04-02-2023 Розваги 603

Новини музики за тиждень. 4.02.2023

Новини музики за тиждень. 4 лютого 2023. Нові пісні та кліпи онлайн

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Yung Lean випустив інді-рок-альбом "Sugar World" під ім'ям Jonatan Leandoer96

Yung Lean опублікував альбом "Sugar World" - у ньому репер змінив стиль на інді-рок. У трекліст увійшло вісім пісень, спродюсованих датським музикантом Фредеріком Валентином із гурту Rock Hard Power Spray.
Запис матеріалу проходив у Стокгольмі та Копенгагені влітку 2021 року. Артист видав реліз під іншим ім'ям – не Yung Lean, а Jonatan Leandoer96. Воно розшифровується досить просто: за документами його звуть Юнатан Леандер, а він народився 1996 року.

Цікаво, що у заголовному треку "Sugar World" можна почути семпл з іншої пісні музиканта - "Snake Ice". Вона вийшла в 2020 році на альбомі "Blodhundar & Lullabies" - він також був записаний під ім'ям Jonatan Leandoer96. Шанувальникам платівка сподобалася: вони відзначили мрійливу атмосферу та похвалили інструментальні партії.

Babymetal показали "концертний" кліп "Metal Kingdom"

Babymetal представили кліп "Metal Kingdom", знятий під час живих виступів. До нього увійшли кадри з двох нових шоу групи, що відбулися 28 і 29 січня в японському місті Тіба.
Прем'єра пісні "Metal Kingdom" відбулася 20 січня, за тиждень до концертів Babymetal. У ній музиканти закликають людей розкрити свою свободу, вірити у себе та перестати мовчати. Також вони захоплюються сміливістю людей, які не бояться досліджувати невідомі території.

Епічність тексту та посилу «Metal Kingdom» підтримується потужним аранжуванням та світлим піднесеним вокалом. Та й назва у треку дуже підходяща – «Металеве королівство». Хоча кліп і концертний, він ідеально підійшов під пісню: Babymetal влаштували на сцені справжню театральну виставу з костюмами та троном.

Skrillex опублікував пісню «Xena» з посиланням на «Ксену – королеву воїнів»

Skrillex поділився піснею «Xena», це електронний трек із сильною перкусією та східними мотивами. Його назва – посилання до серіалу «Ксена – королева воїнів». У ньому навіть можна почути клич, що нагадує голос Ксени.
У записі «Xena» взяла участь палестинська співачка Наї Баргут.

Lizzo стала супергероїнею у кліпі «Special»

Lizzo показала кліп на пісню Special. У ньому вона працює офіціанткою, що має секретні здібності. Вона – супергероїня, яка рятує людей та жертв знущань.
Незважаючи на добрі вчинки, багато людей ставляться до супергероїні Lizzo вороже і навіть виходять на демонстрацію проти неї. Однак гнів швидко змінюється на милість після того, як Lizzo рятує дитину з будівлі, що горить. Вона стає загальною улюбленицею та прикладом для наслідування.

Відео "Special" зняв Крістіан Бреславер, який вже працював з Lizzo над кліпами "About Damn Time" та "2 Be Loved (Am I Ready)". Він також співпрацював з Вікендом, Янгбладом, Doja Cat та Lil Nas X.

Еллі Голдінг випустила танцювальний трек та кліп «Like a Saviour»

Еллі Голдінг представила пісню «Like a Saviour», яка за стилем нагадує її ранній хіт «Lights». Це танцювальна композиція з вираженими басами та синтезаторами у стилі 1980-х.
За словами Еллі Голдінг, вона записала Like a Saviour під час виходу з карантину. Вона давно мріяла показати трек слухачам і сподівається, що він їм сподобається. Також Голдінг запропонувала шанувальникам створити власні відео із піснею.

Разом із релізом Голдінг показала кліп на трек Like a Saviour, знятий з танцюристами в пустелі. Його режисером став Джо Коннор, який працював з Coldplay, The Rolling Stones та Гаррі Стайлсом.

Оззі Осборн більше не даватиме концертів через проблеми зі здоров'ям

Оззі Осборн

Оззі Осборн оголосив про завершення концертної діяльності. Стан здоров'я 74-річного музиканта не дозволяє йому поїхати в тур. Він скасував шоу в Європі та Великій Британії, які були намічені на 2023 рік.
За словами Осборна, це рішення далося йому нелегко і стало однією з найскладніших речей, які йому доводилося говорити шанувальникам. Все почалося ще 2019 року, коли він пошкодив хребет під час падіння у власному будинку. Після цього музикант переніс операцію на шиї. А в грудні Оззі Осборн розповів, що пересувається важко і сумнівається щодо майбутніх виступів.

Європейські концерти мали відбутися ще 2019-го і неодноразово переносилися.

Учасник Daft Punk Тома Бангальтер випустив симфонічний трек L'Accouchement

Тома Бангальтер із Daft Punk поділився треком «L'Accouchement». На творчість гурту він зовсім не схожий: це інструментальна композиція, близька до академічної оркестрової музики.
Власне, це навіть не зовсім пісня. L'Accouchement - фрагмент саундтреку до балету Mythologies (Міфології), написаного Бангальтером, звідси і класичні мотиви. Прем'єра балету відбулася у Франції у липні 2022 року, його режисером виступив відомий хореограф та танцівник Анжелен Прельжокаж.

"Mythologies" - перший "симфонічний" твір Бангальтера. Його виконав Національний оркестр Аквітані під керівництвом диригента Ромена Дюма. За словами Дюма, на Mythologies вплинула музика бароко, а також Бах і Вівальді.


Читати також