Чим корисний білий шоколад

Чим корисний білий шоколад

Ніжний вершковий смак без характерної гіркоти какао люблять і діти, і дорослі. У каталозі Novus.online білий шоколад купити для себе, на подарунок чи для приготування вишуканих десертів дуже легко. Чи є користь у білому шоколаді та з чого його роблять?

Коли з'явився білий шоколад

Придумали делікатес у 30-х роках минулого століття цілком випадково: технологам компанії Nestle доручили утилізувати величезну партію сухого молока, яке збереглося з часів Першої світової війни. Після численних експериментів з'явилися солодкі плитки вершкового відтінку, за формою та структурою схожі на шоколад. Новий десерт набув неабиякої популярності.

З чого складається білий шоколад

Сьогодні ЄС і США мають жорсткі стандарти складу продукту: від 20% какао-олії, від 55% цукру, 14% сухого молока, щонайменше 3,5% натурального молока.

Як працюють головні інгредієнти білого шоколаду:

  • какао-масло, очищене від твердих частинок какао, надає продукту оксамитову текстуру та ніжний смак;
  • молоко в різних варіаціях відповідає за характерний блідо-жовтий відтінок та вершкові ноти у смаку шоколаду;
  • лецитин зв'язує інгредієнти, надає плитці твердості та щільності;
  • ваніль надає продукту характерних кондитерських нот.

У якісному білому шоколаді не використовується інша олія, крім олії какао, в ньому немає ароматизаторів, стабілізаторів, відбілювачів, барвників. У білий шоколад нерідко додають мигдаль, арахіс, фундук, родзинки. Якщо шоколадну масу збити в піну під великим тиском і швидко охолодити, з'являється улюблений пористий шоколад.

У чому користь білого шоколаду

Мікс інгредієнтів містить незамінні для синтезу клітин амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. У білому шоколаді високий вміст калію, магнію, кальцію, антиоксидантів. Лецитин довів свою ефективність у захисті структури клітинних мембран, зниження рівня холестерину, нормалізації роботи підшлункової залози.

Білий шоколад – натуральний енергетик із високою калорійністю та швидкою засвоюваністю, корисний при високих фізичних навантаженнях. Інгредієнти сприяють виробленню ендорфінів та серотоніну – після шматочка білого шоколаду знижується рівень стресу, виникає відчуття задоволення.

Високий відсоток кофеїну підвищує працездатність, покращує когнітивні здібності: візьміть плитку шоколаду на іспит чи відповідальні переговори. Смачні ласощі наповнюють енергією та оптимізмом, підвищують настрій та впевненість у собі.

Замовляйте білий шоколад в магазині Novus.online – він пропонує швидку доставку та широкий асортимент.


Читати також