01-04-2023 Розваги 263

Все, що відомо про четвертий сезон серіалу «Справжній детектив»

Все, що відомо про четвертий сезон серіалу «Справжній детектив»

Наприкінці минулого року стало відомо про старт зйомок четвертого сезону «Справжнього детективу» — культового серіалу HBO, який не лише переосмислив жанр неонуара, а й зробив його популярним.

Четвертий сезон «Справжнього детектива» обіцяє стати чимось незвичайним: по-перше, біля керма шоу вперше опинилася жінка. Місце Ніка Піццолатто посіла Ісса Лопес, авторка фільму "Тигри не бояться". У кадрі теж будуть жінки — головні ролі у новому сезоні отримали Джоді Фостер та Калі Рейс, які зіграють детективів Ліз Денверс та Еванджелін Наварро відповідно. Естетика південної готики також скасовується, місце дії нових епізодів переміститься на Аляску.

Щодня в Мережі з'являється дедалі більше подробиць про новий сезон «Справжнього детективу» — у цьому тексті ми постаралися зібрати всю важливу інформацію.

Коли вийде четвертий сезон «Справжнього детективу»

Офіційної дати релізу поки немає, проте достеменно відомо, що виробництво серіалу стартувало на початку листопада 2022 року в Ісландії — обліковий запис серіалу в Twitter поділився першим кадром нового сезону, на якому зображені дві головні героїні у виконанні Джоді Фостер і Калі Рейс. Виробництво шоу подібного масштабу зазвичай займає не менше ніж півроку, ще кілька місяців займе робота в монтажній. Таким чином, на прем'єру четвертого сезону «Справжнього детектива» варто чекати не раніше кінця 2023-го — початку 2024 року. Варто зазначити, що прем'єра попереднього сезону шоу відбулася 13 січня 2019 року, перший сезон також вийшов у січні 2014 року. Очевидно, найімовірніша дата виходу четвертого сезону «Справжнього детективу» — січень 2024-го.

Джоді Фостер у ролі детектива Ліз Денверс на кадрі з серіалу «Справжній детекстив»

Який сюжет четвертого сезону «Справжнього детективу»

Наприкінці минулого року творці шоу опублікували в Мережі першу сторінку сценарію нового «Справжнього детективу», а також розкрили назву четвертого сезону, який отримав підзаголовок «Нічне місто». Дія серіалу відбуватиметься на далекій півночі — місті Еннісі, штат Аляска, де існує такий природний феномен, як полярна ніч. Саме в цей час року пропадає кілька співробітників Цалальської арктичної дослідницької станції. Справу про зникнення людей передають до рук двох детективів — Ліз Денверс та Еванджелін Наварро, які, згідно з офіційним логлайном HBO, «протистоять власному минулому і розкривають темну правду, що лежить у льодах Арктики».

Хто зіграє у четвертому сезоні «Справжнього детектива»

Окрім виконавиць головних ролей — дворазової володарки премії «Оскар» Джоді Фостер та колишньої професійної боксерки Калі Рейс — у нових серіях «Справжнього детективу» з'явиться англійський актор Крістофер Еклстон, широко відомий за своїми ролями в серіалах «Доктор Хто» та «Залишені». Еклстон зіграє начальника регіональної поліції Теда Корсаро, якого пов'язують близькі стосунки з героїнею Фостер Ліз Данверс. У кадрі можна буде побачити і Фіону Шоу — славетну британську актрису, широко відому за ролями в Гаррі Поттері. Їй дісталася роль місцевої мешканки Роуз Агіно, яка має пару зловісних скелетів у шафі. У четвертому сезоні "Справжнього детектива" також задіяний американський актор Джон Гокс, номінант на "Оскар" за роль у фільмі "Зимова кістка".

Калі Рейс у ролі детектива Еванджелін Наварро на кадрі з серіалу «Справжній детекстив»

Хто залишився за кадром четвертого сезону «Справжнього детективу»

Як ми вже повідомляли, у четвертому сезоні Ніка Піццолатто замінить мексиканка Ісса Лопес. Режисер оскароносного «Місячного сяйва» Баррі Дженкінс посів місце виконавчого продюсера проекту разом із шоураннером «Озарка» Крісом Манді та письменником Аланом Пейджем Арріагою, відомим, зокрема, з іспаномовного епізоду «Бійтеся ходячих мерців».


Читати також