09-02-2023 Розваги 302

Мерзенна десятка: фільми, які ненавидить Квентін Тарантіно

Мерзенна десятка: фільми, які ненавидить Квентін Тарантіно

Всім відомо, що Квентін Тарантіно не ходив у кіношколу – він ходив у кіно. Однак він виходив звідти не завжди задоволеним. Зібрали картини, які режисер не рекомендує до перегляду. Випускайте скажених псів, якщо виявили ваш улюблений фільм у цьому списку!

Твін Пікс: Крізь вогонь (1992) / Twin Peaks: Fire Walk with Me

Твін Пікс: Крізь вогонь

Якби Квентін Тарантіно колись зайшов до Чорного Вігвама, то йому точно довелося б перевірити свою каву на предмет плювків. Справа в тому, що постановник якось досить жорстко пройшовся по картині Девіда Лінча «Твін Пікс: Крізь вогонь», а також режисерові.

«Я нікого не повчаю, але після перегляду “Твін Піксу” у Каннах Девід Лінч для мене настільки закопався у власну дупу, що я більше не бажаю бачити жодного його фільму, поки це не буде щось нове. А я любив його, дуже любив», ― заявив Таратіно.

Природжені вбивці (1994) / Natural Born Killers

Природжені вбивці (1994) / Natural Born Killers

Як з'ясувалося, Тарантіно дуже дратують «Природжені вбивці» Олівера Стоуна. Дуже несподівана заява з огляду на те, що він сам написав для них сценарій. Більше того, Квентін досі не зміг подивитися стрічку від початку до кінця (не дивився загалом, але засуджує), тому що, на його думку, Стоун зовсім не зрозумів його історію та задум, а також не постарався зробити це хоча б наполовину. У результаті Тарантіно взагалі відхрестився від зв'язку з цим проектом.

Крик (1996) / Scream

Крик (1996) / Scream

А ось тут можете себе не стримувати та дозволити щелепв відвиснути. Так-так, Тарантіно зовсім не в захваті від культового слешера «Крик». Він зробив заяву на адресу режисури Веса Крейвена в 2015 році, сказавши, що йому загалом все одно. При цьому сам він зізнався, що хотів би стати режисером першої частини, але навряд чи на той час хтось став би розглядати його кандидатуру. Бережи тепер Квентіна Господь, щоб примарне обличчя не прочитав те інтерв'ю і не дістався цієї статті.

Місто злодіїв (2010) / The Town

Місто злодіїв (2010) / The Town

Десь зараз розплакався один Бен Аффлек, а все тому, що Тарантіно зробив не найприємніше зауваження навіть не про сам фільм «Місто злодіїв», а про кастинг, який він вважав «фальшивим». Якимось дивним чином у своєму відгуку про картину режисер примудрився одночасно і захопитися бостонським акцентом Аффлека, і назвати актора «занадто розкішним» для цієї ролі. Начебто й компліменти, але не найоднозначніші. Потім він порівняв «Бійця» все того ж Девіда О. Рассела, який, за його словами, «не йде ні в яке порівняння» саме тому, що каст у ньому показує, наскільки фальшиво виглядають актори в «Місті злодіїв».

Тенет (2020) / Tenet

Тенет (2020) / Tenet

Фільм неможливо повернути назад, думали ми, але Крістофер Нолан показав, що це можливо. А ось забрати свої слова назад, коли вони з'явилися в Інтернеті, вже набагато складніше. Так, Квентін Тарантіно висловився про досвід перегляду «Тенет» як про «позбавлене гумору розчарування». І тут навіть чарівність Роберта Паттінсона вперше не спрацювала, на жаль. Хоча надія є, бо Тарантіно не виключив, що Тарантіно в майбутнього дасть фільму другий шанс.

День бабака (1993) / Groundhog Day

День бабака (1993) / Groundhog Day

Можливо, Райану Мерфі варто розглянути можливість другого сезону серіалу «Ворожнеча», який розповість про протистояння Квентіна Тарантіно та Білла Мюррея. Зважаючи на все, ці двоє точно щось недомовляють про свої взаємини, бо одразу три фільми за участю актора викликають у постановника затяте неприйняття: «Добровольці мимоволі», «Нова різдвяна казка» та «День бабака». Свою нелюбов він доводить тим, що надихаючі фільми 80-х і 90-х, у яких так часто з'являвся Мюррей, ну ніяк не повинні виправдовувати таких засранців (під засранцями маючи на увазі кожного персонажа Мюррея). Проте у фіналі ті отримували свою спокуту, хоча протягом усього фільму не викликали жодної симпатії. Можливо, саме тому в якийсь момент своєї кар'єри Тарантіно вирішив взяти та й «убити Білла».

Голодні ігри (2012) / The Hunger Games

Голодні ігри (2012) / The Hunger Games

Тут Квентін Тарантіно використовує цілком собі поширений аргумент, який став вирішальним для багатьох, хто подивився «Голодні ігри» в 2012 році. Справа в тому, що в 2000-му в прокат вийшов японський проект «Королівська битва», в якому група школярів, які для профілактики протестів змушені вбивати один одного до останнього, виявляється на далекому острові. Тут за Кітніс у ліс бігати не треба, щоб зрозуміти ― «Голодні ігри» були засновані саме на картині Кіндзі Фукасаку, тому не дуже вразили режисера.

Хеллоуїн 2  (2009) / Halloween II

Хеллоуїн 2  (2009) / Halloween II

«Сіквели просто огидні. Вони подібні до плоду з отруйного дерева». На думку Квентіна, ідея зробити родичів із Лорі Строуд та Майкла Майєрса стала для франшизи пагубною і була вигадана лише для того, щоб стати причиною для продовження. Тут, принаймні, Тарантіно явно не один - незважаючи на касовий успіх усіх сіквелів, фанати теж явно від них не в захваті.

Месники (2012) / The Avengers

Месники (2012) / The Avengers

У випадку Marvel Квентін Тарантіно вирішив взяти на себе роль вірного зброєносця Мартіна Скорсезе в битві за порятунок сучасного кінематографа. «Я не люблю їх. Ні, не люблю. Я їх і не ненавиджу, окей? Але я їх не люблю», - не може визначитися в словах Квентін. При цьому він заявив, що вихйди ці картини, коли йому було років 20, то він, як затятий фанат коміксів, начебто в них закохався би. А ось у 60 це вже не викликає в ньому стільки захоплення.

Матриця: Перезавантаження (2003) / The Matrix Reloaded

Матриця: Перезавантаження (2003) / The Matrix Reloaded

У «мерзенну десятку» Тарантіно входять одразу два сиквели «Матриці», при тому що оригінальна картина, навпаки, тривалий час перебувала в його списку найулюбленіших. Перебувала та перестала, оскільки саме продовження, за його словами, зіпсували всю міфологію цієї трилогії. Щоправда, інформація могла застаріти, адже 2021 року в прокат вийшла четверта частина, яка цілком схожа на чарівну таблетку, здатну залікувати рани, що залишилися на серці після «Перезавантаження» та «Революції».


Читати також