29-01-2023 Розваги 755

Новини музики за тиждень. 29.01.2023

Новини музики за тиждень. 29.01.2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Green Day представили перевидання альбому «Nimrod» з лайвами та невиданими бонус-треками

Green Day випустили оновлену версію п'ятого альбому Nimrod (1997), приурочену до його 25-річчя. Сюди увійшли концертні записи, демо-треки та дві кавер-версії – «Alison» Елвіса Костелло та «Chain Saw» The Ramones.
Фанатів особливо зацікавило демо Black Eyeliner. З нього "виросло" цілих дві пісні - "Church On Sunday" і "Kill Your Friends". "Church On Sunday" вийшла на шостому альбомі гурту "Warning" (2000), а "Kill Your Friends" до дискографії Green Day не увійшла. Фронтмен Біллі Джо Армстронг випустив її у 2018 році у рамках свого сайд-проекту The Longshot.

Але Black Eyeliner – не єдиний невиданий демо-трек у новому Nimrod. Увагу шанувальників привернули You Irritate Me і Tre Polka, а також рідкісні речі на кшталт Desensitized.

Gorillaz поділилися психоделічною піснею «Silent Running»

Gorillaz опублікували гіпнотичний психоделічний трек Silent Running, записаний разом з Аделейє Омотайо. Він увійде до нового альбому гурту Cracker Island, реліз якого відбудеться 24 лютого.
У пісні Silent Running музиканти досліджують теми залежності від Інтернету та соціальних мереж. Назва композиції може бути відсиланням до науково-фантастичного фільму «Мовчазний біг» (1972). Його герої намагаються зберегти останні залишки земних рослин, які наказано знищити. Але silent running – також морський термін. Він означає «безшумну» роботу підводного човна, що «ховається» на дні океану з вимкненими двигунами.

Ейва Макс випустила альбом "Diamonds & Dancefloors"

Ейва Макс поділилася альбомом Diamonds & Dancefloors. Це її друга студійна робота та перша платівка за два роки. Співачка описала її як «розбите серце на танцполі» та пообіцяла, що її нові пісні змусять слухачів танцювати та плакати одночасно.
На підтримку "Diamonds & Dancefloors" вийшло п'ять синглів: "Maybe You're the Problem", "Million Dollar Baby", "Weapons", "Dancing's Done" та "One of Us". Спочатку альбом мав вийти 14 жовтня 2022, але потім реліз перенесли на січень 2023го. І хтось навіть встиг злити платівку до Мережі. В інтерв'ю Заку Сангу співачка зізналася, що думала скасувати її вихід через злив. На щастя, Diamonds & Dancefloors таки було офіційно презентовано.

Тейлор Свіфт показала «бузковий» кліп «Lavender Haze»

Тейлор Свіфт опублікувала кліп «Lavender Haze», знятий у бузкових тонах. У ньому співачка згадує домашню вечірку, купається у ванній та потрапляє у чарівну галактику. Режисером відео Lavender Haze виступила сама Свіфт, вона також написала його сценарій.

Motorhead випустили невиданий трек "Greedy Bastards"

Вийшов невиданий трек Motorhead «Greedy Bastards» – у ньому музиканти нападають на брехливих політиків, яких цікавлять лише гроші та вплив. Крім соціального посилу, у пісні можна почути виразну та потужну гітарну партію. Motorhead також показали анімаційне відео "Greedy Bastards", зняте польською художницею Наталією Йондерко Сміхович. У ньому звичайні люди змушені ходити вулицями у протигазах, поки верхівка насолоджується життям.

Флоренс П'ю пообіцяла випустити музику цього року

Флоренс П'ю

Номінантка на «Оскар» Флоренс П'ю збирається випустити цього року кілька оригінальних пісень, які самостійно записала. Деякі з них можна буде почути у фільмі «Хороша людина», що виходить у березні.

«Це був цілий захоплюючий досвід, до якого я йшла кілька років. Ще в школі я думала, що стану музиканткою до того, як стати актрисою. Потім все змінилося», - згадує актриса в інтерв'ю Uproxx.


Читати також