19-02-2023 Розваги 423

Новини кіно за тиждень. 19 лютого 2023

Новини кіно за тиждень. 19 лютого 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Баррі Кіоган зіграє легендарного бандита Біллі Кіда

Баррі Кіоган

Новоспечений номінант на "Оскар" Баррі Кіоган ("Банши Інішерина") втілить на екрані бандита Біллі Кіда у новому біографічному фільмі. Про кастинг ексклюзивно повідомив Deadline.

Історію Кіда (справжнє ім'я Вільям МакКарті) переносили на екран десятки разів. Герой народних легенд жив у середині XIX століття у США, рано осиротів, застрелив вісьмох людей і був убитий у віці 21 року. За словами Кіогана, новий фільм представить Кіда більш «олюдненим».

Режисером стрічки виступить Барт Лейтон, який працював із Кіоганом над «Американськими тваринами». Продюсерські обов'язки візьме він Ед Гіні («Вбивство священного оленя»). Точна дата релізу фільму невідома.

Вийшов трейлер другого сезону фентезі-серіалу «Тінь та кістка»

Netflix представив дебютний трейлер другого сезону фентезі серіалу "Тінь та кістка". Нові серії з'являться на стримінгу 16 березня.

В основу шоу було покладено однойменну книжкову трилогію письменниці Лі Бардуго. Дія сюжету відбувається у вигаданому королівстві Равка, де мешкають носії давньої магії гриші. Картографістка Аліна (Джессі Мей Лі) виявляє здатність виликати світло. Заклинаильку Сонця відправляють на інтенсивні тренування під проводом могутнього Дарклінга (Бен Барнс), який має на Аліну свої плани.

У серіалі також знімалися Арчі Рено, Фредді Картер, Патрік Гібсон, Льюїс Тан та ін. Над проектом працювали сценарист-шоураннер Ерік Гайссерер («Прибуття») та продюсер Шон Леві («Дивні дива»).

Завершилися зйомки нової «Планети мавп»

Планета мавп: Королівство

Постановник  Вес Болл повідомив про закінчення зйомок свого фільму «Планета мавп: Королівство». Реліз стрічки заплановано на травень 2024 року.

Дія сюжету розгорнеться після подій «Війна за планету мавп» (2017). Один із лідерів мавпячих кланів поневолює решту, щоб знайти людські технології. Одній з мавп вдається втекти у пошуках свободи.

У фільмі знімалися Оуен Тіг («Воно»), Фрея Аллан («Відьмак») та Вільям Х. Мейсі («Плезантвіль»). Прокатом займеться 20th Century Studios. Чи вийде "Королівство" в Україні, невідомо.

Перезапуск франшизи «Планета мавп» з Енді Серкісом відбувся у 2011 році. В основу фільмів покладено однойменний роман П'єра Буля 1963 року.

Вийшов фінальний трейлер "Джона Уіка 4"

Lionsgate поділилася фінальним трейлером бойовика "Джон Уік 4". Реліз фільму у міжнародному прокаті заплановано на 24 березня.

У новій частині Уік (Кіану Рівз) набуде масштабного протистояння з кримінальним синдикатом Правління Кланів. Серед акторів четвертого фільму: Донні Єн, Скотт Едкінс, Лоренс Фішберн, Ієн МакШейн, Білл Скарсгард, Ріна Саваяма та ін.

Режисером стрічки знову виступив каскадер Чед Стахелскі.

HBO представив кадр із нового сезону «Справжнього детектива»

Справжній детектив 4

Канал HBO опублікував дебютний кадр четвертого сезону серіалу "Справжній детектив". Шоу із підзаголовком «Нічна країна» повернеться цього року.

Головні ролі у сезоні виконали Джоді Фостер та Калі Рейс. За сюжетом, поліцейські Денверс та Наварро розслідують загадкове зникнення працівників метеостанції на Алясці. В акторському складі також зайняті Джон Гокс, Фіона Шоу та Крістофер Екклстон.

Головною сценаристкою та шоураннеркою «Нічної країни» виступить Ісса Лопес («Тигри не бояться»). Продюсерські обов'язки візьмуть на себе Меттью МакКонахі, Вуді Гаррельсон, творець шоу Нік Піццолатто та автор «Місячного сяйва» Баррі Дженкінс. Точна дата релізу невідома.

"Справжній детектив" стартував в ефірі HBO у 2014 році. Крім МакКонахі та Гаррельсона, в антології брали участь Колін Фаррелл, Вінс Вон, Рейчел МакАдамс та Махершала Алі.

«Повстання зловісних мерців» стане найдовшим фільмом серії

Повстання зловісних мерців

Стала відома тривалість майбутнього хорору «Повстання зловісних мерців». Жахіття стане найдовшим фільмом франшизи «Зловісні мерці» Сема Реймі.

Як повідомляє Collider, «Повстання зловісних мерців» триватиме 96 хвилин, тобто 1 годину 36 хвилин. Хоча на сайті IMDb вказали, що хронометраж фільму жахів становитиме 1 годину 37 хвилин. «Зловісні мерці» 1981-го тривають 1 годину 30 хвилин, «Зловісні мерці 2» 1987-го – 1 година 24 хвилини, «Зловісні мерці 3: Армія темряви» 1992-го – 1 година 25 хвилин, а книга 2013-го – 1 година 31 хвилину.

