05-03-2023 Розваги 860

Новини музики за тиждень. 05.03.2023

Новини музики за тиждень. 05.03.2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Кейт Бланшетт танцює у кліпі Sparks "The Girl Is Crying In Her Latte"

Sparks випустили пісню The Girl Is Crying In Her Latte і показали кліп на неї. У ролику знялася Кейт Бланшетт: вона танцює у яскравому костюмі та великих навушниках, поки музиканти сидять позаду.

Щоправда, з першої секунди актрису впізнають не всі. Бланшетт стоїть досить далеко від камери, а її обличчя частково приховано величезними окулярами. Режисерами відео виступили самі учасники гурту та Річі Стажек, який працював над фільмами «Малюк на драйві» та «Минулої ночі в Сохо».

Кейт Бланшетт та Sparks познайомилися у 2022 році в Парижі на врученні премії «Сезар». Актриса отримала почесну нагороду за внесок у кіно, а учасники гурту – за найкращу оригінальну музику. Sparks відзначили за саундтрек до романтично-драматичного мюзиклу «Аннетт» з Адамом Драйвером та Маріон Котіяр у головних ролях.

Музиканти назвали Бланшетт «одним з найбільших акторів нашого часу» і «прекрасною людиною», а співпраця з нею – «мрією, що здійснилася». Акторка теж залишилася в захваті від знайомства, про що зізналася в інтерв'ю Variety.

«Я люблю Рассела та Рона [Рассел Мейл та Рон Мейл, учасники Sparks]. Мені подобається їхнє почуття гумору та серйозне ставлення до роботи, але не до самих себе. Знаєте, фраза "Дівчина плаче в своє латте" - це так глибоко і поверхово одночасно».

Композиція з'явиться на новому альбомі гурту, який так і називається – The Girl Is Crying In Her Latte. Він побачить світ 26 травня і стане 25-ою студійною роботою Sparks. Це також перший з 1976 року реліз музикантів на лейблі Island Records – саме на ньому вийшла одна з найвідоміших платівок гурту Kimono My House (1974).

Останній на сьогодні альбом Sparks "A Steady Drip, Drip, Drip" вийшов у травні 2020 року - якщо не брати до уваги саундтрек до вищезгаданого фільму "Аннетт". 2021-го відбулася прем'єра документалки «Брати Спаркс», знятої Едгаром Райтом – відомим британським режисером та відданим фанатом групи. Як пожартував Райт, він зважився на цей проект, тому що втомився розповідати друзям про те, наскільки прекрасні Sparks.

Metallica поділилися грізним треком "If Darkness Had A Son"

Metallica опублікували епічну грізну пісню If Darkness Had A Son, яка триває сім хвилин. У ній музиканти міркують про темряву та спокусу, а фронтмен Джеймс Гетфілд називає себе «сином темряви».

«If Darkness Had A Son» мала незвичайну промо-кампанію. Незадовго до прем'єри синглу Metallica опублікували TikTok 80-секундний інструментальний уривок пісні. Користувачам соцмережі пропонувалося записати дует із групою та викласти його на своїй сторінці.

"If Darkness Had A Son" - третій сингл з майбутнього 11-го альбому Metallica "72 Seasons", реліз якого відбудеться 14 квітня. Він стане першою студійною роботою музикантів за шість із половиною років: остання на сьогодні платівка гурту Hardwired… to Self-Destruct виходила в листопаді 2016-го.

Назва пісні "If Darkness Had A Son" перекладається як "Якби у темряви був син". Тема дитинства та дорослішання – ключова для нового альбому. «72 сезони» у його назві позначають перші 18 років людського життя: саме в цей час формується особистість, а дорослий досвід так чи інакше відображає події з дитинства та юності.

Загалом у треклісті «72 Seasons» буде 12 композицій, у тому числі раніше випущені сингли «Lux Aeterna» та «Screaming Suicide». Продюсерами матеріалу виступили Джеймс Гетфілд, барабанщик Ларс Ульріх та Грег Фідельман, який постійно співпрацює з Metallica вже 15 років. Вперше він засвітився на дев'ятому альбомі гурту "Death Magnetic" (2008).

Робота над «72 Seasons» розпочалася ще 2019 року. Тоді басист Роберт Трухільо назвав його «кульмінацією двох попередніх альбомів» та «ще однією подорожжю». У листопаді 2020-го Ларс Ульріх описав платівку як «найважчу і круту штуку».

