13-05-2023 Розваги 531

Новини кіно за тиждень. 13 травня 2023

Новини кіно за тиждень. 13 травня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Франшизу «Падіння» з Джерардом Батлером продовжать на ТБ

Падіння з Джерардом Батлером

Екшн-трилогія «Падіння» набуде нового життя на телебаченні, повідомляє Deadline. У Франції працюють над новим серіалом "Падіння Парижа" (Paris Has Fallen). Головну роль виконає Матьє Кассовітц («Амелі», «Ненависть»).

Сюжет розповість про Венсана, особистого охоронця французького міністра. Той став мішенню для терористичного угруповання, яким керує загадковий Жакоб. Венсану доведеться об'єднатися з оперативницею британського MI6 Зорою, щоб зупинити злочинців та врятувати весь Париж.

Над сценарієм працює автор «Покидьків» Говард Оверман. Усі вісім серій поставить Одед Рускін («Під чужим прапором»). Продюсує серіал StudioCanal; дата релізу поки що невідома.

«Падіння» з Джерардом Батлером стартувало на екранах у 2013 році і включало «Падіння Олімпу», «Падіння Лондона» і «Падіння Янгола». Сумарно всі три змогли зібрати у світовому прокаті 523 млн. доларів. У розробці вже знаходиться четверта стрічка «Падіння Ночі» (Night Has Fallen).

Віллем Дефо зіграє у «Бітлджюсі 2»

Віллем Дефо

Номінант на "Оскар" Віллем Дефо поповнив акторський склад продовження "Бітлджюса". Вперше про кастинг повідомив портал Giant Freakin Robot.

Дефо втілить поліцейського у потойбіччі. Інші деталі сюжету замовчуються. Раніше до проекту Тіма Бертона приєдналися: Майкл Кітон, Вайнона Райдер, Дженна Ортега, Моніка Беллуччі, Джастін Теру та Кетрін О'Гара.

Над сценарієм працювали автори серіалу «Венздей» Альфред Гоф та Майлз Міллар. У прокат сіквел вийде 6 вересня 2024 року. Дефо скоро з'явиться на екранах у фантасмагорії «Бідолахи» Йоргоса Лантімоса.

Серіал «Добрі передвісники» повернеться в липні

Добрі передвісники

Стрім-сервіс Amazon Prime Video анонсував швидке повернення шоу «Добрі передвісники». Глядачі побачать нові серії 28 липня.

До головних ролей повернуться Девід Теннант та Майкл Шин. В основу «Передвісників» лягла однойменна книга Террі Пратчетта. Автором адаптації виступив Ніл Гейман («Американські боги», «Пісочний чоловік»).

Сюжет розповідає про демона Кроулі (Теннант) і архангела Азірафеле (Шин), які живуть у злагоді та без конфліктів. Коли герої дізнаються про Армагеддон, що наближається, вони об'єднують сили, щоб зупинити Антихриста і продовжити своє розмірене існування.

Загалом у другому сезоні заплановано шість серій. Перші «Добрі передвісники» дебютували у 2019 році та здобули позитивні відгуки критиків.

Шейлін Вудлі зіграє письменницю Патрицію Гайсміт

Шейлін Вудлі

Зірка «Дивергента» та «Великої маленької брехні» Шейлін Вудлі підписалася на головну роль у біографічній драмі «Вбивча міс Гайсміт» (The Murderous Ms. Highsmith). Проект розповість про життя та творчість творця «Таланливого містера Ріплі» Патриції Гайсміт.

Компанію Вудлі на екрані складуть Кара Делевінь («Валеріан та місто тисячі планет») та Ноемі Мерлан («Портрет дівчини у вогні») — вони втілять компаньйонок Гайсміт. Сюжет простежить, як її любовне життя вплинуло на написання історій.

Режисеркою та сценаристкою стрічки виступить Олександра Печман («Нульовий канал»). Продюсерські обов'язки візьме він Крістін Вачон («Керол»). Зйомки пройдуть в Італії восени.

Нещодавно стало відомо про виробництво ще одного проекту про Гайсміт, трилера «Швейцарія» з Гелен Міррен у головній ролі. До кінця року на Netflix вийде міні-серіал "Ріплі" за мотивами однойменного циклу.

Вудлі нещодавно зіграла у кримінальному трилері "Мізантроп" (рецензія Film.ru за посиланням). 2023-го актрису також можна буде побачити в байопіку «Феррарі» Майкла Манна з Адамом Драйвером.

