Які вітаміни корисні для здоров’я шкіри?

вітаміни корисні для здоров’я шкіри

Проблемна шкіра турбує ледь не кожного третього. У когось вона занадто жирна чи суха, є вугрі, розширені пори чи почервоніння… Краса шкіри залежить як від зовнішнього догляду, так і внутрішніх процесів в організмі. Брак поживних речовин може спричинити різноманітні проблеми, які впливають на стан шкіри. Та завдяки японським засобам і вітамінам, які представлені на сайті https://yotsubajapan.com.ua/, можна зробити її гарною та здоровою.

Тому бажано задуматися про свій спосіб життя, якщо спостерігаєте часті проблеми зі шкірою. У багатьох випадках це викликано нестачею в організмі вітамінів і мінералів. Дізнайтеся, які з них особливо важливі для нашої шкіри.

Завдяки яким вітамінам можна покращити стан шкіри?

Приділіть особливу увагу:

  • Вітаміну С

Ви можете знайти його переважно в косметиці, яка призначена для боротьби зі старінням шкіри. Цей вітамін добре впливає на неї, оскільки має антиоксидантні властивості та сприяє утворенню колагену. Він допомагає відновити пошкоджену шкіру та зменшує появу зморшок. 

  • Вітаміну D

Він дуже корисний для шкіри та чудово підходить для лікування псоріазу. Найкращим джерелом вітаміну D є пряме сонячне світло. Та будьте обережні, перебуваючи на сонці, й використовуйте засоби для захисту від УФ-променів.

  • Вітаміну B3

Він покращує зволоження та зменшує почервоніння шкіри. Його можна наносити на шкіру за допомогою кремів і сироваток. В3 на етикетці часто вказаний як ніацинамід. Він збільшує вироблення церамідів і жирних кислот, що забезпечує зовнішній захисний бар'єр для шкіри.

Вітаміни необхідні для здоров'я і правильного функціонування організму. Тож, коли їх бракує, це може спричинити видимі негативні наслідки для шкіри.

Які ще речовини корисні для шкіри?

Окрім вітамінів, на шкіру добре впливають:

  • Цинк

Це мінерал номер 1, коли мова про стан шкіри. Він має протизапальну дію, тому з нього часто виготовляють протизапальні засоби для шкіри. Його основна функція – імунна, водночас це найбільш досліджена та використовувана речовина в лікуванні акне. Ви можете знайти цинк у натуральній формі в бобах, молочних продуктах і горіхах. 

  • Селен

Це мінерал, який допомагає шкірі, захищаючи її від УФ-променів. Його дефіцит може спричинити більший ризик захворюваності на рак шкіри.

  • Колаген

Це білок і основний структурний компонент шкіри та кісток. Колаген типу I є найважливішим для шкіри. Для його засвоєння потрібен вітамін С, тому переконайтеся, що у вашому раціоні його достатньо (або виберіть засоби, які містять колаген).

На що ще варто зважати?

Якщо ви хочете мати здоровішу та пружнішу шкіру, ваше тіло має бути в хорошому стані. Ви можете досягти цього й за допомогою харчування.

Їжте багато фруктів та овочів, які багаті антиоксидантами. Наприклад, бета-каротин і вітаміни С, Е і А можуть обмежити шкоду вільних радикалів, які здатні пошкодити клітини шкіри та викликати ознаки старіння. Чорниця, полуниця, грейпфрут, листова капуста, шпинат або різні види перцю – все це сповнене вітамінів, корисних для шкіри.

Вживайте омега-3 жирні кислоти, які є у волоських горіхах. Омега-3 допомагають зберегти верхній зовнішній шар шкіри міцним і неушкодженим. Подбайте про збалансоване та різноманітне харчування, щоб мати чудовий вигляд і добре себе почувати.


Читати також