Пророцтва про перемогу України

Пророцтва про перемогу України

Зараз відбувається фінальна війна між Україною та режимом путіна. росіяни понесуть відповідальність за цю війну та злочини, які вчинили. Україна переможе. Про це є у творах письменників, піснях співаків, словах духовенства та політичних ідеологів.

1. Письменники

Тарас Шевченко написав вірш позитивний "Бували войни і військові свари..."

Бували войни й військовії свари:
Ґалаґани, і Киселі, і Кочубеї-Нагаї —
Було добра того чимало.
Минуло все, та не пропало.
Остались шашелі: гризуть,
Ж[е]руть і тлять старого [дуба]...
А од коріння тихо, любо
Зелен [і парості] ростуть.
І виростуть; і без сокири
Аж зареве та загуде,
Козак безверхий упаде,
Розтрощить трон, порве порфіру,
Роздавить вашого кумира,
Людськії шашелі. Няньки,
Дядьки отечества чужого!
Не стане ідола святого,
І вас не стане, — будяки
Та кропива — а більш нічого
Не виросте над вашим трупом.
І стане купою на купі
Смердячий гній — і все те, все
Потроху вітер рознесе,
А [ми] помолимося Богу
І небагатії, невбогі.

Я не буду вдаватися у деталі. Пишу текст свідомо практично на колінах. То Шевченко посилається тут на біблійну історію про Великого Бована на якого впав камінь та зруйнував. Символізує падіння імперій. В даному випадку мається на увазі росії. Прекрасно ідею кари за гріхи московитів Кобзар передав у віршах "Осія глава 14" та "Холодний Яр". Прекрасно на ці вірші склали пісні українська метал група Кому Вниз.

Іван Франко у повісті "Захар Беркут" показав, що завдяки єдності русини перемогли монгольську орду, захищаючи село Тухля. Так і ми переможемо.

Захар Беркут

Добре цю ідею передав однойменний фільм 2019 року українсько-американського виробництва. А тут орда така подібна на русню.

2. Останні слова Митрополита Андрія Шептицького

Шептицький

Найвідоміший Митрополит УГКЦ помер 1 листопада 1944 року. Перед смертю він сказав пророчі слова:

«Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками. Але держіться, не відступайте від віри, від святої Католицької церкви. Тяжкий досвід, який впаде на нашу Церкву, є хвилевий. Я виджу відродження нашої Церкви. Вона буде гарніша, величавіша від давньої та буде обнімати цілий наш народ. Україна увільниться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою, яка буде дорівнювати другим високо розвинутим і цивілізованим державам світу. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу, тільки треба молитися, щоби Господь Бог і Мати Божа опікувалися все нашим народом, який стільки витерпів, і щоби ця опіка тривала вічно. Прощаюсь з вами. Будьте сильні і стійкі у вірі, витривалі і ревні у служінні Господу Богу! І більше мого голосу не почуєте, аж на Страшному Суді».

3. Натхненні слова Дмитра Донцова

Серед негативних рис українського народу є культ страждання із святкуванням частіше траурів, ніж перемог. Так само присутнє хуторянство, зрадофільство та інші риси, які заважають нам перемагати. Хоч окупанти хочуть взяти Мелітополь, та їм нас не перемогти. Бо тут народився один з ідеологів українського інтегрального "творчого" націоналізму Дмитро Донцов. Можна бути не у всьому бути згодним з його вченням, (що зробив вдало Роман Шухевич під час 3 з'їзду ОУН), та деякі цитати Донцова вдало надихають на боротьбу.

слова Дмитра Донцова

Найбільш гнітять того, хто найменше вимагає. (Д. Донцов)
Панувати не над кимось, а на своїй землі (Д. Донцов)

4. Український Троцький

Троцький

Лев Данилович Бронштейн (Троцький) є парадоксальною особою. Він серед радянського керівництва 1917-1923 років був найбільш проукраїнсько налаштованим керівником. Він виступав за знищення буржуазії та української контреволюційної національної держави тих часів. Але при цьому він був найбільшим захисником радянської України. То ж зараз відбувається остання битва між вільною Україною та пережитками радянської бюрократії сталінського термідору - злочинного режиму путіна. Україна переможе та поховає ось ці пережитки совка.

5. Тарас Компаніченко

Український кобзар, бандурист та лірник Тарас Компаніченко гарно виконує народні пісні.

В 2019 році пісня "Завжди Україна буде" стала одним із саундтреків до фільму "Незламні".

У цій пісні він співає такі слова:

Вона буде - хай вдавиться люттю Москва.
Ти прости москалів і надгробок постав,
Щоб не вилізли звідти нікуди,
Скрізь лише Україна буде!
Доки б'ється кохання у груди -
Свята Україна - буде!


Читати також