Став доступним перший тизер «Бідолах» з Еммою Стоун

Студія Searchlight Pictures представила дебютний тизер фільму "Бідолахи". Режисером виступив Йоргос Лантимос ("Фаворитка", "Лобстер"), а головну роль виконала лауреатка "Оскара" Емма Стоун.

Стрічка є переосмисленням "Франкенштейна" Мері Шеллі і заснована на однойменному романі Аласдера Грея. Сюжет розвивається довкола дівчини Белли (Стоун), яку воскрешає вчений-доктор Годвін Бакстер (Віллем Дефо). Поступово Белла знаходить розум, що спричиняє непоправні наслідки.

У «Бідолахах» також знімалися Марк Руффало, коміки Рамі Юссеф та Джеррод Кармайкл, Марґарет Кволлі, Крістофер Ебботт та ін. Сценарій адаптував Тоні МакНамара, який працював над «Фавориткою» та серіалом «Велика».

Реліз картини у США заплановано на 8 вересня.

Зої Кравітц зіграє у психологічному хорорі про фотографії

Зої Кравітц

Зірка "Бетмена" Зої Кравітц приєдналася до проекту "Автопортрет" (Self-Portrait). Про кастинг розповіло видання Deadline.

Компанію Кравітц на екрані складе Томасін МакКензі («Минулої ночі у Сохо»). Дія сюжету фільму розгорнеться у Брукліні 1990-х. Дівчина Лу (МакКензі), що захоплюється фотографією, заселяється в нові апартаменти і заводить знайомство з сусідкою-художницею Кетрін (Кравітц). Поступово дівчата розуміють, що в їхньому будинку перебуває демонічна сила, яку вдалося сфотографувати на одному зі знімків.

Режисеркою "Автопортрета" виступить Мона Фастволд ("Світ майбутній"). В основу стрічки покладено роман «Автопортрет із хлопчиком» Рейчел Лайонс 2018 року. Сценарій Фастволд адаптувала разом із Брейді Корбетом («Вокс люкс»). Зйомки стартують до кінця року.

Кравітц нещодавно завершила зйомки свого повнометражного режисерського дебюту «Острів кицьок» із Ченнінгом Татумом. Вона також повернеться до ролі Жінки-кішки у сиквелі «Бетмена», чий реліз запланований на осінь 2025 року.

Аль Пачино зіграє у наступному фільмі Джонні Деппа

Депп та Пачино

Лауреат «Оскара» Аль Пачино приєднався до зйомок біографічної стрічки «Моді» про італійського художника та скульптора Амедео Модільяні. Режисером фільму виступить Джонні Депп.

Обидва актори вже працювали разом — у трилері «Донні Браско». «Моді» розповість про два дні з життя Модільяні: у 1916 році він має намір тікати з Парижа, проте його плани різко змінює загадковий колекціонер (Пачино).

Модільяні втілить Ріккардо Скамарчіо («Джон Уік 2»); в одній з ролей також з'явиться француз П'єр Ніне (Ів Сен-Лоран). Для Деппа "Моді" ознаменує другу режисерську роботу після "Хоробрий" 1997 року з Марлоном Брандо.

Зйомки стартують восени у Будапешті. Вперше про фільм стало відомо минулого літа. В основу покладено театральну п'єсу «Модільяні» Денні МакІнтайра.

Пачино зараз зайнятий на зйомках трилера Sniff з Морганом Фріманом та Гелен Міррен. Цієї зими він з'явився у фінальному сезоні «Мисливців» на Prime Video.

Вийшов трейлер серіалу «Переповнена кімната» із Томом Голландом

Стрім-сервіс Apple TV+ опублікував дебютний трейлер проекту «Переповнена кімната». Серіал частково знятий за книгою «Таємнича історія Біллі Міллігана» Деніела Кіза.

Головну роль у «Кімнаті» виконав Том Голланд («Людина-павук»). Дія сюжету відбувається у 1979 році у Нью-Йорку. Студента Денні Саллівана (Голланд) підозрюють у скоєнні теракту. За справу береться слідча Райя Гудвін (Аманда Сайфред), яка незабаром розуміє, що Салліван страждає від множинного розладу особистості.

Автором шоу виступив лауреат "Оскара" Аківа Голдсман ("Ігри розуму"). Планується, що кожен сезон «Кімнати» досліджуватиме окремі ментальні захворювання. У першому сезоні також знімалися Еммі Россам, Саша Лейн, Крістофер Ебботт та Джейсон Айзекс.

Режисерами виступили Корнель Мундруцо («Фрагменти жінки») та Мона Фастволд («Світ майбутній»). Прем'єра перших серій на Apple TV+ відбудеться 9 червня.


Читати також