12-10-2023 Розваги 810

Археологи знайшли сцену, на якій виступав Шекспір

Археологи знайшли сцену, на якій виступав Шекспір

У ратуші Святого Георгія в місті Кінгс-Лінн графства Норфолк британські археологи виявили залишки дерев'яної сцени XV століття, на якій виступав англійський драматург, поет і актор Вільям Шекспір. Очевидно, вона єдина з тих, що збереглися до наших днів.

Оригінальні дубові мостини знайшли під двома шарами підлоги: верхню поклали у 1950-х роках, а нижню — у XVIII чи XIX столітті. Зразки дошок за допомогою дендрохронологічного методу датували 1417-1430 років.

Оригінальні дубові мостини, на яких виступав Шекспір

Ратуша святого Георгія - найстаріша, найбільша і найбільш добре збережена середньовічна ратуша в Англії. Її збудувала Гільдія святого Георгія - релігійна організація, заснована 1376 року.

1547-го гільдію розпустили за наказом короля Едварда VI. Після цього ратуша перетворилася на театр.

Ратуша Святого Георгія

Відомо, що Шекспір та його трупа «Слуги графа Пембрука» під час гастролей давали спектаклі в Кінгс-Лінні 1593 року, коли багато театрів закрилися через спалах епідемії чуми. Згідно з записами у бухгалтерській книзі місцевого театру, Шекспіру та його акторам заплатили за виступ.

Доктор Джонатан Кларк, експерт з історичних будівель, припустив, що знайдена дерев'яна підлога — єдиний зберігшийся зразок сцени, на якій виступав один із найзнаменитіших драматургів у світі.


Читати також