Відкриття Lera Litvinova Gallery

Lera Litvinova Gallery. Новини культури 2021

Відкриття галереї та виставки сучасного мистецтва Лери Літвінової та Леонори Янко

Живопис, скульптура

Lera Litvinova Gallery після канікул відкрилася у новій локації за адресою: вулиця О. Гончара, 60. Арт-простір, відомий знаковими проектами як в Україні так і у Німеччині, Бельгії, США та ін., зустріне гостів у самому центрі міста.

Мистецький простір відкрився виставкою робіт Лери Літвінової та Леонори Янко. Лера Літвінова представила як роботи з своєї найвідомішої серії «Virgo», так й витвори, якими починається новий цикл художниці. Дослідження емоційних та трансформаційних процесів особистості набуває нових форм.

Леонора Янко представила скульптури з серії «BUDALI», які нещодавно були вперше презентовані у музейних експозиціях Музею-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе та Кмитівському образотворчому музеї ім. Й.Д. Буханчука. «BUDALI» сповнена іронічними настроями, поєднання зображення стародавнього Будди та елементів образу епатажного Сальвадора Далі – це своєрідне відображення суперечливого прагнення сучасників до умиротворення душі та водночас способу життя, де соцмережі диктують умови привернення до себе уваги попри все. Посмішки героїв скульптур серії «BUDALI» самоіронічні та, наче, направлені на зцілення від вад сучасної цивілізації.

Lera Litvinova Gallery - арт-простір, заснований у 2014 році Лерою Літвіновою та Леонорою Янко. Арт-простір представляє собою як стаціонарну галерею, так і постійні та тимчасові партнерські локації, які створюють арт-простір Lera Litvinova Gallery. Крім виставок в Україні галерея реалізує мистецькі проекти за кордоном. На рахунку арт-простору багаторазові виставки у Нью-Йорку, Берліні, Брюсселі, Брюгге, Люксембурзі, співпраця із музеями, посольствами та культурними представництвами різних країн. Лера Літвінова та Леонора Янко активно реалізують принцип культурної дипломатії за для зміцнення культурних зв’язків між державами та просування національних інтересів України.

Зараз Lera Litvinova Gallery працює у закритому форматі, для відвідування необхідно узгодити час у зручному для вас форматі: зателефонувати за номером +38 050 03 333 17 або звернутися повідомленням на будь-яку з наших сторінок у соцмережах.

тел. 050 033 33 17


Читати також