15-08-2021 Подкасти 1422

Новинарня #7. Все про кіно

Новинарня #6. Все про кіно

Новий випуск подкасту Новинарня.


Розшифровка

ОМКФ

Почав свою роботу Дванадцятий Одеський міжнародний кінофестиваль, який триватиме до 21 серпня. Урочиста церемонія відкриття 12-го ОМКФ традиційно пройшла в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Цього року фестиваль відмовився від міжнародного конкурсу, зосередивши увагу на національному. До речі, саме він завжди користувався в Одесі найбільшим попитом, хоч і проходив не на головній фестивальній локації. Тепер саме українське кіно постало на чолі програми.

Особисто для мене найцікавіше цього року - це ретроспективи Террі Ґілліама та Кшиштофа Кесльовського. Цього року йому виповнилося б 80 років. До речі, з Ґілліамом в Одессі відбудеться оффлайн зустріч. Це дійсно круто.

Стосовно закриття. Відтепер і завжди церемонія закриття ОМКФ буде відбуватися на Потьомкінських сходах - так зірки стануть ближчими до глядачів. Відповідно, вхід буде вільний. А цього року організатори наполягають на спеціальному дрес-коді, що включає елементи національного одягу. Організатори фестивалю відзначили, що сподіваються зібрати на закритті 15 тисяч глядачів, які дізнаються імена переможців і подивляться фільм «Малюк» великого Чарлі Чапліна.



Netflix випустив психоделічний міні-серіал «Новий смак вишні»

В онлайн-кінотеатрі Netflix відбулася прем'єра нового психоделічного міні-серіалу «Новий смак вишні». Шоу отримало 90% «свіжості» на порталі Rotten Tomatoes і 65 зі 100 балів на основі дев'яти рецензій від критиків на сайті Metacritic.

Сюжет картини розповідає про дівчину Лізі, яка приїхала до Голлівуду 1990-х років для зйомок власного фільму. Обдурена героїня звернулася до чаклунки з метою помсти, після чого потрапляє у вир дивних подій, а також починає бачити різних чудовиськ, в тому числі м'ясоїдних кошенят.

Головна роль дісталася Розі Салазар, шоураннерами виступили Нік Антоска і Ленор Зіон.


Серіал «Чим ми займаємося в тінях» продовжили на четвертий сезон

Телеканал FX з 2 вересня почне показ третього сезону комедійного серіалу «Чим ми займаємося в тінях». Але канал не став чекати прем'єри і відразу оголосив, що серіал продовжений на четвертий сезон.

Серіал оснований на фільмі «Що ми робимо у тінях» (2014 року) Джемейн Клемента і Тайки Вайтіті і розповідає про життя сусідів-вампірів, які намагаються вижити в сучасному світі.

Перші два сезони отримали високі оцінки критиків і глядачів. Серіал називають в числі найсмішніших шоу на сучасній сцені. На Rotten Tomatoes рейтинг схвалення серіалу становить 96%.


П'ятий сезон «Ріка і Морті» закінчать годинним епізодом - але він вийде лише 5 вересня

Adult Swim оголосила, що наступний епізод «Ріка і Морті» вийде лише 5 вересня і він стане фіналом сезону, який об'єднає в собі дві серії: «Забути Сарика Мортшалла» і «Рікурай Джек».

Прем'єру останніх серій оголосили в спеціальному промо після восьмого епізоду. Фактично фінал п'ятого сезону стане першою серією шоу в годинному форматі, проте з огляду на те, що телеканал лише об'єднав показ двох епізодів, цьому не варто надавати великого значення.


Найбільша у світі мережа кінотеатрів дозволить купувати квитки за криптовалюту

Найбільша у світі мережа кінотеатрів AMC Theatres почне приймати криптовалюту Bitcoin як засіб оплати за квитки.

На брифінгу для інвесторів після публікації квартальної звітності глава AMC Адам Арон заявив, що можливість розплачуватися біткоїнами з’явиться до кінця цього року. Компанія, яка володіє близько 1 тис. кінотеатрів в США і Європі, сподівається, що подібний захід допоможе збільшити продажі в складний для індустрії розваг період пандемії.


Густаво Фрінг їде до Києва

Актор Джанкарло Еспозіто стане гостем Comic Con Ukraine, відвідувачам обіцяють фото- і автограф-сесію з актором.

Американський актор Джанкарло Еспозіто, який виконав роль наркоторговця Густаво Фрінга в культовому серіалі «Пуститися берега», стане гостем фестивалю Comic Con Ukraine-2021 у Києві. Про це повідомляє прес-служба заходу.

