21-01-2023 Розваги 926

Новини кіно за тиждень. 21 січня 2023

Новини кіно за тиждень. 21 січня 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Рамі Малек зіграє в байопіку про Бастера Кітона

Рамі Малек  про Бастера Кітона

Лауреат «Оскара» та «Еммі» Рамі Малек виконає головну роль у біографічному серіалі про легендарного коміка та актора німого кіно Бастера Кітона. Про це повідомляє портал Deadline.

Роботу над шоу веде студія Warner Bros. Television.

Кітон набув світової слави у 1920-х, знявшись у картинах «Генерал», «Кінооператор», «Шерлок-молодший» та ін. Після підписання контракту з MGM у 1928 році його кар'єра пішла на спад, а сам Кітон впав у алкогольну залежність. Актору вдалося позбутися її до 1940-х років, відновити кар'єру та отримати почесний «Оскар».

Минулої зими режисер «Логана» Джеймс Менголд збирався ставити кінобайопік про Кітона для 20th Century Studios. Чи буде реалізовано цю стрічку, не повідомляється.

Вийшов офіційний трейлер «Крика 6»

Студія Paramount поділилася розширеним трейлером слешера "Крик 6". Продовження популярної франшизи вийде у міжнародний прокат у березні.

За сюжетом, герої, що вижили, переїжджають з рідного Вудсборо до Нью-Йорка. Однак навіть у мегаполісі маніяк Примарне обличчя невідступно слідує за ними, жорстоко вбиваючи всіх довкола.

Режисерами фільму виступили автори п'ятої частини Тайлер Джіллетт та Меттью Беттінеллі («Я йду шукати»). Ролі у фільмі виконали Мелісса Баррера, Дженна Ортега, Кортні Кокс, Дермот Малруні, Гейден Панеттьєр, Самара Вівінг та ін.

Ентоні Гопкінс зіграє римського імператора

Ентоні Гопкінс

Лауреат "Оскара" Ентоні Гопкінс повернеться на телебачення. Британський актор виконає одну з ролей у серіалі про гладіаторів "Ті, хто незабаром помруть" від режисера Роланда Еммеріха ("День незалежності").

ЗМІ описують проект як епічну історичну драму про складний і корумпований світ гладіаторських битв у Римі II століття. Гопкінс втілить імператора Веспасіана, засновника династії Флавіїв. Його трону загрожують впливові патриції, які збираються знищити та перегородити шлях його нащадкам до трону.

Серіал буде доступний на стрім-сервісі Peacock. Шоураннером і сценаристом виступить номінант на Оскар Роберт Родат (Врятувати рядового Райана). Точна дата релізу не повідомляється.

Емма Стоун зіграє у трилері «Ланцюг» Едгара Райта

Емма Стоун

Портал The Direct ексклюзивно повідомив про кастинг Емми Стоун у новий фільм Едгара Райта «Ланцюг» (The Chain).

Вперше про проект було оголошено у 2020 році. Стрічка стане екранізацією однойменного бестселера Едріана МакКінті. Стоун втілить мати Рейчел, що страждає від раку, чию дочку викрадають. Щоб врятувати її, жінці належить самій вкрасти дитину і продовжити загадковий Ланцюг. Натомість Рейчел вирішує особисто з'ясувати, хто стоїть за організацією гри.

«Вбивця» Девіда Фінчера отримав дату релізу на Netflix

«Вбивця» Девіда Фінчера

Стрім-сервіс Netflix опублікував відеоролик із датами прем'єр 2023 року. У графіку з'явився і «Вбивця» Девіда Фінчера — нуар-трилер із Майклом Фассбендером у головній ролі вийде на платформі 10 листопада.

Фільм заснований на графічному романі француза Алексіса Ноулента. Головний герой, найманий кілер відчуває докори совісті після майже проваленого завдання та оголошеного на нього полювання з боку спецслужб.

