За якими параметрами розрізняються піци?

смачна піца онлайн

Піца пройшла довгий шлях змін і варіацій відповідно до смаків і вподобань любителів цієї страви в усьому світі. Але є одна унікальна рецептура, яку ніколи не можна змінювати, – автентична італійська піца! Починаючи з 16 століття, італійська піца полюбилася багатьом і залишається фаворитом дотепер. Доставка піци у Львові за італійською рецептурою - відмінний вибір, який гарантує насолоду та гарний настрій. Що таке смачна піца Львів прекрасно знає!

Вся різниця в скоринках

Існує велика різниця між італійським і популярним американським стилем піци. Основа страви – це тісто. Піцайоло вміло розтягують до максимальної тонкості тісто з томатним соусом і сиром на ньому. Тісто настільки тонке та легке, що ви зможете самостійно з'їсти цілу піцу. Але сицилійська піца зовсім інша. Тісто товсте, прямокутне і набагато важче. Американський вигляд цієї страви дуже варіюється.

Стиль піци обмежується місцем їх походження. Навіть у місцях, невідомих своєю автентичною рецептурою, ви зазвичай можете знайти американський варіант. Ідеально смачна піца, яку можна замовити будь-де, подарує неймовірне свято для ваших смакових рецепторів.

Справа в соусі

Американський варіант піци використовує томатний соус повільного приготування. Італійська ж рецептура передбачає свіжий соус із помідорів, додавання оливкової олії, часнику та орегано. Це надає піці трав'янистого смаку, до якого не всі звикли. В італійській піці використовується домашній соус зі свіжопочищених помідорів і суміш пікантних трав. Автентична італійська піца не поєднує в собі начинку та соус. Піцайоло накладають соус вздовж скоринки. Ви навіть можете скуштувати піци без соусу, з лише крапелькою оливкової олії. Це називається "Біанка".

Начинки

Смак у кожного свій, і тому піцерії мають пропонувати велику кількість начинок і сирів.

У звичайній американській піці набагато більше сиру, ніж в італійській. Маленьких піц з тонко нарізаною начинкою немає в меню справжньої італійської піцерії. Натомість маємо щедру порцію грибів, овочів, великі шматочки моцарели. Також у страву додають різні трави та зелень, зібрані вручну: розмарин, базилік, руколу та каперси. Баклажани, часник і зелений перець також є популярними італійськими інгредієнтами для начинки. Традиційно італійська піца ситна, ароматна та пікантна. Дуже легка і добре засвоювана.

Сподіваємося, ми змогли пояснити різницю між італійською та американською піцою. Незалежно від ваших уподобань, ми можемо погодитися, що піца - це дуже смачно. Замовляйте піцу тут і насолоджуйтесь!


Читати також