Як купити авто в розстрочку?

авто в розстрочку

Обмеження поставок нових авто, високі ціни та зростання процентних ставок роблять автомобілі все більш недоступними для багатьох українців. Навіть ціни на вживані машини зросли через обмежену пропозицію на ринку нових автомобілів. Згідно з даними сайту онлайн-пошуку, ціни залишаються вищими, ніж були до пандемії, хоча останнім часом вони дещо знизилися. Однак у покупців є варіанти - на сайті carid-hub.com.ua можна купити авто в розстрочку на дуже вигідних умовах!

З огляду на обмежений асортимент як нових, так і б/у автомобілів, ви повинні дивитися на обидва. Ціни на нові автомобілі вищі, ніж на вживані, але процентні ставки зазвичай нижчі. Якщо ви знайдете автомобіль, який вам подобається, новий чи вживаний за ціною, яку можете собі дозволити, купуйте його негайно, не чекайте.

Як можна отримати найкращу ставку на авто в розстрочку?

Підтримка хорошої кредитної історії є важливою, щоб ви могли претендувати на найнижчу процентну ставку. Деякі дилери все ще можуть пропонувати нульовий відсоток фінансування нових автомобілів, але вам, як правило, потрібен високий кредитний рейтинг. Купити авто в розстрочку вигідніше, ніж взяти в кредит, оскільки процентна ставка на автомобілі залежить від контрольної ставки, встановленої резервною системою, виплати за автомобілі зростають, оскільки ФРС підвищує ставки для боротьби з інфляцією.

Чи можна зменшити місячний платіж за авто в розстрочку, взявши довгостроковий кредит?

Так, і багато споживачів роблять це. Більше третини покупців, які купили новий автомобіль у червні, обрали позику на 73-84 місяці (або приблизно на 6-7 років). Але довгострокові позики зазвичай мають вищі процентні ставки, тому з часом ви будете платити більше, навіть якщо виплати легші. А з довшими кредитами автомобіль коштуватиме менше, ніж залишок кредиту. Іншими словами, ви можете заборгувати гроші, якщо вам доведеться продати машину до того, як борг буде виплачено.

Що робити, якщо виникають проблеми з оплатою автомобіля?

У першому кварталі року рівень прострочення споживчої заборгованості (включно з автокредитами) залишався низьким, але потім зріс. Якщо вам важко здійснювати платежі, зв’яжіться зі своїм кредитором, щоб обговорити варіанти. Краще поговорити з кредитором, а не просто сумувати.

Якщо проблема короткострокова, можливо, ви зможете відкласти платежі, поки стабілізуєте свої фінанси. З високою вартістю автомобіля ви, ймовірно, можете продати свій автомобіль і погасити борг, а потім купити більш доступну модель. Для більшості українців важко добиратися на роботу без автомобіля, якщо тільки ви не працюєте вдома або живете поблизу місця з хорошою транспортною розв'язкою. Якщо ставка по кредиту висока, можна спробувати рефінансування.


Читати також