03-04-2023 Розваги 691

Новини музики за тиждень. 03.04.2023

Новини музики за тиждень. 3 квітня 2023. Нові пісні та кліпи онлайн

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Nothing, Nowhere представив альбом "Void Eternal" за участю Піта Вентца з Fall Out Boy

Nothing, Nowhere випустив альбом Void Eternal – важчий за звучанням і перший за два роки, його попередня платівка Trauma Factory виходила в 2021-му. У треклист "Void Eternal" увійшло 12 композицій, включаючи "Cyan1de", записану з Пітом Вентцем з Fall Out Boy.
Крім нього, до релізу доклали руку Вілл Рамос, вокаліст деткор-групи Lorna Shore, хардкор-панковий колектив SeeYouSpaceCowboy, постхардкор-група Silverstein, репер Фредді Дредд, рокери Static Dress, Бадді Нільсен з Senses Fail та металкор-колектив.

Для запису Void Eternal Nothing, Nowhere спеціально побудував нову студію, буквально в сараї посеред лісу у Вермонті. Музикант любить творити на самоті, уявляючи себе героєм роману Стівена Кінга. А ось великі міста йому не до смаку: Nothing, Nowhere не любить натовпу людей, забруднене повітря та пробки. В інтерв'ю Kerrang він зізнався, що нова студія йому дуже подобається - настільки, що він не хоче залишати її. Робота з лос-анджелеськими продюсерами виснажила Nothing, Nowhere - він вигорів і навіть майже розлюбив музику, але, на щастя, не назавжди.

Джерелом натхнення для Void Eternal стали Linkin Park. Nothing, Nowhere прагне того, щоб його шанувальники сприймали його музику так само, як свого часу він сприймав Linkin Park. У той же час артист зазначає, що він не копіює гурт, а підходить до творчості по-своєму – артист лише каже, що вплив улюбленої музики так чи інакше проявляється у його власних піснях.

The Smashing Pumpkins випустили пісню "Spellbinding"

The Smashing Pumpkins представили композицію "Spellbinding". Вона відрізняється синті-поповим звучанням – настільки, що деякі фанати відмітили схожість із The Killers.
Новий стиль The Smashing Pumpkins шанувальники зустріли неоднозначно: одним він сподобався та здався свіжим, а іншим – навпаки, слабким та нецікавим у порівнянні з попередніми роботами The Smashing Pumpkins. Втім, ці розмови почалися ще 2020 року, коли музиканти випустили альбом «Cyr» – вже тоді вони відійшли від звичного альтернативного року у бік синті-попу.

Композиція "Spellbinding" з'явиться на третій - і фінальній частині проекту "Atum", реліз якого відбудеться 21 квітня. Перша частина, "Atum - Act 1", побачила світ 15 листопада, а друга, "Atum - Act 2" - 31 січня. "Atum" - масштабний проект, який самі The Smashing Pumpkins називають "рок-оперою в трьох актах". Кожна частина складається з 11 пісень та перерва між виходами альбомів-актів складає 11 тижнів. 

Tyler, The Creator випустив альбом "Call Me If You Get Lost: The Estate Sale" і показав кліп "Wharf Talk" з A$AP Rocky

Tyler, The Creator представив збірку "Call Me If You Get Lost: The Estate Sale" - до нього увійшли пісні, які не потрапили у фінальний треклист альбому "Call Me If You Get Lost" (2021). Одна з них – «Wharf Talk» за участю A$AP Rocky: кліп на композицію вийшов разом із релізом збірки.
Режисером відео "Wharf Talk" виступив сам Tyler, The Creator. A$AP Rocky для нього не просто колега по цеху, але близький друг. До речі, "Wharf Talk" - не перша спільна робота реперів: у 2017 році у них вийшла пісня "Who Dat Boy", у 2018-му - "Potato Salad", у 2022-му - "Lost and Found Freestyle 2019".

У кліпі Tyler The Creator чудово проводить час на природі і влаштовує пікнік для самого себе. Потім репер зустрічає A$AP Rocky і вони відпочивають на причалі біля води.

Metallica показали восьмихвилинний кліп "72 Seasons"

Трек буде на однойменному альбомі гурту, який вийде у квітні.

Metallica випустили епічну пісню «72 Seasons» та показали восьмихвилинний кліп на неї. У ньому музиканти грають у темряві на тлі сонця, комет та блискучих іскор. У тексті пісні "72 Seasons" головний герой розмірковує про боротьбу з людським гнівом та його впливом на життя. Його виховання було далеко від ідеального, що призвело до внутрішніх конфліктів та темряви, що пронизує його існування.

