27.10.2023
Культурна країна
eye 318

Вікторія Копко. Вчитель, який змінив моє життя

Вікторія Копко

     Учитель… Скільки філософського змісту закладено у цьому слові?.. Та чи замислюємось ми над питанням: а хто може бути вчителем? У житті кожного є така людина, яка чогось навчає,  є -  вчитель…  Їх насправді багато: від першої вчительки  у школі – до наставника на роботі. Із плином життя їх стає дедалі більше і більше. Але вчителем може бути й випадок, який змінить твоє життя, книжка, або людина, яка з професією вчителя немає нічого спільного.

    Я довго думала, про якого вчителя написати мені… У мене їх багато. Але головною вчителькою мого життя є мама…     

    Вона дала мені життя та навчила йому радіти. Тобто, вірити у краще, але робити щось для цього, а не просто чекати коли мені «манна з неба впаде». Також вона навчила мене правильно складати одяг, готувати смачну їжу, доглядати за квітами у нашому садку, та ще багато чого іншого. Моя мама вміє робити все на світі! Коли я була маленька, вона допомагала мені із виконанням домашніх завдань, а зараз я навчилась робити це самостійно. Саме мама навчила мене шнурувати кросівки. Зараз моя матуся робить все для того, щоб я могла навчатись, а в майбутньому -  здобути вищу освіту. Тому, я роблю усе, щоб її не розчарувати. Думаю, що, коли я виросту, за порадою я завжди звертатимусь до рідної неньки. 

     Одного разу, коли я не знайшла спільної мови зі своїми друзями,  нічого не виходило у задуманих планах, навчання йшло погано, запам'ятати щось було дуже важко, вдома усі речі валились з рук -  я не знала, що мені робити, у мене опускались руки… І тільки мама зрозуміла мене. І замість докорів і «читання нотацій» - підтримала мене. Тільки вона була поруч у складну хвилину…

     Мама кожного дня вчить мене не засмучуватись через мої невдачі і завжди говорить: «Якщо ти впала, то встань і йди далі, а не плач.» Ці слова стали моєю мотивацією на кожен день. Це гасло мого майбутнього. Навіть, коли я виросту, то буду пам'ятати те, що говорила мені моя ненька. Вона завжди сильна, тому я також стану сильною, вона розумна – і я буду такою, вона ніжна – і я буду ніжною… І у мене все вийде.  Я рада, що є дочкою своєї мами. Мені дуже пощастило, що вона змінює мій кожен день. Я щиро вдячна їй за все те, що вона робить для мене. Завдяки мамі, я готова до дорослого життя. Люди говорять, що батьків не вибирають, але я у це не вірю через те, що, напевне, вибрала собі таку маму сама.

   Тому і ви любіть свою рідну та дорогоцінну, як діамант, маму. Вона старається лише заради вас. Любіть її завжди. Саме мама -  головний вчитель у житті кожної дитини.

  Дякую Тобі, Мамо! Я безмежно люблю Тебе, мій улюблений та найдорожчий у світі Вчителю!!!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up