RuAssets – ефективний інструмент, який дозволяє виявляти ворожі бізнес-активи

приховання активів

Українська IT-компанія YouControl створила черговий корисний сервіс на основі відкритих міжнародних даних – RuAssets. Цей інструмент покликаний перевірити зв’язки юридичних осіб з російськими та білоруськими активами, що вкрай актуально в нинішній час. На тлі розпочатою росією жорстокої війни команда експертів YouControl оперативно згуртувала сили задля пришвидшення досягнення перемоги України. Так народився продукт, скористатися яким можна за посиланням https://youcontrol.com.ua/news/russianassets/.

Унікальний інструмент RuAssets

Інформаційний продукт RuAssets допомагає швидко викривати осіб, які так чи інакше пов’язані з країною-агресором, щоб усі винні понесли відповідальність. Сервіс також допомагає попередити про загрозу співпраці з фізичними чи юридичними особами, які пов’язані з росією та білоруссю. Очевидно, що співпраця зі злочинними режимами та їх посібниками завдає фінансові та репутаційні втрати, а в деяких випадках і несе загрозу потрапляння під українські та західні санкції.

Функції RuAssets:

  • формує ланцюжок пов’язаних компаній та людей у різних кутках світу, причетних до відомих діячів, які захищають злочинні інтереси росії;
  • пошук бізнес зв’язків у країнах СНД, аналіз зв’язків між санкційними особами, воєнними терористами, зрадниками України, пропагандистами;
  • виявлення навіть непрямих контактів з посібниками злочинців через родичів, роботу, посадові повноваження і т.д.

На основі отриманої інформації можна законно провести арешт активів, банківських рахунків, рухомого та нерухомого майна.

Про переваги продукту RuAssets

Система містить максимально повний список російських, білоруських, українських національних публічних діячів з понад ста джерел й база даних. Список постійно розширяється. Наразі в ньому налічується понад два мільйони осіб лише з рф. На тлі очевидного бажання підсанкційних осіб обходити санкції, у системі RuAssets з’явилася найбільша база публічних осіб Казахстану, адже саме у цій країні можуть відбуватися спроби приховання активів.  

RuAssets уже користуються правоохоронні органи та органи державної влади, журналісти, роботодавці, фінансові компанії, комплаєнс менеджери і т.д. Для того, щоб отримати цінну інформацію потрібно в пошуку ввести ім’я людини, яку ви бажаєте перевірити. Для прикладу, якщо ввести ім’я одіозного депутата ВРУ Віктора Медведчука, який має явні зв’язки з росією, результат пошуку покаже, що він фігурує в 5 наборах даних, більшість з них мають категорію «санкційні списки». Додаток розрізняє варіанти транслітерації при написанні імені на різних мовах: білоруській, російській, українській, а також варіанти написання латиницею.


Читати також