Режисером відео "72 Seasons" виступив Тім Саккенті, який вже працював з Metallica над трьома попередніми кліпами - "Lux Aeterna", "Screaming Suicide" та "If Darkness Had A Son". Зйомки "72 Seasons" відбулися в Лос-Анджелесі 12 лютого 2023 року.

Джису з Blackpink випустила кліп «Flower» та сингл-альбом «Me»

Джису з Blackpink дебютувала сольно: співачка показала кліп на пісню Flower. Композиція увійшла у сингл-альбом «Me», який вийшов того ж дня – 31 березня.
Джису стала останньою учасницею Blackpink, яка випустила сольний матеріал. Дженні дебютувала ще у 2018 році з хітом «Solo», а Розе та Ліса – у 2021 році з сингл-альбомами «R» та «Lalisa» відповідно. Нагадаємо: сингл-альбом – реліз із двох пісень, характерний для азіатської музичної індустрії.

На момент публікації цієї новини, за п'ять годин з моменту виходу кліп «Flower» набрав понад 15 млн. переглядів і вибився на третє місце в трендах YouTube. Пісня "Flower" очолила iTunes-чарти 27 країн, а "All Eyes On Me", друга композиція з "Me" також увійшла до iTunes-чартів багатьох держав, включаючи США та Великобританію.

Б'єрк співає під землею у психоделічному кліпі «Fossora»

Б'єрк показала психоделічний кліп «Fossora»: у ньому вона влаштовує незвичайний концерт у дивовижному світі, дуже схожому на підземний. Співачка у химерному вбранні виступає у дивних декораціях в оточенні духових музикантів – у їхніх руках можна помітити кларнет та гобоq.
За стилем кліп "Fossora" нагадує "Алісу в країні див", особливо це стосується костюмів. Незважаючи на безліч духових інструментів, без звичної для Б'єрк електроніки все одно не обійшлося – поступово підземний концерт перетворюється на підземний рейв.

Режисерами «Fossora» виступили одразу кілька людей, включаючи саму Б'єрк та її постійного соратника Відара Логи – він уже зняв для співачки кліпи «Atopos» та «Sorrowful Soil». Також до ролика доклали руку агентство M/M Paris та лондонська студія FutureDeluxe.

Вийшов невиданий трек Led Zeppelin The Seasons, це демо The Rain Song

У Мережі з'явилася демо-версія пісні Led Zeppelin The Rain Song - під назвою The Seasons. Її опублікував гітарист гурту Джиммі Пейдж на честь 50-річного ювілею п'ятого альбому Led Zeppelin "Houses of the Holy".
Платівка побачила світ 28 березня 1973 року, до неї увійшло вісім пісень, включаючи D'yer Mak'er і Over the Hills and Far Away. The Rain Song як офіційний сингл не виходила, але часто виконувалася на концертах. Ця семихвилинна балада була написана у відповідь на слова Джорджа Гаррісона, який скаржився, що Led Zeppelin не здатні складати балади. Більше того, в перших акордах The Rain Song цитується бітлівська композиція Something, написана і заспівана Гаррісоном.

Джиммі Пейдж виклав The Seasons на своєму YouTube-каналі – офіційні ресурси Led Zeppelin поки що не розмістили запис.

Tyler, The Creator зустрічає своїх двійників у кліпі «Sorry Not Sorry»

Tyler, The Creator показав іронічний кліп "Sorry Not Sorry". У ньому репер зустрічає себе у різних образах – з минулих кліпів і з обкладинок попередніх релізів.
У "Sorry Not Sorry" представлені всі віхи кар'єри Tyler, The Creator, починаючи з маски з альбому "Cherry Bomb" (2015) і закінчуючи Тайлером Бодлером з платівки "Call Me If You Get Lost" (2021). Режисером відео, як завжди, виступив сам музикант. Якщо раніше Tyler The Creator підписував ролики псевдонімом Wolf Haley, то тепер у вихідних даних значиться справжнє ім'я артиста - Тайлер Оконма.

У тексті "Sorry Not Sorry" Tyler, The Creator багато вибачається, але двома різними способами: він щиро звертається до тих, кого образив сам, і саркастично розмовляє з людьми, які образили його. У пісні можна почути семпл із композиції соул-фанк-групи Brighter Side of Darkness He Made You Mine, випущеної в 1978 році.


Читати також