13-05-2023 Розваги 249

«Про життє» Люка Бессона

«Про життє» Люка Бессона

Люк Поль Моріс Бессон — талановитий французький кінорежисер, сценарист, продюсер та письменник.

Про жінок

Жінки мають здатність відчувати чиюсь біду і ніколи не користуватися цим. На відміну від чоловіків.

Про завдання режисера

Актору потрібен хтось, хто подбає про нього, хтось, хто його підбадьорить і заспокоїть, щоб відпустило. Режисер – це як страховка повітряному гімнасту. З нею актор може вдавати, ніби ризикує життям.

Про рамки

Мати межу – те саме, що ставити кадр, тобто ставити рамку. Навіть художник має рамку – розміри полотна.

Про позитив

Бути позитивним означає відкривати шляхи, перспективи. Це не дає жодних гарантій якості чи доцільності, але розширює поле дії, тоді як негатив геть-чисто закриває перспективу.

Про дитячих письменників

Великі дитячі письменники були справжніми письменниками, вони нікого не наслідували, вони не ставили за мету заробити багато грошей або нав'язати якусь ідею. Вони просто писали про свої мрії.

Про роль кіно

Кіно ніколи не рятувало нічиє життя, це не ліки, здатні врятувати чиєсь життя. Це лише аспірин.

Про художників

Всі ми, без винятків, маємо здатність творити, проте мало кому з нас вистачає сміливості нею скористатися. Творити це означає пред'явити себе, відкритися, виставити напоказ, стати вразливим. Гарно, але страшно. Зовсім як кохання. І той, хто на це наважується, зветься художником.

Його люблять за те, що він віддає, і ненавидять за те, що йому вистачило на це мужності. Коли ображають художника, цим самостверджуються. Йому нарікають на всі ті правила, яких він не дотримується. Насправді люди дорікають йому з жалю, що самі на це не наважилися.


Читати також