У 2022 році класична пісня Metallica «Master of Puppets» набула нового витоку популярності. Вона пролунала у фіналі серіалу «Дивні дива», після чого її стрімінгові показники злетіли на 650%. Композиція, випущена 1986 року, вперше потрапила до чарту Billboard – через 36 років після виходу.

Ед Ширан у травні випустить новий альбом «Subtract»

Ед Ширан поділився подробицями нового альбому. Платівка називатиметься «Subtract» («-») і побачить світ 5 травня. Вона стане першою студійною роботою артиста за півтора роки – його останній на сьогодні реліз «Equals» виходив у жовтні 2021-го.

Ед Ширан описує "Subtract" як "відкриття люка в мою душу", де він розповість про боротьбу зі "страхом, депресією та тривогою". Продюсером матеріалу виступив Аарон Десснер, гітарист The National, який працював над двома альбомами Тейлор Свіфт - "Folklore" (2020) та "Evermore" (2020).

Разом з анонсом Ед Ширан опублікував хвилинний трейлер, де ходить уздовж моря.

Slowthai випустив захоплюючий альбом Ugly за участю Fontaines D.C.

Slowthai представив альбом Ugly, третій за рахунком і перший за два роки. Назва платівки - акронім фрази "U Gotta Love Yourself" ("Ти повинен любити себе"). За звучанням це суміш хіп-хопу, електроніки та року – причому останній навіть переважає.

У трекліст увійшло 12 композицій, у тому числі дует з ірландською пост-панк-групою Fontaines D.C. – їх можна почути у великому треку. За словами самого Slowthai, на Ugly він показав свою нову, раніше невідому публіці сторону, що розкриває повну картину його характеру.

«Цей альбом – повністю про мене. Про те, що я відчуваю та ким хочу бути. Це все, до чого я йшов».

На першій платівці «Nothing Great About Britain» (2019) Slowthai надихався своїм корінням і всім, що він тоді знав – чи думав, що знав. На другій «Tyron» (2021) музикант міркував про те, до чого мав відношення на той момент.

Slowthai зізнався, що на Ugly він хотів кинути собі виклик і зробити щось нове, а не те, що від нього очікують слухачі. Він прагнув до того, щоб пісні з'являлися природним шляхом, а не шляхом перебору звуків у комп'ютері. У піснях з Ugly він закликає стати «реальною версією себе» і зруйнувати бар'єри, що обмежують людину. Ось що Slowthai розповів про альбом:

"Це роздуми про життя, про ваш шлях і про повернення до відчуття дитинства, відчуття свободи, а не прикутості до жанру".

Музичним критикам «Ugly» сподобався. DIY Magazine побачив у ньому «роботу артиста, явно щасливішого, ніж будь-коли» – насамперед від того, що він «широко відчинив власні двері». Журнал NME вважає, що це найбільш захоплюючий реліз Slowthai, нехай він і не позбавлений недоліків. Портал The Line of Best Fit хвалить музиканта за демонстрацію новонабутої творчої свободи. На думку газети The Guardian, цей альбом «безладний, але життєво важливий» і заслуговує на популярність.

Демі Ловато показала кліп Still Alive з монстром з Крику

Демі Ловато опублікувала пісню Still Alive, що увійшла в саундтрек до Крику 6. Її продюсером виступив Майк Шинода, учасник Linkin Park, а в кліпі можна побачити того самого монстра.
Сам Шинода у відео «Still Alive» теж з'являється – разом із фронтменом метал-групи Ice Nine Kills Спенсером Чарнасом. Останній похвалив Ловато і зізнався, що камео в Still Alive стало для нього честю. На думку Чарнаса, співачка – «справді крута», а пісня вийшла «забійною».

Режисером кліпу Still Alive став Дженсен Ноен, який знімав кліпи для рок-гуртів, реперів та R&B-артистів – Asking Alexandria, Falling In Reverse, Jay-Z, Халіда та Нормані.

Одним із співавторів Still Alive стала Лора Вельц, яка вже працювала з Демі Ловато над альбомом Holy Fvck (2022) – останньою на сьогодні студійною роботою співачки. За стилем "Still Alive" продовжує естетику платівки. Хоча особливого комерційного успіху Holy Fvck не мав, він порадував багатьох фанатів Демі Ловато. Рок-музика їй завжди була близька, причому її вокал напрочуд доречно звучить навіть у важких піснях. У записі матеріалу взяли участь Yungblud, інді-співачка Royal & the Serpent та хард-рок-гурт Dead Sara. Відразу кілька видань, включаючи AllMusic, Rolling Stone та Billboard, включили "Holy Fvck" до списків кращих записів 2022-го.

