13-02-2023 Розваги 542

Новини кіно за тиждень. 12 лютого 2023

Новини кіно за тиждень. 12 лютого 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

З'явився трейлер фільму «Сенека» із Джоном Малковичем

У Мережі став доступним трейлер сатиричного байопіка Сенека. Головну роль філософа-стоїка виконав номінант на Оскар Джон Малкович.

Проект розповість про взаємини Сенеки та римського імператора Нерона (Том Ксандер). Поступово Нерон починає підозрювати свого наставника у замаху на вбивство.

У стрічці також знімалися Луїс Гоффман, Ендрю Кодзі, Мері-Луїз Паркер, Джеральдін Чаплін, Джуліан Сендс та ін. Режисером та сценаристом виступив Роберт Швентке («РЕД»). Світова гала-прем'єра відбудеться 20 лютого на Берлінському кінофестивалі.

Netflix випустить серіал "Ріплі" з Ендрю Скоттом

серіал «Ріплі» з Ендрю Скоттом

Стрім-сервіс Netflix перекупив у каналу Showtime серіал "Ріплі". Екранізація однойменного книжкового циклу Патриції Гайсміт вийде до кінця року.

Головну роль маніяка-соціопату Тома Ріплі виконає британець Ендрю Скотт. Перший сезон складатиметься з восьми серій і перенесе на екран події «Таланливого містера Ріплі».

За сюжетом, Тома просять повернути з Італії Дікі Грінліфа, який тринькає гроші сина багатого знайомого. Поступово Ріплі входить у довіру до Дікі і вирішує зайняти його місце.

У серіалі також знімалися Джонні Флінн та Дакота Фаннінг. Шоураннером виступив Стівен Зелліан. Точна дата релізу не повідомляється.

Історію Ріплі кілька разів переносили на екрани, але ніколи у вигляді серіалу. Персонажа втілювали Метт Деймон, Ален Делон, Джон Малкович та Денніс Гоппер.

Вийшов трейлер серіалу «Зв'язок» з Касселем та Ґрін

Apple TV+ представив дебютний трейлер гостросюжетного серіалу "Зв'язок". Трилер із Венсаном Касселем та Евою Ґрін у головних ролях дебютує на стрімінгу 24 лютого.

Англо-французький проект розповість про двох закоханих, які намагаються вижити у світі міжнародного шпигунства. У серіалі також знімалися Пітер Муллан («Вершина озера»), Баккі Бакрей («Ти мене не знаєш»), Деніел Френсіс та ін.

Режисером усіх шести серій виступив Стівен Гопкінс («Втікач»). Ідея «Зв'язку» належить Віржіні Брак («Мегре»). До кінця року Кассель та Грін також з'являться на екранах у черговій екранізації «Трьох мушкетерів».

З'явилися деталі наступного фільму Вуді Аллена

Coup de chance

Видання Deadline ексклюзивно повідомило про зміну назви нового фільму Вуді Аллена – замість «Оси-22» (Wasp-22) стрічка називатиметься «Щасливий випадок» (Coup de chance).

Проект стане 50-м фільмом у кар'єрі Аллена. Його зйомки проходили в Парижі. Сюжет розповість про двох старих друзів (Лу де Лааж та Нільс Шнайдер), які вступають у романтичні стосунки. Поступово роман веде спочатку до зради, а потім до вбивства.

Джерело порівнює "Випадок" з алленівським "Матч Поінтом" (2005). Точна дата релізу нової картини невідома. Продюсери планують продати права на її прокат різним країнам у ході Європейського кіноринку під час Берлінського кінофестивалю.

Останній на сьогоднішній день фільм Аллена «Фестиваль Ріфкіна» виходив у 2020 році. Постановник заявив, що поки що не планує виходити на пенсію.

Саша Барон Коен зніметься у новій комедії режисера «Амстердама»

Super Toys

Номінант на "Оскар" Саша Барон Коен та зірка фільму "Ні" Кеке Палмер очолять проект "Суперіграшки" (Super Toys) режисера Девіда О. Расселла ("Амстердам", "Боєць"). Про кастинг ексклюзивно повідомив Deadline.

Дія сюжету розгорнеться в 1970-і роки. Стрічка розповість про подружжя-продавців іграшок, які мають врятувати свій шлюб та 12-річну доньку. О. Рассел також написав сценарій стрічки.

«Найкращий стрілець: Маверік» названо найкращим фільмом року за версією Rotten Tomatoes

Топ Ґан: Меверік

Блокбастер «Найкращий стрілець: Маверік» з Томом Крузом отримав звання найкращого фільму року від редакції сайту Rotten Tomatoes.

Сіквел «Кращого стрільця» розповідає про льотчика Піта Мітчелла (Круз), який має намір возз'єднатися з сином загиблого товариша і взяти участь разом із ним у небезпечній місії. Режисером стрічки виступив Джозеф Косінскі («Облівіон/Світ забуття»); партнерами Круза по екрану виступили Майлз Теллер, Дженніфер Коннеллі, Вел Кілмер та ін.

"Меверік" дебютував на екранах у травні минулого року, зібрав у світовому прокаті 1,488 млрд доларів і отримав шість номінацій на "Оскар".

Amazon працює над нуаром про Людину-павука

про Людину-павука

Стрім-сервіс Amaozn Prime Video анонсував новий серіал про Людину-павука. Нове шоу стане нуаром і відмовиться від Пітера Паркера як головного персонажа.

За даними Variety, дію сюжету перенесуть в Нью-Йорк 1930-х років, а сам Павук буде старшим за віком, ніж раніше. Шоураннером виступить Орен Взіл (Мортал Комбат).

Продюсерські обов'язки візьмуть на себе Філ Лорд, Крістофер Міллер та Емі Паскаль. Точна дата релізу невідома.

Вийшов трейлер фільму «Лютер: Занепале сонце»

Netflix представив перший трейлер повнометражного продовження серіалу "Лютер". Трилер із підзаголовком «Занепале сонце» вийде на стримінгу 10 березня.

За сюжетом детектив Джон Лютер (Ідріс Ельба) втікає з в'язниці, щоб зупинити нового небезпечного маніяка (Енді Серкіс), який загрожує Лондону. У фільмі також знімалися номінантка на "Оскар" Синтія Еріво та Дермот Краулі.

Сюжет фільму вигадав творець оригінального «Лютера» Ніл Крос. Серіал виходив з 2010 по 2019 рік на ВВС і прославив виконавця головної ролі Ельбу. У новому фільмі він також виступає як виконавчий продюсер.


Читати також