Харківський гурт Sweetly презентує дебютний альбом Конфлікти свідомості

Харківський гурт Sweetly презентує дебютний альбом Конфлікти свідомості

Харківський гурт Sweetly презентує дебютний EP Конфлікти свідомості, записаний за «олдовим» принципом живого бенду, коли все грається тут і зараз. Кожна пісня з альбому —  грань сприйняття дійсності, а весь альбом — перетини цих граней, які конфліктують між собою. Музиканти вважають, що в часи «не таких як всі» дуже важливо бути простим, професійним, та зрозумілим. Таким і вийшов їхній перший мініальбом.

Гурт дуже ретельно підходив до запису своєї музики:

«Мене дуже дістав той момент, що більшість пісень, що ми чуємо, записані примітивно “в лінію”, в них одинакові звуки барабанів, завантажені з одних і тих же безкоштовних бібліотек семплів. В результаті — маємо “сучасний саунд”, де всі звучать як під копірку.

Я хочу унікальне звучання. Некомерційне, живе. Щоб наша робота мала художню цінність. Тому для мене архіважлива концепція та підхід до самого запису»,  — розповідає Станіслав Кравченко, фронтмен гурту.

Команда музикантів, що живе у симбіозі тут і зараз — це те, що дає слухачеві енергію живого концертного драйву через навушники, а не просто саундтрек для тіктоків. Тому Sweetly принципово не використовували під час запису жодного штучно створеного звуку — на альбомі тільки те, що було зіграно наживо.

Запис альбому також відбувався по-старомодному: жодних накопичень ідей роками, а 8 днів насиченої роботи на студії зранку до вечора. Писалися хлопці на легендарній харківській студії M.A.R.T., де також працюють  Жадан і Собаки, ТНМК, Сергій Бабкін, 5‘nizza. Вибору інструментів Sweetly теж приділили значну увагу — писалися на вінтажних гітарах Gibson Les Paul Custom, Fender Telecaster, Fender Jazz Bass та лампових підсилювачах кінця 70-х, що надало свою енергетику релізу.

Альбом має концепцію, як проходить червоною ниткою крізь всі пісні альбому та римується з його назвою.

«Кожен день ми маємо вибирати, при тому щось глибше аніж “кава чи чай”. Ми постійно стикаємося з конфліктами, які треба свідомо розвʼязувати. Тож цей альбом — це спроба розповісти простими словами про щось дуже глобальне, до чого ми, як молодий гурт, робимо перші, але виважені кроки», — розповідають учасники.

Довідка

Sweetly — молодий рок-гурт із Харкова, заснований Станіславом Кравченком (екс-учасник SEROTONIN), який характеризує себе як «романтичних бешкетників», які водночас прості і зрозумілі, але й хвилюються за свій саунд. Вони — прості мрійники в косухах і венсах, як і їхні слухачі. І в цьому їхня найбільша сила.


Читати також