13-05-2023 Розваги 237

«Про життє» Коко Шанель

«Про життє» Коко Шанель

Історія життя Коко Шанель схожа на роман з пригодами - починаючи з дитинства, проведеного в монастирському притулку в департаменті Коррез у центрі Франції, і до останніх днів її життя, які пройшли в апартаментах паризького готелю Ritz.

Центральна постать світського суспільства 1920-30-х років, до якого входили аристократи, художники та світська богема, Шанель була близькою подругою Жана Кокто, Сальвадора Далі, Ігоря Стравінського та Пабло Пікассо. Вона стала першою кравчиною, яку прийняло найвище суспільство, і першою світською дамою, допущеною до кола художньої еліти.

Про залежність

Чоловіки люблять, коли жінки залежать від них, це піднімає їх у власних очах. Із залежною від тебе жінкою легше розмовляти.

Про образу

Образа виникає тоді, коли ти не можеш нічим відповісти, образа – це власне безсилля не має значення перед чим – вчинком людини чи багатьох людей, несправедливістю долі. Якщо людина може щось зробити проти, виправити чи навіть помститися, вона не ображається, вона діє.

Дитячі образи найсильніші і пам'ятаються довше за інших, бо діти ображаються серцем, а дорослі розумом. Розум здатний перемогти образу, серце - ні, на ньому залишаються шрами, які не розправиш, як складки на тканині.

Про погляд зі сторони

Просто з часом, особливо коли людину довго не бачиш, вона виглядає дещо по-іншому. Перебуваючи поряд, часто не помічаєш недоліків, бачачи лише переваги, а якщо помічаєш, то легко з ними миришся. Віддаляючись від когось, недоліки починаєш бачити чітко, тому сяйво тьмяніє.

Про справжню справу

Справжня справа вимагає багато чого, тому, маючи намір зайнятися справжньою справою, будьте готові забути про все інше, інакше не вийде ні справи, ні цього останнього.

Про кохання

Ніколи не присягайтеся у вічній любові, вона буває тільки до тих, хто пішов в інший світ. Між тими, хто живе, така неможлива, почуття все одно переростає або у повагу, або в звичку, або в ненависть. Але у кожного в житті має статися сильне кохання. Хоч на кілька років, на кілька годин, хоч на мить, але повинно. Ті, хто його не відчував – душевні імпотенти.

Кохання сильніше, можна скільки завгодно злитися, страждати, можна завантажити себе роботою, розпланувати все, але тільки не погляд зелених очей, у яких тонеш без супротиву.

Про можливості

Америка - країна грошей та реклами. Говорять, що це країна рівних можливостей. Можливості є у всіх і скрізь, тільки не всі користуються ними. Більшість людей воліє жити, нічого не змінюючи і при цьому постійно скаржачись на обставини.

Про зручний одяг

Знаєте спосіб перевірки зручність одягу? Складіть руки на грудях, це вимагає максимальної свободи руху. Якщо вам незручно – грош ціна такому одягу.
І взагалі, за яким правом моду жінкам диктують чоловіки? Хтось із них намагався вдягнути на себе те, що винаходить, і проходити хоч півдня? Запевняю вас, якби таке сталося б, з наступного ранку кутюр'є випускали б на подіум манекенниць виключно в піжамах.

Про гроші

Гроші я обожнюю просто тому, що вони дають свободу, свободу жити, як мені хочеться, допомагати тим, кому я хочу, почуватися в безпеці.

Про зовнішність

Ваше обличчя в двадцять дано вам природою; яким воно буде у п'ятдесят, залежить від вас.


Читати також