Науково-популярні відео тижня. Добірка від 05.02.2023

дивитись відео про науку

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

67 випуск передачі Подкаст терапія. Цей проект - діалоги двох друзів. Спартак - український лікар, кандидат психологічних наук. Янович - український актор та комік. Наука досі не може пояснити, як вони зійшлися і чому досі спілкуються. Власне, це єдине, що й хлопці не можуть пояснити. На все інше в подкаст терапії відповіді є. 

Чому пошуки чупакабри або Лохнеського чудовиська - марні? Що не так з русалками та драконами? Чому криптозоологія - не наука і в чому її шкода?

Нова цікаве відео на каналі Довколоботаніка.

На цей раз вирішили обговорити етичні та моральні засади різних суспільств. На зустрічі обговоримо такі моменти: Чим ми керуємось, коли приймаємо моральні рішення? Чи можливі універсальні моральні засади? Що таке вагонеткологія? Хто є автором(и) цього напрямку? Як пов’язані наші моральні засади та теорії «справедливої війни»? Чи можливі етичні експерименти на практиці? Вчення про подвійний наслідок Учасники: Руслан Мироненко — засновник Печери Платона Ксенія Зборовська — співзасновниця Печери Платона

5 лекція курсу "Вступ до філософії" або "Філософська пропедевтика". Курс читався студентам першого курсу філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Українці повинні перейти на латинську абетку, щоб відгородитися від Росії. Це дозволить європейцям, які користуються латинкою, швидше вивчити нашу мову і зміцнить зв’язки із Заходом. Крім того це забезпечить українцям легше вивчення європейських мов. Безперечно, вам доводилося чути подібні тези. І більшість, я певен, не знає, як до них ставитися. З одного боку, нам і справді треба відгороджуватися від Росії у всьому – від законів та торгівлі до серіалів та мови. А з іншого боку, відмовлятися від звичної кирилиці… А як же наші діди-прадіди, які нею писали церковні книги та листи? Як же Шевченко, який писав кирилицею? А Франко? А десятки і сотні авторів, тисячі й сотні тисяч документів?

Курс лекцій Тімоті Снайдера «СТАНОВЛЕННЯ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ». Відступ Османів. Російська сила. Українське народництво.

У цьому відео автори переклали лекцію з історії україни, в якій професор висвітлює події 18 сталіття. Трикутник держав, який включає в себе російську та Османську Імперії, а також Українську козацьку державу. Тімоті Снайдер — професор історії Єльського університету Річарда К. Левіна та постійний співробітник Інституту наук про людину у Відні викладає курс "Становлення сучасної України".


Читати також