Як вибрати харчовий контейнер для зберігання продуктів?

харчовий контейнер для зберігання продуктів

Правильний контейнер для зберігання харчових продуктів – це не лише питання естетики чи зручності, але насамперед ключ до збереження якості, свіжості та безпеки вашої їжі. З цієї статті ви дізнаєтеся, яким критеріям повинні відповідати контейнери для їжі. Почніть зберігати продукти ефективно та розумно!

Прозорі чи непрозорі контейнери?

Деякі продукти, як-от олії, спеції, овочі та фрукти, чутливі до світла. Тривалий вплив світла може прискорити процес їх окислення. Для таких продуктів краще вибирати непрозорі харчові контейнери, наприклад харчовий одноразовий алюмінієвий контейнер SP64L (прямокутний), 960 мл, 218×153×41 мм. З іншого боку, прозорі контейнери мають перевагу - в них легко побачити, що всередині.

Які матеріали найбезпечніші для зберігання харчових продуктів?

Вибираючи контейнери для зберігання їжі, варто звернути особливу увагу на матеріал, з якого вони виготовлені.

  • Алюмінієві контейнери міцні та безпечні. Вони можуть використовуватися у широкому діапазоні температур (від заморозки до нагріву у мікрохвильовій печі). Алюмінієві контейнери не рекомендується застосовувати з кислими продуктами, наприклад соліннями, з якими вони можуть вступити в хімічну реакцію. У цьому випадку краще віддати перевагу пластику.
  • Пластикові контейнери дешеві та зручні. Можуть застосовуватися для зберігання будь-яких продуктів. Єдиним обмеженням є температура. При нагріванні, наприклад у мікрохвильовій печі, пластик може виділяти шкідливі речовини. Тому на таких контейнерах виробники розміщують спеціальне маркування «DO NOT MICROWAVE».
  • Скляні або керамічні ємності з герметичними кришками варто вибирати, якщо мова йде про сипучі продукти, придатні для тривалого зберігання, як-от кава, борошно, крупи. Такі ємності відмінно захищають свій вміст від комах, вологи та втрати аромату.

Якою має бути ємність для зберігання їжі?

Найбільш безпечними і гігієнічними вважаються керамічні та скляні ємності, а також ті, що виготовлені з нержавіючої сталі. Вони стійкі до неприємного запаху, легко чистяться і не впливають на смак або якість продуктів. Якщо ви обираєте пластикові контейнери, переконайтеся, що вони виготовлені з високоякісного пластику, який не містить бісфенолу А й інших шкідливих речовин.

Щільна кришка має вирішальне значення для збереження їжі свіжою. Контейнер повинен мати герметичні ущільнювачі та міцну застібку, щоб мінімізувати доступ повітря та вологи, які прискорюють псування їжі.

Читати також


up