13-02-2023 Розваги 523

Новини музики за тиждень. 13.02.2023

Новини музики за тиждень. 13.02.2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Skrillex анонсував перший за 9 років альбом Quest For Fire, він вийде в лютому

Новий альбом Skrillex називатиметься Quest For Fire і вийде вже зовсім скоро – 17 лютого. Фрагменти нових пісень він виконав на спеціальному сеті та виклав його відеозапис на свій YouTube-канал.

На платівці можна буде почути нещодавно випущені сингли "Rumble", "Leave Me Like This" та "Xena". Трекліст вже відомий.

1. «Rumble» (з Fred Again and Flowdan)
2. "Xena" (featuring Nai Barghouti)
3. "Inhale Exhale" (featuring Aluna)
4. "A Street I Know" (featuring Eli Keszler)
5. "Tears" (featuring Joker and Sleepnet)
6. "Warped Tour '05" (featuring Pete Wentz)
7. "Good Space" (featuring Starrah)
8. "Too Bizarre (Juked)" (featuring Swae Lee, Siiickbrain and Posij)
9. "Supersonic (My Existence)" (Featuring Noisia, Josh Pan і Dylan Brady)
10. "Leave Me Like This" (featuring Bobby Raps)
11. "Baby Again" (featuring Four Tet and Fred Again)
12. "Butterflies" (featuring Starrah and Four Tet)
13. "Ratata" (featuring Missy Elliott and Mr. Oizo)
14. "Still Here (з тими, що I Came With)" (featuring Porter Robinson і Bibi Bourelly).

Можна зауважити, що в записі альбому взяли участь басист Fall Out Boy Піт Вентц та легендарна реперша Міссі Елліотт. У трекліст потрапили пісні, випущені ще в 2021 році - "Butterflies", "Too Bizarre" та "Supersonic (My Existence)".

M83 випустили 5 пісень - "Water Deep", "Amnesia", "Us And The Rest", "Earth To Sea" і "Radar, Far, Gone"

M83 поділилися "першим розділом" майбутнього альбому "Fantasy". Вона складається з шести пісень, п'ять з яких раніше не виходили - це Water Deep, Amnesia, Us And The Rest, Earth To Sea і Radar, Far, Gone.

Послухати «Fantasy: Chapter One» можна на YouTube-каналі гурту, а також на їхній сторінці в Bandcamp. Одна композиція фанатам вже знайома – це Oceans Niagara, на яку в січні був представлений кліп.

"Fantasy" побачить світ 17 березня 2023 року і стане першою роботою M83 за три роки. Їхня остання на сьогодні платівка «DSVII» виходила в 2019 році і являла собою сиквел альбому «Digital Shades Vol. 1» (2007).

У трекліст "Fantasy" увійде 13 композицій. Одна з них, «Kool Nuit», – дует з американською інді-співачкою Кейлою Сінклер. Сінклер давно співпрацює з M83: вона приєдналася до концертного складу ще 2016 року, коли лідер гурту Ентоні Гонсалес шукав вокалістку з клавішними навичками.

За словами Гонсалеса, "Fantasy" буде схожий на третій альбом M83 "Before The Dawn Heals Us" (2005) - більшою мірою з енергетики. За звучанням це все та ж звична суміш гітар і синтезаторів, але, можливо, яскравіше виражена. Музикант хоче, щоб його нові пісні справляли сильне враження на живих концертах.

Ентоні Гонсалес також зізнався, що з віком його творчість стає дедалі особистішою та відкритішою – і на «Fantasy» це теж можна буде почути. Гонсалес досить закрита людина за вдачею, але цього разу він намагався, щоб у текстах та вокальних партіях було більше «присутності». Хоча він не приховував, що спочатку завдання видалося йому нелегким.

Linkin Park випустили невиданий трек «Lost» та показали аніме-кліп

Linkin Park опублікували невиданий трек "Lost", записаний за часів роботи над альбомом "Meteora". Разом із піснею музиканти показали кліп, знятий у стилі аніме.
Режисерами кліпу «Lost» виступили цифрові художники Мацей Куціара та Pplpleasr. Під час створення ролика також були використані технології штучного інтелекту – наприклад, у деяких сценах із Честером Беннінгтоном.