Світова прем'єра «Крика 6» відбудеться 10 березня, він стане найдовшим фільмом серії. Це продовження «Крика» 2022 року, в ньому знову можна буде побачити Меліссу Барреру, зірку «Венсдей» Дженну Ортегу та Кортні Кокс із «Друзів».

The Weeknd випустив концертний альбом Live at SoFi Stadium

The Weeknd випустив концертний альбом Live at SoFi Stadium. Це запис виступу, що відбувся в Каліфорнійському місті Інглвуд 27 листопада 2022 року. У трекліст увійшла 31 композиція, зокрема суперхіт «Blinding Lights».

25 лютого The Weeknd показав сам виступ на американському каналі HBO у вигляді концертного фільму. Анонсуючи його прем'єру, музикант заявив, що на цьому ера "Dawn FM" завершується. Фанати припустили, що новий матеріал не за горами.

«Dawn FM» – останній на сьогодні альбом The Weeknd, він побачив світ у січні 2022-го. Після цього музикант взяв участь у записі пісні Metro Boomin "Creepin'" та представив композицію "Nothing Is Lost (You Give Me Strength)", записану для саундтреку до фільму "Аватар: Шлях води" (2022). А наприкінці лютого The Weeknd випустив ремікс треку Die For You за участю Аріани Гранде. Оригінальна пісня увійшла до третього альбому співака «Starboy», випущеного у листопаді 2016-го.

J-Hope з BTS та J. Cole показали кліп «On the Street»

J-Hope, учасник BTS, представив кліп On the Street, спільну роботу з репером J. Cole. J-Hope завжди мріяв про це співробітництво і навіть називав J. Cole своїм ідолом і музою - і ось його бажання нарешті збулося.

Музиканти познайомилися у липні 2022 року на фестивалі Lollapalooza. Після цього J-Hope зрозумів, що вони обов'язково повинні працювати разом і зв'язався з J. Cole у листопаді.

Відео On the Street вийшло простим, але атмосферним. У ньому J-Hope та J. Cole розгулюють по міських вулицях, не забуваючи про співи та танці.

Назва треку "On the Street" так і перекладається - "На вулиці". І не просто так: слово «вулиця» дуже багато важить для J-Hope. На нього вплинули вуличні танці: він починав свій творчий шлях як танцюрист у колективі Neuron. Саме після цього на J-Hope звернув увагу лейбл BigHit, після чого він потрапив до BTS.

До того ж вулиця – місце, яке, за словами J-Hope, його надихає, дає йому уроки і саме собою представляє метафору життя. J-Hope хоче, щоб пісня On the Street допомогла людям, які збираються почати все спочатку або перебувають на старті нового шляху. За допомогою музики він прагне подарувати слухачам відчуття сили та втіхи.

J-Hope називає цю композицію новим розділом у своїй творчості. "On the Street" - перший сольний трек артиста з часів альбому "Jack In The Box", випущеного в липні 2022-го. Вона багато в чому відрізняється від Jack In The Box, де переважали похмурі мотиви: On the Street - світла пісня, що надихає.

Автори хіта "Feel It Still" Portugal. The Man показали дивний кліп «Dummy»

Американський інді-рок-гурт Portugal. The Man повернулася з кліпом Dummy. Його головний герой – дивний персонаж, що нагадує гігантського іграшкового собаку. Він гуляє по засніжених просторах, після чого вирушає у клуб – але звідти його виганяють.

Режисером відео "Dummy" виступив Ноел Пол, який працював з Royksopp, Father John Misty, Black Midi та Chairlift. З Portugal. The Man він теж уже співпрацював, знявши у 2013 році кліп "Purple Yellow Red and Blue". За звучанням «Dummy» – класичний трек у стилі Portugal. The Man, з витонченою басовою партією та високим вокалом фронтмена Джона Гоерлі. Його продюсером став Ейса Такконе, учасник гурту Electric Guest.

За словами самого Джона Гоерлі, він присвятив «Dummy» гурту The Cure – свого часу їхні пісні допомогли йому та його поколінню пережити найважчі часи. Композиція «Dummy» – лід-сингл з нового, дев'ятого альбому Portugal. The Man "Chris Black Changed My Life". Це перша платівка гурту за шість років – вона побачить світ 23 червня.

Кріс Блек у назві релізу – не випадковий персонаж. Він був одним із найкращих друзів учасників Portugal. The Man, вони навіть називали його почесним членом групи. Блек пішов із життя у 2019 році, і таким чином музиканти вирішили вшанувати його пам'ять.


Читати також