Прес-реліз гурту EtnoGen на пісню: Кров червона земля чорна

Прес-реліз гурту EtnoGen на пісню: Кров червона земля чорна

Нещодавно гурт EtnoGen до дня "Гідності та свободи" створили патріотичний сингл "Кров Червона земля чорна", не дивлячись на складний період в творчості.

Чому складний? Справа в тому, що на момент написання цієї пісні всіх учасників колективу розкидало по світу. Віталій Дужик- сопілкар біт-боксер (у складі гурту #kalushorchestra) на момент створення цього треку знаходився в США з благодійним туром, брав участь в MTV Europe Music Awards. Євгенія Мазуренко - Солістка гурту EtnoGen. Концертує Україною і залишається незмінним волонтером, який допомагає та наближає нашу країну до перемоги. Сергій Радіон - гітарист, сопілкар, бек-вокал. З вересня місяця долучився до лав ЗСУ України.
Ця пісня присвячена усім воїнам, усім тим хто боровся та бореться за незалежність нашої країни. Пісня створена гуртом повністю дистанційно.

Історія гурту починається рік тому з серпня місяця. Від початку гурт називався "Non Trivials", створений Євгенією Мазуренко - фольклорний вокал, та Віталієм Дужиком - народні духові інструменти, біт-бокс (гурт Kalush Orchestra). Гурт уособлював собою поєднання автентичного виконання на народних духових інструментах, фольклорного вокалу та Біт-Боксу. В такому складі гурт бере участь в українському талант шоу "Україна має талант 2021". Успішно виступають та проходять в другий тур.

Згодом долучається ще один учасник Сергій Радіон - гітара, народні духові інструменти, бек-вокал. Звучання колективу стає більш повнозвучніше. Однодумці шукають альтернативне звучання своїх пісень. В той момент виникає ідея зробити ренейм гурту. Так в грудні 2021 зʼявляється EtnoGen. Колектив бере участь у різноманітних виступах, заходах.

24 лютого розпочинається повномасштабна війна. Ця ситуація шокувала усіх. Але потрібно було не падати духом і триматись. Складно творити в таких умовах, але вже через місяць учасники гурту зібрались силами і продовжили свою творчість записуючи нові сингли. На той момент всі були активними волонтерами.

Проходить час, Віталій Дужик з хлопцями з Kalush Orchestra їдуть на пісенний конкурс Євробачення і стають переможцями Evrovision 2022. Далі всесвітній Тур.
Але не дивлячись на це, гурт працює дистанційно та створює пісні.
У вересні Сергія Радіона мобілізовують до лав ЗСУ України. В цей момент почав зароджуватись новий сингл "Кров червона земля чорна".


Читати також