У картині також знімалися Тільда Свінтон, Арлісс Говард та Чарльз Парнелл. Сценарій адаптував Ендрю Кевін Вокер («Сім»).

Стівен Спілберг пообіцяв зняти перший у кар'єрі серіал

Стівен Спілберг

Стівен Спілберг розповів про плани дебютувати на телебаченні як режисер. До цього його "підштовхнув" перегляд "Мейр з Істтауна" з Кейт Вінслет.

«У мене є інтерес до розгорнутих творів, і одного разу я зніму серіал. Якби хтось запропонував мені «Мейр з Істтауна», я поставив би і її. Це була чудово зрежисована історія», - заявив Спілберг у підкасті Smartless.

Деталі потенційної історії Спілберг не повідомив. До цього режисер виступав на телебаченні винятково продюсером.

Триразовий лауреат «Оскара» також зазначив, що спочатку планував зробити зі свого фільму «Лінкольн» шестисерійне шоу на HBO через брак фінансування.

«У нього ніхто не вірив… Я ходив містом, мені всі відмовляли. Я був готовий укласти угоду з HBO і розширити до шести годин. Чорновий сценарій Тоні Кушнер складався з 550 сторінок, так що товар у мене був! Матеріал також був. Не впевнений, що зміг би змусити Деніела Дей-Льюїса зніматись шість годин, але я був на межі», — згадує постановник.

Пол Томас Андерсон назвав свій улюблений фільм 2022 року

Пол Томас Андерсон

Режисер «Нафти» та «Лакричної піци» Пол Томас Андерсон виступив модератором однієї із зустрічей із оскароносним постановником Роном Говардом. Вони обговорили новий проект Говарда "13 життів", який Андерсон назвав персональним фаворитом минулого року.

«Це абсолютно точно мій улюбленець минулого року. У тебе була чудова кар'єра, але дістатися цієї точки, раптово розвернутися і зробити цей приголомшливий фільм — дуже круто», — зізнався Андерсон.

«13 життів» засновані на реальних подіях та розповідають про рятувальну операцію дитячої футбольної команди у Таїланді у 2018 році. Підлітки разом зі своїм тренером відвідували печеру Тхамлуангнангнон, коли почався зливи, і вода затопила всі виходи. Операція тривала 17 днів та залучила сили рятувальників з усього світу.

Вийшов трейлер третього сезону «Мандалорця»

Disney+ випустив офіційний трейлер та постер третього сезону шоу «Мандалорець». Серіал зі всесвіту «Зоряних війн» повернеться на стрімінг 1 березня.

Події нових серій розгорнуться після «Книги Боби Фетта» та розкажуть про мисливця за головами Діни Джаріні (Педро Паскаль), який повертається на рідну планету Мандалор, щоб відстояти свою честь.

У сезоні також зіграли Джанкарло Еспозіто, Карл Везерс, Кеті Секхофф, Крістофер Ллойд та Розаріо Доусон у ролі Астер Тано. Творцем, сценаристом та продюсером «Мандалорця» виступає Джон Фавро.

Гільдур Ґуднадоттір запише саундтрек до сіквела «Джокера»

Гільдур Ґуднадоттір

Ісландська композиторка Гільдур Ґуднадоттір створить музику до фільму «Джокер: Божевілля на двох». Цей факт вона підтвердила в інтерв'ю Variety.

За роботу над першим «Джокером» Гільдур отримала премії «Оскар» та «Греммі». Зйомки продовження відбуваються цими днями в Лос-Анджелесі. Роль Джокера знову виконає Хоакін Фенікс, тоді як образ Гарлі Квінн втілює Леді Гага. На других ролях також з'являться Брендан Глісон та Кетрін Кінер.

Режисерську посаду знову займе Тодд Філліпс. Реліз картини заплановано на 4 жовтня 2024 року. Оригінальна стрічка вийшла у 2019 році і заробила понад 1 млрд доларів у світовому прокаті.


Читати також