03-12-2023 Мистецтво 1185

Найкращі фільми 2023 року за версією порталу Експеримент

Найкращі фільми 2023 року

Редакція порталу Експеримент підбила кінопідсумки 2023 року та обрала найкращі фільми, які прямо зараз можна переглянути онлайн.

Стрічки у нашій добірці йдуть у рандомному порядку. Усі вони найкращі. Приємного перегляду!

Найкращі фільми 2023 року

1. Астероїд-Сіті

1955 рік, невелике вигадане містечко, розташоване біля кратера, що залишився після падіння астероїда тисячі років тому. Щороку тут проводяться збори юних астрономів, у яких беруть участь учні, їхні сім'ї, вчителі, і навіть військові. Черговий такий зліт різко переривається подіями, здатними змінити світ.

2. Рай для дурня 

Знаменитий актор відмовляється виходити на знімальний майданчик. Доля картин під питанням. І тут продюсер зустрічає на вулиці людину, схожу на свого примхливого актора, як дві краплі води. Разом зі сценаристом та непередбачуваним режисером він вирішує використовувати його як двійника для зйомок і не лише.

3. Dream Scenario

Професор коледжу Пол Меттьюс читає лекції про зебр і мріє написати наукову книгу про мурах. Але раптом його нудне життя радикально змінюється: люди по всьому світу бачать чоловіка у своїх снах. У них Пол нічого не робить - просто стоїть і дивиться, як когось вбивають крокодили чи маніяк у масці. Спершу Пол сприймає цю здібність як дар, а потім — як прокляття, адже не може контролювати свій образ у чужих снах. 

4. Минулі життя

Герої фільму — кореянка Ен На та її шкільний товариш Хе Сон. Вони разом навчалися в Сеулі, і Ен На була закохана в Хе Сона, але їхня дружба раптово обірвалася, коли дівчинці довелося переїхати з сім'єю до Канади. Через 12 років вони знаходять одне одного в соціальних мережах, починають переписуватись і розмовляти по Скайпу.

5. Усі страхи Бо 

Бо боїться всього на світі і намагається не виходити з дому. І правильно робить – світ сповнений небезпек, а вулиці повні божевільними. Але одного разу, незважаючи на страхи, він наважується на подорож до рідного міста. Тепер на нього чекає неймовірно дивна пригода, що виходить за межі простору та часу.

6. Оппенгеймер

Сюжет фільму розгорнеться у роки Другої світової війни. Він сконцентрується на Роберті Оппенгеймері та його ролі у розробці атомної бомби. За основу сценарію взято книгу «Американський Прометей: тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера», написана Каєм Бердом та Мартіном Шервіном.

7. Вбивці квіткової повні

Незабаром після Першої світової Ернест Беркгарт, який відслужив у Франції кухарем, приїжджає шукати удачі в Оклахому, де є велика резервація індіанців племені осейдж. У тих краях живе його дядько Вільям Гейл, який носить прізвисько Король — він землевласник, скотопромисловець, друг індіанців та велика людина. Король переконує Ернеста посвататися до Моллі Кайл, молодої жінки із заможної індіанської родини. Ідея полягає в тому, щоб земельні права цієї сім'ї з часом перейшли до Беркгарта (читай до Гейла), а для цього лише повинні померти мама Моллі, її сестри і вона сама.

8. Привиди у Венеції 

Венеція. Еркюль Пуаро, який вийшов на пенсію, неохоче відвідує спіритичний сеанс, під час якого один із гостей виявляється вбитим Колишній детектив береться до розслідування.

9. Вбивця 

Висококласний найманий убивця, схильний до мізантропічного філософування, чекає на жертву в Парижі. Коли все йде не за планом, він сам ризикує перетворитися на ціль і вирушає розбиратися зі своїми замовниками.

10. Астронавт

У центрі подій науково-фантастичної стрічки життя Кемера Едвіна. У дитинстві цей герой мріяв стати космонавтом, але перепоною втілення відповідного бажання у реальність виявилася позиція тата юнака. Його батько, який був вченим, наміри сина категорично відкинув. В результаті молодик став телеведучим не особливо популярного наукового шоу для дітей. Транслювалася ця програма чомусь уночі. Розміреність та нудність буття кіногероя порушує автомобільна аварія. Едвіну вдається врятувати водія машини, а той виявляється знаменитим астронавтом. Потім відбувається ще один фатальний випадок - падіння на територію садиби Едвіна старої ракети. Такі події підштовхують головного персонажа кінострічки до створення унікального проекту – він вирішує побудувати власний космічний корабель.

11. Операція «Фортуна»: Мистецтво перемоги

Головний герой фільму — агент МІ-6, якого наймає міжнародна служба розвідки «П'ять очей». Він повинен повернути викрадений високотехнологічний пристрій, перш ніж торговець зброєю зможе продати його тому, хто заплатить найвищу ціну.

12. Чемпіони

Маркус – помічник тренера баскетбольної команди юнацької ліги у штаті Айова, розчарований своєю нездатністю привернути увагу колективів із НБА. Вплутавшись у бійку з тренером Філом, він отримує відсторонення від роботи, а потім вважає за краще топити свої печалі у випивці. Заарештованому за водіння у нетверезому стані Маркусу пропонують 90 днів громадських робіт, але натомість він має прийняти командування спортивним колективом «Друзі», що складається з гравців з обмеженими інтелектуальними здібностями. Не бажаючи приймати пропозицію, головний герой, зрештою, змушений погодитися, щоб уникнути в'язниці. І тепер він має навчитися знаходити спільну мову зі своїми гравцями, з метою формування справжньої команди за короткий проміжок часу.


Читати також