Учасник Linkin Park Майк Шинода розповів про трек:

«[Виявлення "Lost"] було схоже на пошук улюбленої фотографії, про яку ви забули. Вона ніби чекала відповідного моменту, щоб розкрити себе… Вже не перший рік фанати просили нас випустити щось із голосом [Честера Беннінгтона]. Я дуже радий, що ми змогли це зробити настільки по-особливому».

"Lost" з'явиться на перевиданні альбому "Meteora", присвяченого 20-річчю релізу. Він побачить світ уже 7 квітня. У оновлену версію платівки увійдуть невидані пісні та відео Linkin Park – якщо вірити Майку Шиноде, вони «вразять фанатів». Лише демо буде цілих 19, а, крім них, до нової «Meteora» потраплять концертні записи та студійні рідкості. За складом це дуже схоже на перевидання Hybrid Theory (2000), випущене в 2020 році.

Paramore випустили перший за 6 років альбом «This Is Why»

Paramore опублікували альбом This Is Why - шостий за рахунком і перший з 2017 року. На ньому не так багато звичного для гурту поп-панку: цього разу гурт більше надихався інді-роком.
Одним із головних орієнтирів при записі This Is Why для музикантів стали Bloc Party – культовий британський інді-колектив 2000-х. Вакалістка Paramore Гейлі Вільямс дуже любить цей гурт, оскільки вони сильно відрізнялися від більшості рок-артистів того часу.

У трекліст This Is Why увійшло десять композицій, включаючи раніше випущені сингли This Is Why, The News і C'est Comme Ca. Цікаво, що інді-музикою Paramore вже надихалися на попередньому альбомі After Laughter (2017). Але тоді гурт більше вдарився у синті-поп, у новому ж релізі наголошено на гітарі.

Depeche Mode згадують Енді Флетчера у кліпі «Ghosts Again»

Depeche Mode опублікували сумний чорно-білий кліп Ghosts Again. У ньому Дейв Гаан та Мартін Гор грають у гігантські шахи, після чого опиняються на цвинтарі.

Відео «Ghosts Again» присвячене Енді Флетчеру – клавішнику гурту, який пішов із життя у травні 2022 року. Фанати зазначають, що їм украй незвично бачити Depeche Mode у форматі дуету.

Режисером відео Ghosts Again виступив Антон Корбейн, який постійно співпрацює з Depeche Mode. Авторами пісні стали Мартін Гор та Річард Батлер, фронтмен британської постпанк-групи The Psychedelic Furs.

За словами Дейва Гаана, "Ghosts Again" "ідеально передає баланс меланхолії та радості". Гор додав:

«Ми не так часто записуємо пісні, які мені не набридає слухати. Я дуже радий поділитися однією з них.»

Це перший сингл з нового альбому Depeche Mode Memento Mori, реліз якого відбудеться 24 березня.

Софі Елліс-Бекстор випустила пісню Breaking The Circle і анонсувала альбом Hana

Софі Елліс-Бекстор опублікувала витончений задумливий трек Breaking The Circle. Композиція з'явиться у її  новому альбомі Hana, який виходить 2 червня.
Софі Елліс-Бекстор розповіла про пісню «Breaking The Circle»:

«Вона натхнена тими нічними моментами, коли ви сумніваєтеся у всьому світі і відчуваєте приплив адреналіну від можливостей завтрашнього дня. Терміново, драматично, оптимістично. Ідеальна передмова для нового альбому».

Продюсером матеріалу виступив Ед Гаркурт, який давно працює зі співачкою. «Hana» стане першою платівкою Елліс-Бекстор за сім років – її остання на сьогодні робота «Familia» виходила 2016-го.

Незадовго до карантину Софі Елліс-Бекстор встигла вперше побувати в Японії і дуже вразилася країною. З цього народився трек Tokyo, з нього і почалася робота над альбомом. Ед Гаркурт описує «Hana» як «чудовий вибух калейдоскопічної радості» та «кілька моментів крихкості та краси». Він також пообіцяв, що на платівці будуть «одні лише хіти, без слабких місць». Стилістично реліз теж вийшов різноманітним – знову ж таки, якщо вірити продюсеру:

«Трохи прямої бочки, трохи поп-музики, трохи прог-року, трохи синтезаторів та пісня про те, як нас врятують інопланетяни».

А ось що розповіла про альбом Елліс-Бекстор:

«Його назва перекладається [з японської] як "квітка". Він досліджує теми оптимізму, нових починань, пригод та роздумів».


Читати також