Все про нерухомість у Дубаї: ціни, окупність та вигода

Все про нерухомість у Дубаї: ціни, окупність та вигода

Як купити квартиру в Дубаї? А головне - навіщо? Все дуже просто – це інвестиція, яка принесе прибуток. Чому? Давайте заглибимося і дізнаємося трохи більше про те, що потрібно, аби купити нерухомість у Дубаї та які вигоди це може принести.

Хто може купити керухомість в ОАЕ

Купити нерухомість в Арабських Еміратах може будь-хто, хто має на це достатню кількість грошей.

Крім того, громадяни деяких країн (Бахрейн, Кувейт, Великобританія) мають вигідніші умови при купівлі житла. Купуючи власність, ви стаєте резидентом і отримуєте дозвіл на проживання в ОАЕ.

Фріхолд-зони Дубая

Проте відповідь на питання, що потрібно, щоб купити квартиру в Дубаї, не така однозначна. Є певні нюанси. Ви можете купити житло з повним правом власності лише у так званих фріхолд-зонах Дубая. Це певні місця та райони, де продаж житла іноземцям дозволено.

Фріхолд-зони є лише у Дубаї, такого немає в інших еміратах. Дубай перший і на сьогоднішній день єдиний дозволив іноземцям купувати та довічно володіти житлом.

Крім того, купуючи нерухомість у Дубаї, власники стають резидентами. Бути резидентом - це не те саме, що бути громадянином. Це як довгостроковий дозвіл на проживання. Але статус резидента дає більше, ніж звичайна віза. Є певний поріг вартості, щоб отримати статус резидента — 2 мільйони AED (дирхам), що дорівнює $ 545 000.

Є бонуси для тих, хто купує житло за меншу плату. У цьому разі кожен покупець може розраховувати на статус резидента у 2 роки. Це логічно, враховуючи, що власник сплачує податки та робить капіталовкладення у розвиток емірату як епіцентру ділової активності регіону.

Яку нерухомість купують у Дубаї та що потрібно знати інвестору про ринок житла Дубая?

Купівля нерухомості в Дубаї пов'язана з цілою низкою питань: що купувати і де, за скільки, у кого, який план оплат вибрати, якого ріелтора тощо. І взагалі, чи можна купити нерухомість у Дубаї? Ми вже відповіли на це запитання ствердно, а тепер перейдемо до деталей.

Найпопулярніша нерухомість – це студія. Причина проста: студії є найдоступнішим житлом, і таку інвестицію може дозволити собі ширше коло людей. Студія ідеально підходить для молодих пар та експатів, які подорожують світом. Таку квартиру можна знайти за ціною у $ 100 000, що трохи вище середньої вартості квартири в Києві.

Далі йдуть інші типи власності - як комерційна, і житлова. Це вілли, просторі апартаменти, таунхауси й офіси.

Головне, що потрібно знати інвестору про ринок, — це правила та норми, а також способи капіталовкладення. Наприклад, можна взяти іпотеку на купівлю у банку, можна купити нове житло від забудовника, а можна на вторинному ринку. І потрібно враховувати сезонність, бо вона впливає на ціну за оренду.

У яких районах найчастіше купують нерухомість інвестори?

Залежить від того, що шукають інвестори — офіс, апартаменти чи віллу. А до того як купити віллу в Дубаї, потрібно визначитися з локацією — бути в центрі міста з легким доступом до головних інфраструктурних об'єктів або тихого заміського комплексу, біля моря на пляжі чи поряд з парком.

Апартаменти

Як можна купити квартиру в Дубаї і зробити правильний вибір? Дуже просто: гортайте каталоги та вибирайте з мільйонів представлених на ринку квартир, офісів та апартаментів різного сегменту. Якщо вас цікавить, як купити квартиру в Дубаї, щоб вона потім окупилася, то розгляньте ось ці варіанти розташування:

  • Даунтаун.
  • Бізнес Бей.
  • Бурдж Халіфа.
  • Аль Сафа.

Будинки

Є райони, що поєднують у собі висотну забудову з житловими комплексами та віллами, але враховуйте, що окремі райони представлені віллами, а інші - квартирами. Перед тим як купити будинок в Дубаї, варто визначитися з локацією.

Найкращі райони з віллами:

  • Пальма Джумейра.
  • Джумейра.
  • Аль Сафа.
  • Дубай Марина.

Вартість нерухомості в Дубаї

Скільки коштує нерухомість у Дубаї? Відповідь на це питання залежить від типу житла та розташування. Тип нерухомості істотно впливає на ціну. Студія обійдеться набагато дешевше за віллу. А житло в центрі міста матиме великий попит і коштуватиме значно дорожче.

Тип - вілли, будинки, апартаменти, студії.

Ціна на житло залежить від того, яка це власність – квартира, вілла, пентхаус чи апартаменти. Якщо вам потрібна власність за містом, краще купити будинок. А якщо ви хочете жити у центрі міста, то це будуть апартаменти.

На вартість житла в Дубаї може впливати наявність поблизу туристичних визначних пам'яток та умов життя. І не варто забувати, що в багатьох випадках будинки та квартири йдуть з готовим ремонтом і меблюванням (кухня, спальня, ванна кімната).

Вартість квартири в Дубаї залежить від кількості кімнат і локації. У відкритому доступі є багато даних. Нижче наводимо середні показники. Ціна може бути трохи нижчою, але житло класу люкс може коштувати набагато дорожче.

Скільки коштує квартира?

  • 1-кімнатна - AED 475 000 – 775 000
  • 2-кімнатна - AED 1 215 000 – 1 400 000
  • 3-кімнатна - AED 1 500 000 - 2 000 000
  • 4-кімнатна - AED 2 000 000 - 2 500 000

Скільки коштує будинок?

  • 1-кімнатний - AED 2 000 000 - 3 000 000
  • 2-кімнатний - AED 3 000 000 - 4 000 000
  • 3-кімнатний - AED 4 000 000 - 5 000 000
  • 4-кімнатний - AED 5 000 000 – 6 300 000

Студії є найпопулярнішим типом власності завдяки своїй доступності. Вони ідеально підходять для туристів або молодих фрілансерів без родини. Друга опція за популярністю – двокімнатна квартира.

Апартаменти можуть мати від 1 до 4 і навіть 5 кімнат. Пентхауси можуть бути двоповерховими. Окремі спальні мають окрему ванну кімнату і вбиральню.

Як купити нерухомість у Дубаї?

Тепер давайте обговоримо, як купити нерухомість у Дубаї. Щоб купити нерухомість у Дубаї, потрібно скласти список кроків, які ви повинні зробити. По-перше - визначтеся з бюджетом. Ви можете взяти іпотеку чи обговорити план платежів із продавцем.

Перед тим як купити апартаменти в Дубаї, з'ясуйте, навіщо вони вам і яким буде їх призначення - офіс, квартира під здачу, магазин, перепродаж квартири.

Далі виберіть район, забудовника та рієлтора. У кожному випадку будьте особливо уважні. Від району залежить ціна, а від репутації забудовника – якість проєкту. Нарешті, професійний ріелтор надасть вам консультацію з усіх питань для того, щоб ви могли зважити всі плюси та мінуси перед покупкою.

Повірте, краще скористатися послугами брокера і заплатити невелику комісію, ніж зробити покупку, про яку ви потім пошкодуєте. І це найголовніше з нашого гайду про те, як купити нерухомість у Дубаї.


Читати також