Де і як придбати побутову техніку?

побутова техніка

Купівля побутової техніки – це чималі витрати, тому варто їх ретельно планувати. Одна справа вибрати правильну модель, інша – продавця. У цій статі ми розповімо, де зручно, безпечно та вигідно придбати холодильник, газову плиту чи «дрібну» побутову техніку.

Інтернет-магазини

Статистика не бреше – українці закохалися в інтернет-магазини. Кількість покупок через інтернет зростає навіть коли йдеться про обладнання для кухні та ванної кімнати. Для прикладу, на сайті Foxtrot у Львові можна прочитати точний опис, перевірити розміри, зручно порівняти альтернативні товари. І для цього немає потреби виходити з дому. Кілька натискань - і ваша покупка вже в дорозі. У випадку з онлайн-шопінгом з’являються перспективи натрапити на вигідні ціни. Купівля в інтернеті — чудова ідея, якщо вам не обов’язково особисто оглядати товар або спілкуватися з консультантом у магазині.

Фірмові магазини

Дехто вважає, що найкраще купувати техніку без посередників, звертаючись до виробників. І справді таке рішення має свої переваги. Дуже часто фірмовий магазин – це місце, де продаються не тільки готові товари (наприклад побутова техніка), а й запчастини або корисні аксесуари. Як це не парадоксально, фірмовий магазин Bosch чи Beko може не мати повного асортименту в наявності – тут вирішальними є практичні причини, наприклад відсутність виставкової площі. Виробники роблять ставку на ефективну дистрибуцію, а не на розвиток власних, окремих точок продажу. Тому, якщо ви знаходитеся далеко від фірмового магазину компанії, поїздка туди може просто не окупитися, навіть якщо припустити, що сама продукція без посередників буде трохи дешевша (що теж не завжди так).

Мережеві магазини електроніки та побутової техніки

Мережевих магазинів багато як у великих, так і в менших містах. До їх безсумнівних переваг можна віднести:

  • часті акції,
  • можливість вибору між товарами різних брендів,
  • підтримка консультантів,
  • опція доставки та встановлення техніки у вашому домі.

У випадку з духовками, пральними машинами, посудомийними машинами чи кухонними плитами однозначно варто порівняти різні варіанти та проаналізувати, яка модель і виробник пасуватиме саме вам у межах конкретного бюджету.

Оголошення в інтернеті

Окрім нової, можна придбати техніку б/в. Раніше люди охочіше відвідували ломбарди, секонд-хенди або шукали оголошення в газетах, сьогодні цю роль взяли на себе спеціалізовані сайти та інтернет-майданчики. Зважившись на таку покупку, з огляду насамперед на нижчу ціну, необхідно остерігатися можливого шахрайства та прихованих дефектів.


Читати також