Феномен/ологія Босого

Феномен/ологія Босого. Дмитро Тирусь

Босий ? Хто він є. Це ідеальний образ чи конкретна людина?

Тоді вйо назад до витоків джерел поняття Босого. Бо є навіть така наука босознавство. Її створив письменник та філософ Андрій Дацків.

Книгу про Босого, яку написав Дацик, я знайшов, коли закрили галерею Гангрену ві Львові.

Я з переможцем літературних конкурсів Дацківом сидів за одною партою в Українському Католицькому Університеті. Деколи він навіть у мене списував.

Але образ Босого в першу чергу списаний із засновника "Вільного простору" Павла Дідули. Він дійсно ходив часто босий по всьому Львові. Також був побитий беркутом на Майдані. Одружився дійсно із Дівчиною із Свинею!

Пролетарський образ Босого списаний від автора книги. Але Прол побачив там і себе. Я про ту історію, як Босий вибирав легші ящики на вантажній роботі. Він не цурається фізичної роботи. А її полюбляє.

Босий також богослов. Поки священики та монахи молилися за виключене світло в Церкві, то Босий прийшов із викруткою та його зремонтував. Поки люди в Церкві умертвляють плоть, то Босий їсть добре. Щоб ситим мати змогу побороти свої гріхи.

Босий нагадує юродивого, але ним не називається. Він був пророком Даниїлом, який здружився з левами. Так само Босий - ворог Сталіна. Босий був, є і буде. Він - то добре в кожному з нас.


Читати також