрив вогонь і був знищений.

В Яффо було ліквідовано терориста

В операції з нейтралізації терориста було задіяно співробітників загальної служби безпеки (ШАБАК) та спецназу прикордонної поліції (ЯМАМ).

Зазначимо, що після нападу терористу вдалося втекти з місця події, дійти до набережної і протягом багатьох годин ховатися в Яффо.

Минулої ночі поліція опублікувала відеозапис з камери спостереження, на якій, як повідомляли правоохоронні органи, показаний підозрюваний у скоєнні теракту, який після вбивства людей спокійно йде по вулицях Тель-Авіва. На цих кадрах було показано молодого високого, темноволосого чоловіка.

Вранці 8 квітня в мечетях Дженіна оголосили ім'я "шахіда", який вчинив увечері 7 квітня теракт на вулиці Дізенгоф у Тель-Авіві та ліквідований вранці 8 квітня в Яффо. Це 28-річний Раед Хазем, який проживав у Дженіні. У соцмережах викладено знімок посвідчення його особи.

Загальна служба безпеки (ШАБАК) заявляє, що немає відомостей про належність терориста до будь-якої конкретної організації, раніше він не підозрювався в екстремістській діяльності і не зазнавав арештів. На території Ізраїлю він був нелегально.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет пообіцяв знайти всіх, хто причетний до теракту.

"Де б він не був, ми його дістанемо. А кожен, хто прямо чи опосередковано йому допомагав, заплатить за це", - написав глава уряду на своїй сторінці у "Твіттері".

Телеграм-канал AA News Israel повідомляє, що батько терориста, який вчинив збройний напад на вулиці Дізенгоф у Тель-Авіві, є високопоставленим офіцером сил безпеки ПА та одним із лідерів "Бригад мучеників Аль-Акси" (бойове крило ФАТХа) у Дженіні.

Агентство Maan передає, що батько "шахіда" Фатхі Хазем виступив перед натовпом у Дженіні, заявивши: "Ви побачите як ми переможемо вже в нашому поколінні, в нашу епоху, найближчими роками, найближчими днями, і ваші очі побачать зміни, і ви знайдете свободу, незалежність і перемогу, якщо дасть Аллах". Він розповів, що його син Раед був фахівцем у галузі комп'ютерів та технологій.


Читати також