Спецодяг – незамінний елемент безпечної праці

Спецодяг – незамінний елемент безпечної праці

При роботі в умовах, які можуть становити небезпеку для здоров'я, необхідно дотримуватися правил техніки безпеки та охорони праці, використовувати спецодяг, захисне взуття та аксесуари. Нині на ринку представлений величезний вибір різноманітного захисного одягу – від штанів та курток до жилеток, бейсболок та робочого взуття.

Спецодяг буває:

  • вологостійким,
  • вогнетривким,
  • хімостійким,
  • сигнальним.

Як вибрати найкращий спецодяг для конкретної професії?

Кожна професія має свою специфіку, тому робочий одяг повинен їй відповідати. Багато моделей спецодягу мають універсальне застосування й можуть використовуватися представниками різних професій. Ось на що ми радимо звернути увагу при виборі робочого одягу:

  • Матеріали, з яких виготовлено спецодяг. Вони визначають його довговічність, а також комфорт використання. Бавовняний одяг або одяг з бавовняно-поліестерових тканин є відповідним для більшості професій. Для важких умов рекомендується робочий одяг з технічних матеріалів – утеплений і дихаючий.
  • Функціональність спецодягу. Хороший робочий одяг має полегшувати виконання професійних завдань. Для цього він повинен бути оснащений спеціальними підсиленнями, практичними зовнішніми та внутрішніми кишенями, місцями для наколінників та наколінників.
  • Естетичний вигляд спецодягу. Зовнішній вигляд співробітників має велике значення для репутації компанії. Спецодяг можна адаптувати до кольорів її логотипа, або навіть надрукувати логотип. Завдяки такій персоналізації одяг буде виглядати ще більш професійним!

Інші захисні аксесуари

При роботі на будівництві, в саду або у виробничому цеху стануть у пригоді й інші захисні аксесуари. До них відносяться, наприклад, захисні рукавички. Використовуючи їх, ви захистите свої руки від можливих травм гострими предметами чи опіків їдкими речовинами. При їх виборі спочатку звертайте увагу на те, як виглядає поверхня на внутрішній стороні долоні. В ідеалі вона повинна бути неслизькою – завдяки цьому ви зможете надійно утримувати інструменти, і вони не вислизатимуть з рук. Також можуть знадобитися захисті окуляри, які ефективно захистять ваші очі від пилу, бруду та різних травм.

Де придбати сертифікований спецодяг?

Компанія «Бреві», продукцію якої можна придбати на сайті https://brevi.com.ua/uk/, пропонує широкий асортимент робочого одяг, включаючи літній та зимовий одяг, взуття та захисні аксесуари. Уся продукція компанії проходить сертифікацію. Можливе гуртове пошиття спецодягу на замовлення.


Читати також