Як боротися з подразненням шкіри

подразнення шкіри

Подразнення шкіри не може бути діагнозом, але інколи це важливий симптом дерматологічних захворювань. Тому важливо одразу звернутися по кваліфіковану допомогу, а не займатися самолікуванням. Особливо шкідливі у цьому випадку поради «досвідченіших» подруг, адже кожен випадок індивідуальний і потребує особливого підходу. Часто за наявності подразнення шкіри дерматологи можуть порекомендувати засоби сімейства Бепантен®, зокрема спрей для безконтактної обробки шкіри.

Чому виникають подразнення

Під «подразненням» зазвичай мають на увазі почервоніння, свербіж, лущення, незначне ушкодження шкірних покривів. Іноді пацієнти бачать прямий зв'язок між появою цього симптому та якимось подразником, а іноді розгублено розводять руками.

Подразнення може виникати у різних випадках, наприклад:

  • Різні дерматити (атопічний, алергічний тощо) не проходять без подразнення шкіри. Але після усунення причини та симптоматичної терапії від нього не залишається і сліду.
  • Стрес нерідко призводить до свербіння та лущення шкіри.
  • Недостатність вітаміну А негативно позначається на якості шкіри, і пацієнти починають скаржитися на свербіж, подразнення, появу виразок навколо рота. У цьому випадку важливо вчасно помітити та заповнити дефіцитарний стан.
  • Екзема супроводжується не тільки свербінням і почервонінням, але й сильною сухістю шкіри. У цьому випадку без гарного зволожувального і ранозагоювального крему не обійтися!

Як позбутися неприємних симптомів

Звісно, впливати потрібно як на симптоми, так і на причину захворювання. А для цього потрібно правильно зібрати анамнез і провести повну діагностику. При подразненні шкіри відчутно погіршується якість життя людини, тому дуже важливо швидко усунути прояви.

Як симптоматичну терапію призначають креми, мазі або спреї, які відновлюють і зволожують шкіру. Найкраще для цього підходять засоби з декспантенолом у складі. Він не тільки зволожує шкіру та зменшує подразнення, але й стимулює вироблення колагену та еластину. Саме ці два білки відповідають за тургор і міцність епідермісу.

Бепантен® спрей містить не тільки декспантенол, але і хлоргексидин, що дозволяє знезаразити шкіру. Засіб наноситься безконтактно, щоб уникнути травмування подразненого епідермісу, а також має легкий охолоджувальний ефект, що особливо доречно в разі свербіння.

УВАГА!!! Перед тим як застосовувати той чи інший препарат, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також