13-05-2023 Розваги 327

Маша Данілова про теплі відносини з мамою в ексклюзивному інтерв‘ю до Дня матері для порталу Експеримент

Маша Данілова про теплі відносини з мамою в ексклюзивному інтерв‘ю до Дня матері для НАЗВА ЗМІ

До дня матері ми поспілкувалися з українською співачкою Машею Даніловою та її мамою. Якою була Маша в дитинстві, чому швидко стала дорослою та як мама ставиться до кар‘єри в шоубізнесі, про все поговорили в ексклюзивному інтерв‘ю для порталу Експеримент.   

На скільки ви близькі з мамою? 

Насправді ми з мамою дуже близькі. Це найближча людина, з якою я можу обговорити все, порадитися, яка може мені допомогти в будь-якому питанні, підтримати і змотивувати. Так само, мені здається, і я для неї, тому у нас дуже довірливі стосунки. 

Як мама ставиться до твоєї роботи в шоубізнесі та чи критикує її?

Мама дуже добре ставиться до моєї роботи та, власне, саме вона мені допомагає. Коли в мене немає сил, натхнення і мотивації, мама – та людина, яка допомагає триматися на плаву та у класному настрої. Їй подобаються всі мої роботи. Звісно, якщо щось не так або наші погляди відрізняються, вона може дати пораду або висловити свою думку, і я до неї, до речі, дуже часто прислухаюся, але такого, щоб прям сильно критикувати, не буває. Мама мене завжди підтримує і чекає на мій великий сольний концерт.

Які у вас спільні інтереси?

У нас з мамою, мені здається, все спільне. Мені цікаво те, що подобається їй, їй цікаво те, що люблю я, тому це ідеальний метч і соулмейт. Ми дуже любимо проводити час разом, слухати музику в машині на повній гучності та разом підспівувати, любимо дивитися серіали, знімати тіктоки, просто поговорити на різні теми. Тобто, мама для мене дійсно, як найкраща подружка, в нас дуже багато спільного. 

Чи радишся ти з мамою, коли приймаєш важливе рішення?

Так, я завжди раджуся з мамою, коли приймаю важливі рішення. Та і взагалі часто раджуся з різних питань, тому що всі її поради якимось чином мені завжди допомагають зробити правильний вибір. Вона мені розповідає «за» і «проти», що вона думає з того чи іншого приводу, і я завжди прислухаюся, тому що знаю, що поганого вона точно не порадить. 

Якою Маша була в дитинстві? 

Це була особлива дитина з самих пелюшок. Дивишся на неї – маленька дитина, але ж характер, поведінка, вчинки, міркування в неї були зовсім не дитячі майже з того моменту як вона почала говорити. Дуже любила слухати вірші, казки, знала їх напам'ять цілими збірками, співала постійно, бабуся навчила її багатьом народним пісням. Я взагалі думала, як у цій маленькій голівці у рочки 3-4 це все вміщується. В дитинстві Маша завжди шукала глядача. Не пам'ятаю жодного родинного свята, де б ми не купували білети на а-ля концерт Маші, бо вона організовувала виступи для рідних, і для сусідів, і для друзів. В нашому архіві дуже багато домашніх відео з таких концертів. Вона не просила уваги до себе, це я зрозуміла, коли з'явилась друга донька Саша, вона постійно щось просить, привертає до себе увагу, щоб з нею пограли, а Маші не потрібен був напарник, вона гралася сама, годинами з ляльками Барбі, за нею можна було спостерігати, слухати, що вона там розказує, як в кіно або в театрі. Вона добра, чуйна до інших і дуже справедлива. Я б навіть сказала, що в неї це відчуття справедливості завищене. Дуже ніжна дитина, така вона була маленька, а коли вже пішла до школи, то, як сказала нам вчителька, у Маші синдром відмінниці. Ось така вона дуже-дуже цікава.

Чи були якість принципи у виховання доньки?

Головний мій принцип виховання доньки – щоб дитина була щаслива, я робила для цього все. Щоб вона була вихована в будь-якій сфері свого життя, я її вчила, що таке добре, що таке погано, як потрібно поводити себе з дорослими, як треба розмовляти, яка має бути культура мови. Вона повинна завжди казати правду, якою б вона не була, за це її ніколи не сварили і вона взагалі ніколи не обманювала. Для мене головне, щоб мої діти були максимально щасливі, вільні у своєму житті та своєму виборі, щоб вони знали, чого вони хочуть. Такими принципами я керуюся, виховуючи їх.

Чи розділяєте її творчу кар‘єру та її досягнення в ній?

Звичайно, розділяю. Навіть більше скажу, коли вона була маленька і співала, все в неї було замість мікрофона, я вже в принципі розуміла, на які гуртки її поведу. Коли Маша почала займатися вокалом, у неї було декілька викладачів, ми їх міняли, тому що мені хотілося, щоб якщо вона вже займається, то в неї це вийшло на професійний рівень. Я бачила, що Маші це дуже подобається, і завжди казала, якщо ти не хочеш, не будемо займатися, їздити на конкурси, витрачати свій час, давай робити, що ти хочеш і в чому себе бачиш. Я не просто розділяю, а всебічно підтримую у творчій кар'єрі, якось допомагаю, як словом, так і ділом. Я щаслива мама, бо маю таку доньку – це справжня гордість. Не дивлячись на те, що ми докладали багато зусиль, допомагали їй, я вважаю, що це саме її досягнення. Інколи вона мене називає «мати-пила», але буває так треба, щоб тебе хтось підштовхував і давав «чарівний пендель», або пилив, але трішки.

Маша працює у сфері шоубізнесу і напевно вже чула хейт у свою сторону, як реагуєте ви на це, чи звертаєте на це увагу?

Хто зі мною знайомий, знає, що я до цього всього прискіплива, напевно, занадто. Коли вона була маленька, звичайно, я повністю несла за неї відповідальність, але ж зараз я розумію, що вона вже виросла і ми почали дорослий шлях. В неї буде дуже багато різноманітних проблем, на її шляху будуть траплятися різні люди, серед них будуть і хейтери, комусь вона подобається, комусь ні. В мене є заспокійливе і, як виявилось, – це Маша. Якщо вона не звертає уваги на хейт, я роблю так само. Мені подобається, що вона робить правильні дорослі рішення та адекватно реагує на будь-яку критику, тому навіть, якщо я й дуже сильно переживаю за хейт в її бік, то стараюсь не показувати весь спектр своїх емоцій. Критика для того і є, аби робити з неї правильні висновки.


Читати також