26-01-2023 Розваги 4423

Найочікуваніші мультфільми 2023 року

що подивитись, Не пропустити, Найочікуваніші мультфільми, мультики 2023 року, Новинки

2023-й рік обіцяє стати знаковим для низки анімаційних студій. Крім традиційних мультфільмів виробництва Disney та Pixar на нас чекає довгоочікуваний сиквел «Втечі з курника», нові «Черепашки-ніндзя», а також черговий шедевр від майстра японської анімації Хаяо Міядзакі.

Супербрати Маріо. Фільм / The Super Mario Bros. Movie

"Супербрати Маріо", які створені в колаборації Illumination і Nintendo, стануть третім повнометражним фільмом у серії культових відеоігор. Примітно, що остання адаптація Mario вийшла рівно двадцять років тому — пригодницька комедія Роккі Мортона і Аннабеля Янкеля, незважаючи на загальне визнання, свого часу жахливо провалилася в прокаті, зібравши всього 20 млн доларів при бюджеті в 48 млн. Яка доля чекає на нову анімаційну роботу Аарона Горвата та Майкла Джеленіка покаже час. Розробка «Супербратів Маріо» йде з 2018 року, до проекту прив'язані такі зірки, як Кріс Пратт, Аня Тейлор-Джой, Чарлі Дей та Джек Блек. Перші тизери та трейлери мультфільму радують соковитою картинкою та великою увагою до деталей. Очевидно, Illumination всерйоз мають намір зібрати класи.

Людина-павук: Крізь Всесвіт / Spider-Man: Across the Spider-Verse

Sony продовжує активний розвиток власного всесвіту Людини-павука - єдиного супергероя Marvel, права на використання якого все ще не перекупив Disney. «Людина-павук: Навколо всесвіт», що вийшла в 2018 році, завдяки своїй унікальній стилізації миттєво стала класикою сучасної анімації. У сиквелі на нас чекає повернення Майлза Моралеса (Шамейк Мур), дружелюбного сусіда з Брукліна, який вкотре опиняється у центрі мультивсесвітного хаосу. У мультфільмі очікується повернення старих героїв (Пітер Паркер, Гвен Стейсі), так і поява нових персонажів (Людина-павук 2099, Павук-панк). Перед творцями «Крізь всесвіт 2» зараз стоїть не найпростіше завдання: їм необхідно не лише «переграти» оригінальну частину в плані техніки, а й розвинути історію Майлза Моралеса так, щоб у ній не знайшлося місця для самоповторів.

Як ти живеш? / Kimi-tachi wa Dou Ikiru ka

Kimi-tachi wa Dou Ikiru ka

У червні 2023 року знаменитий японський мультиплікатор Хаяо Міядзакі випустить новий анімаційний фільм, який отримав назву «Як ти живеш?». Варто зазначити, що для самого Міядзакі ця робота стане першою за останні десять років. Минулий мультфільм режисера «Вітер дужчає» вийшов 2013 року. Відомо, що в основв «Як ти живеш?» ліг однойменний роман Йосіно Гендзабуро, сюжет якого, за чутками, буде суттєво змінено. Очевидно, на нас чекає чергова фантастична історія, наповнена філософськими тезами про пошук сенсу життя і місця людини у світі. За це і любимо Міядзакі.

Елементаль / Elemental

Дія романтичного фентезі «Елементарно» від творця «Доброго динозавра» Пітера Сона розгортається у вигаданому місті, де мешканці всіх чотирьох стихій — вогню, води, землі та повітря — живуть у дружбі та злагоді. Головна героїня мультфільму - яскрава і запальна дівчина на ім'я Ембер (Лія Льюїс) - знайомиться з хлопцем Вейдом (Мамуду Аті), який вічно пливе за течією. Попри всі закони природи, ці двоє закохуються один в одного і зрештою розуміють, що у стихій води та вогню спільного набагато більше, ніж відмінного. Під час презентації проекту Сон прозоро натякнув на те, що в основу «Елементаль» лягла історія кохання його батьків-іммігрантів, які прибули до Нью-Йорка у 70-х роках.

Черепашки-ніндзя: Погром мутантів / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

«Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» стане сьомим фільмом франшизи про Черепашок-ніндзя та другим мультфільмом за мотивами історії, вигаданої Кевіном Істменом та Пітером Лердом. Попередня картина Майка Бея, яка вийшла 2016 року, так і не стала хітом. У зв'язку з цим продюсери Paramount вирішили повернутися до анімаційної версії «Черепашок-ніндзя», зробивши таким чином акцент на підліткову аудиторію. «Погром мутантів» навряд чи стане якісно новим прочитанням коміксів Істмена та Лерда, проте імена Сета Рогена та Евана Голдберга у списку виконавчих продюсерів проекту вселяють надію на краще. Не менш тішить Джефф Роу, постановник Гравіті Фолз і Мітчеллів проти машин, у кріслі режисера.

Втеча з курника 2 / Chicken Run: Dawn of the Nugget

Chicken Run: Dawn of the Nugget

Через двадцять три роки з моменту виходу оригінального мультфільму StudioCanal і Aardman Animations випускають сіквел легендарної «Втечі з курника» — сатиричного лялькового мультфільму, що розповідає про пригоди антропоморфних курок, які прагнуть здобути свободу та незалежність. Дія другої частини розгортається через кілька років після подій сіквела. Джинджер (Тандіве Ньютон) і Роккі (Закарі Лівай) заводять потомство і знаходять довгоочікуване сімейне щастя. На жаль, воно виявляється недовгим. Герої вимушено повертаються на ферму міс Твіді, щоб врятувати від страшної долі курчат, що ще не народилися. Варто зазначити, що перша «Втеча з курника» свого часу стала найкасовішим покадровим анімаційним фільмом в історії. Ймовірно, що сиквелу вдасться побити рекорд оригіналу.

Бажання / Wish

Бажання 2023

До свого 100-річного ювілею компанія Disney випускає мультфільм під назвою «Бажання», який розповість про походження зірки бажань – головного символу диснеївської анімації минулого століття. Розробку «Бажання» довірили Крісу Баку, режисеру «Крижаного серця» та «Тарзана», а також Фоун Вірассунторн, відомої за мультфільмом «Рая та Останній дракон». Сюжет мультфільму розгорнеться навколо 17-річної принцеси Аші (Аріана ДеБоз) та її відданого козеня Валентино (Алан Тьюдік), які випадково натикаються на заповітну зірку та просять її виконати потаємну мрію. Відомо, що «Бажання» поєднає елементи диснеївських мультфільмів минулого, в тому числі й музичну складову. За саундтрек до картини відповідає Джулія Майклс.


Читати також