Чому варто відвідувати музичні концерти?

Марія Бурмака концерт

Більшість людей любить музику, адже вона приносить неабияку користь мозку й емоційному стану. Від хвилювання при зустрічі з улюбленим артистом до спілкування з іншими людьми, прослуховування живої музики та відвідування концертів однозначно є приємним способом проведення вільного часу.

7 причин відвідувати концерти живої музики

  1. Зменшення стресу. Якщо ви коли-небудь були на концерті, то знаєте, що його атмосфера не схожа на жодну іншу подію. Вас оточують знайомі та незнайомі люди, всі посміхаються, танцюють і загалом добре проводять час. Перебування в такому середовищі справді може знизити рівень стресу.
  2. Допомагає у боротьбі з депресією. Музика — це одна з тих речей, які можуть проникнути в чиюсь душу й допомогти так, як слова ніколи не зможуть. Бувають випадки, коли що б ви не робили, проблему не вдається вирішити. Жива музика є одним із найкращих способів впоратися з такими ситуаціями, оскільки вона допомагає усвідомити, що ви не самотні у своїй боротьбі, і дає вам надію на краще майбутнє. Чудовим прикладом є Марія Бурмака концерт.
  3. Викид гормонів щастя. Якщо ви хочете почуватися щасливішими, подумайте про те, щоб піти на концерт. Дослідження показали, що навіть купівля квитка та планування події вивільняє дофамін у мозок, завдяки чому ви відчуваєте себе щасливішими ще до того, як туди потрапите. А як тільки ви опинитеся там, співаючи та насолоджуючись музикою, виділяється ендорфін, який змусить вас почуватися ще краще. Ваш мозок розуміє, що це подія, яку варто запам’ятати, тож він збереже ці радісні відчуття на багато днів!
  4. Болезаспокійливий ефект. Ендорфіни можуть зменшити відчуття болю та навіть перехопити больові сигнали до того, як вони досягнуть мозку.
  5. Відчуття причетності. Музика є універсальною мовою людського роду. Ми всі знаємо й любимо її незалежно від того, слухаємо ми її чи граємо. У музиці є щось таке, що об’єднує нас усіх, незалежно від віку, раси, статі чи сексуальної орієнтації. І коли ви йдете на концерт, то можете відчути цей зв’язок.
  6. Ідеальний спосіб спалити калорії. Найкращі концерти – це ті, на яких ви спалюєте багато калорій, танцюючи на повну силу та співаючи досхочу. Навіть якщо ви просто стоїте і спостерігаєте, ваш пульс буде вищим, ніж зазвичай.
  7. Поліпшення роботи мозку. Прослуховування музики може допомогти вам розслабитися, зосередитися та зарядитися енергією. Але чи знаєте ви, що живі концерти активують більше областей мозку, ніж будь-яка інша діяльність? Прослуховування живої музики сприяє розвитку нейрогенезу, який викликає утворення нових нейронів у мозку. Чим більше у вас нейронів, тим краще буде працювати ваш мозок. Тож якщо ви хочете, щоб ваш мозок залишався здоровим у старості (саме тоді більшість людей починає відчувати втрату пам’яті), відвідуйте музичні концерти!

Читати також