За сюжетом фільму «Повстання зловісних мерців» дівчина на ім'я Бет (Лілі Салліван) після довгої подорожі вирішує погостювати у своєї сестри Еллі (Аліса Сазерленд). Еллі сама виховує трьох дітей у тісній квартирці в Лос-Анджелесі. Якоїсь миті син Еллі виявляє в будівлі книгу мертвих Некрономікон, яка вивільняє саме зло. В Еллі вселяється демон, і тоді вона відкриває полювання на своїх рідних. Бет та її племінники намагаються вигнати погань і врятувати Еллі.

Події фільму «Повстання зловісних мерців» розгорнуться не в класичній хатині у лісі, а у квартирі. Режисер та сценарист Лі Кронін пояснив рішення змінити основне місце дії бажанням освіжити звичні демонічні жахи. Кронін при цьому пообіцяв зберегти дух «Зловісних мерців». Також у хорорі не повернеться Еш Вільямс у виконанні Брюса Кемпбелла. Проте Кемпбелл виступає продюсером - як і Сем Реймі.

Світову прем'єру фільму «Повстання зловісних мерців» заплановано на 21 квітня.

Зак Галіфіанакіс зніметься у фільмі «Ліло і Стіч»

Зак Галіфіанакіс

Зірка трилогії «Похмілля у Вегасі» та фільму «Встигнути до» Зак Галіфіанакіс увійшов до акторського складу ігрового ремейку мультфільму Disney «Ліло і Стіч» 2002 року.
Зак Галіфіанакіс виконає одну з головних ролей у фільмі «Ліло і Стіч». Роль Галіфіанакіса поки що тримають у секреті. Проте портал The Wrap написав, що Галіфіанакіс може зіграти інопланетянина Венді Пліклі.

За сюжетом мультфільму «Ліло і Стіч» Пліклі постає експертом із Землі, який має наглядати за злим генієм Джамбою Джукібою – творцем Стіча та інших генетичних зразків. У мультику у Пліклі досить незвичайна зовнішність - це зелений прибулець з одним оком. Можливо, Зак Галіфіанакіс матиме складний інопланетний грим. Або образ Пліклі створять за допомогою візуальних ефектів – а Галіфіанакіс попрацює на знімальному майданчику в костюмі для захоплення руху.

Як очікується, сюжет у фільмі «Ліло і Стіч» буде приблизно таким самим, як був у мультфільмі. В оригіналі створений Джамбой зразок 626 опиняється на Землі – приземляється на гавайському острові Кауаї. 626 знайомиться з доброю дівчинкою Ліло, яка і дає йому ім'я Стіч. Прибулець використовує Ліло як прикриття. Однак зрештою Стіч і Ліло стають найкращими друзями, і прибулець переходить на бік добра. Мультфільм отримав сіквели, а ще за ним зняли мультсеріал.

Режисером фільму «Ліло і Стіч» виступить Дін Флейшер-Кемп («Марсель, Мушля в черевичках»). Ранню версію сценарію картини написав Майк Ван Ваєс, а Кріс Кеканіокалані Брайт завершив його роботу.

Розпочалася робота над фільмом «Гаррі Поттер і Прокляте дитя»

Гаррі Поттер і прокляте дитя

У Мережу потрапила інформація, що Warner Bros. розпочала роботу над фільмом «Гаррі Поттер і Прокляте дитя». В основу сюжету ляже однойменна п'єса Джоан Роулінг.
Як повідомляє The Sun, близькі до Warner Bros. джерела стверджують, що боси студії нині розглядають ідеї адаптації п'єси «Гаррі Поттер і Прокляте дитя». Warner Bros. давно хоче екранізувати п'єсу, оскільки вона виявилася дуже популярною. Студія взялася за проект лише зараз, бо раніше була зайнята фільмами франшизи «Фантастичні звірі».

Фільм «Гаррі Поттер і Прокляте дитя» перебуває в дуже ранній стадії розробки. У Warner Bros. хочуть, щоб Денієл Редкліфф, Емма Вотсон і Руперт Ґрінт повторили ролі Гаррі Поттера, Герміони Грейнджер та Рона Візлі. Проте керівники студії поки що не впевнені, що актори візьмуть участь у проекті:

«Повернення великих зірок, включаючи Денієла Редкліффа, було б мрією. Але до цього поки що неймовірно далеко. Усі, хто працюють у світі "Гаррі Поттера", хочуть, щоб Денієл повернувся, але спочатку потрібно розробити план і вирішити, скільки фільмів вийде, а також якими будуть сценарії та бюджети».

Є ймовірність, що за п'єсою «Гаррі Поттер і Прокляте дитя» знімуть одразу два фільми. У цьому є сенс, адже п'ятигодинна п'єса складається із двох частин. До речі, ще в листопаді 2022 стало відомо, що Warner Bros. може зняти два фільми за п'єсою «Гаррі Поттер іПрокляте дитя».

Дія п'єси «Гаррі Поттер і Прокляте дитя» 2016 року розгортається через 19 років після основних подій заключної частини книжкової серії «Гаррі Поттер і смертельні реліквії». У центрі сюжету опинилися Гаррі, Герміона і Рон, а також їхні діти.


Читати також