«Джанкарло Еспозіто — саме та людина, яка подарувала всесвіту серіалів Breaking Bad і «Краще телефонуйте Солу» одного з найбільш харизматичних лиходіїв. Погодьтеся, неможливо уявити епопею Хайзенберга й Пінкмана без антагоніста Фрінга», — так представили Еспозіто в анонсі.

Цьогоріч Comic Con Ukraine пройде 4 та 5 вересня на Арт-заводі «Платформа».


Apple придбав новий фільм з Дженніфер Лоуренс від режисера Паоло Соррентіно

Стрімінговий сервіс Apple TV + виграв боротьбу у Netflix за новий фільм з акторкою Дженніфер Лоуренс. Стрічку про голлівудську агентку Сью Менгерс поставить італійський режисер Паоло Соррентіно.

Сума угоди не повідомляється. Менгерс була скаутом талантів, починаючи з 1960-х, і першою жінкою в Голлівуді, яка зуміла заманити до себе значну базу акторів, незважаючи на монополізацію професії чоловіками. Вона представляла інтереси таких клієнтів, як Барбра Стрейзанд, Шер, Майкл Кейн, Брайан Де Пальма та інших.

Сценарій уже написаний, і над ним попрацювали троє сценаристів: Лорен Шакер Блум, Ребекка Анджело і Джон Логан.

Дата початку зйомок і виходу на екрани не повідомляється. Раніше Лоуренс і Соррентіно планували попрацювати над «Дівчиною мафії», проте проєкт виявився заморожений.


Марго Роббі зіграє в наступному фільмі Веса Андерсона

Акторський ансамбль нового фільму Веса Андерсона поповнився ще одним зоряним ім'ям - до проєкту долучилася Марго Роббі.

Деталі сюжету невідомі, проте The Hollywood Reporter уточнює, що роль Роббі є другорядна. Раніше до безіменної стрічки приєдналися Том Генкс, Білл Мюррей, Тільда Свінтон, Едріан Броуді, Руперт Френд і Джейсон Шварцман.

Зйомки фільму проходитимуть у вересні в Іспанії. А прем'єра запланована на 2022 рік.

Нагадаю, що у жовтні в український прокат вийде «Французький вісник» Андерсона. У ньому також зіграли Мюррей, Свінтон і Броуді, а ще Оуен Вілсон, Бенісіо Дель Торо, Тімоті Шаламе, Сірша Ронан, Крістоф Вальц та інші.



«Аннетт» вийде в український прокат у вересні

Нарешті! 9 вересня в Україні вийде на великих екранах стрічка «Аннетт» Леоса Каракса, за яку він отримав Нагороду Каннського кінофестивалю як Найкращий режисер. Головні ролі виконали Адам Драйвер і Маріон Котіяр, а саундтреки написали музиканти гурту Sparks.

«Аннетт» – перша стрічка французького режисера Леоса Каракса («Дурна кров», «Коханці з Нового мосту», «Корпорація “Святі мотори”») після майже 9-річної перерви. За сюжетом мюзиклу Генрі – стендап-комік. Енн – всесвітньо відома оперна співачка. У світлі прожекторів вони здаються міцною і гламурною парою. Їхні життя перевертає народження першої дитини – дівчинки Аннетт із незвичайним даром.


Гунда в Україні

16 вересня на екранах українських кінотеатрів вийде стрічка «Гунда» документаліста Віктора Косаковського. Дякую тобі, Артхаусе Трафіку!

Якщо не знаєте, Віктор Косаковський - це один із найталановитіших документалістів сучасності. Без жартів, Косаковський - геній.

Дуже раджу подивитися його останні фільми: "Акварель", "Хай живуть антиподи!" Вони дійсно геніальні. Подивіться, якщо не вірите мені.

Стосовно ж "Гунди", то вона вийде у нас цього року 16 вересня.

Це чорно-біла стрічка-спостереження за життям тварин на фермі. У фільмі немає слів, закадрового голосу й музики, а в кадрі відсутні люди. Я, звичайно, ще не бачив цей фільм, але на 99% впевнений, що він мене вразить. Дуже чекаю на прем’єру.

До речі, виконавчим продюсером фільму є Хоакін Фенікс.


На цьому в мене все. Слухайте наш подкаст усюди, де існують подкасти. А розшифровку до випуску разом із трейлерами фільмів, про які я сьогодні розповідав, шукайте на Міжнародному культурному порталі Експеримент. З вами був Герман Гошкадор. До зустрічі.


Читати також