Коли і як правильно садити нарциси

нарциси посадка

Вам захотілося посадити у себе на ділянці нарциси? Ми зовсім не здивовані! Адже практика показує, що для цієї квітки навіть на найменших клумбах та ділянках, але знаходять місце. А це означає, що потрібно не просто діяти, а трішечки подумати. А краще навіть ґрунтовно підготуватися до кожного з майбутніх етапів.

Ми рекомендуємо вивчити список ефективних підказок, які допоможуть уникнути помилки. І, до речі, неправильні дії як у процесі посадки квітки, так і порушення щодо догляду, які точно матимуть незворотні наслідки.

Поради:

  1. Обов'язково купуйте як насіння, так і цибулини, саджанці у надійного продавця. Співпраця з інтернет-магазином Matla-Flowers виявиться в цьому плані дуже результативною.
  2. Не забувайте, що якість ґрунту, його висота – це те, що впливає на активність розвитку, цвітіння.
  3. Просто посадити квітку недостатньо, слід робити це правильно, як радять досвідчені у цій справі фахівці.
  4. Доглядати квіти приємно, але потрібно робити це дуже акуратно і усвідомлено. До речі, гарним нарцисам потрібен особливий догляд.
  5. Кожен сорт вимагає до себе унікальної уваги. Цей аспект зазвичай багато хто упускає з уваги.

Від загального списку поступово переходимо до конкретних рекомендацій.

Де і в який ґрунт потрібно садити нарциси?

Щойно цибулини нарцисів виявляться у вас в руках, можна подумати про локацію їх посадки. Квітка дуже особлива, досить вибаглива. Його не назвеш звичайним, чому до нього знадобиться більше уваги, ніж до інших кольорів. І перша складність, яка чекає – це підготовка ґрунту. А ще час посадки значущий.

Ми рекомендуємо проводити цей захід наприкінці серпня або десь уже ближче до середини вересня. Це виявиться запорукою здоров'я та сили садової квітки. Отже, щодо локації, то запам'ятовуйте або записуйте:

  • нарциси люблять помірне сонце, півтінь;
  • протяги шкодять здоров'ю рослини, їх при виборі місця дуже бажано уникати;
  • суглинистий ґрунт для цибулинних майже ідеальний, нарциси в цьому плані не є винятком;
  • високий вміст піску та перегною в грунті – це, по суті, найкращий із усіх варіантів;
  • мінеральне добриво, деревну золу – все це не тільки можна, а потрібно обов'язково використати.

Зверніть увагу! Деякі сорти дуже вибагливі щодо світла. Чому завжди бажано цікавитися у продавця про особливості тієї чи іншої цибулинної і не тільки рослини.

Як садити нарциси? Поради

Сам процес посадки квітки не багатьом відрізняється від класичного, виробляється звичайним способом. Але є нюанси, зневага яких абсолютно не рекомендована.

Навіть, якщо ви не найдосвідченіший дачник, ви повинні знати, що розмір цибулини – це головна підказка. Це цифрове значення впливає на відстань, що закладається в процесі посадки між окремими рослинами. Саме розмір цибулини вказує на потрібну глибину її розміщення.

Але тут є важливий момент – склад грунту теж не можна забувати. Таким чином у суглинистому грунті середнього розміру цибулина повинна опинитися на глибині 10 см. У тому випадку, якщо концентрація піску суттєва, то 25 см – 25 см. це достатня можлива глибина. Саме тому ми звертаємо увагу на те, що наші рекомендації мають теоретичний характер, на практиці ж і за фактом лише вами ухвалюються всі остаточні рішення.

Нерідкі випадки, коли дачники практикують посадку нарцисів на невеликій відстані один від одного. Подібний спосіб дозволяє досягти унікального візуального ефекту, рослини будуть цвісти дуже красиво. Але в цій ситуації квіти-сусіди можуть втратити своє здоров'я. 20 см – це достатня глибина лунки.

Де купити цибулини нарцисів?

Насправді, ні близьке розташування оффлайн-магазину, ні найбільший каталог квітів та саджанців – це не приводи для того, щоб необдумано робити дії. Слід переконатися у надійності продавця. І тільки тоді, після збирання відгуків, інформації та відомостей купувати квіти. Навіть цінова політика не повинна бути привабливою, якщо якість товару, що продається низька.

Ми не хочемо, щоб ви розчаровувалися і тому звертаємо увагу на те, що у нас ви зможете придбати найкращі товари. А кожна покупка буде доказом цього. Наші нарциси, що стали вашими, радуватимуть усіх довкола. Власне, мети і буде досягнуто.


Читати також