12-02-2024 Розваги 558

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 12.02.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 12.02.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Публічно та аргументовано критикувати російський продукт, який заходить в Україну — це нормально, це потрібно. Тому я зробив відео про те хто та як піарить російський продукт в нашій країні та розібрав шкідливий вплив серіалу «Слово пацана», який нещодавно викликав великі дискусії в українському суспільстві. 

Партія в шахи починається з ходу пішака. Яку ж роль відведено головному героєві? І чим завершиться ця гра у шахи в реальному житті Еммануїла?

Про книгу: Головний герой роману Еммануїл мріє бути письменником, скільки себе пам’ятає. Він завзято шукає свою тему, свою музу, своє місце у світовій літературі, однак має цілу купу причин, що не сприяють творчому процесу. У той момент, коли Еммі вже майже не болить його нездійсненна мрія, він потрапляє до загадкової організації під назвою «Спілка забутих письменників», членами якої є невідомі літератори — нецікаві колись і забуті тепер. Еммануїлові пропонують вигідну співпрацю. Він погоджується і раптом розуміє, що тут не все так просто. Адже звідки у забутих письменників великі гроші? Хтось телефонує йому і мовчить. Якісь підозрілі молодики все частіше зустрічаються героєві на вулиці під час прогулянок.

10 лютого у Малій Галереї Мистецького арсеналу відбулася Artist Talk документального фотографа Михайла Палінчака у межах його персональної виставки «Висвітлення». Зустріч модерувала письменниця, радіоведуча і радіопродюсерка Олена Гусейнова. Під час розмови говорили, зокрема, про досвід роботи фотографа під час війни, а також про зйомки у щойно деокупованих регіонах та волонтерських центрах. 

Публічна дискусія «Мережі солідарності. Світ у часи блекаутів» відбулася у межах виставкового проєкту «Співіснування з темрявою». Олександра Романцова, Соломія Боршош, Наталя Гуменюк та Олеся Островська-Люта обговорили точки взаємодії та форматів комунікації, які допомагають збудувати містки до солідарності між Україною та іншими країнами. 

Чому люди сьогодні спраглі до українських традицій, чи може «шароварщина» стати частиною нашої культури та як через прикраси говорити про колоніалізм — про все це у програмі «Культурний інстинкт» Софія Челяк говорила з блогеркою й амбасадоркою всього українського Софією Безверхою (krapka.krapka).

У четвертій лекції курсу «Нобелівська премія з літератури: тенденції, течії, правила гри» літературознавиця Богдана Романцова міркує про складні й суперечливі рішення нобелівського комітету, а також про лауреатів, які розділили нагороду. Окремо зупиняється на творчості Петера Гандке – друга диктаторів, блискучого стиліста, скандального письменника, чиє нагородження стало одним із найсуперечливіших рішень журі за останні кілька десятиліть. У лекції Богдана зосереджується на питаннях етики та естетики, індивідуалізму та ідеалізму у сучасній прозі і робить спробу передбачити майбутні рішення «безсмертних».

Детально говоримо про все, пов'язане з фільмом "Поле битви: Земля" - історії зі зйомок, скандали, саєнтологію та майбутні проєкті. І, звичайно, про те - що ж сталося після цього фільму з кар'єрою режисера, продюсерів та акторів. Про все це та багато іншого - у відео! 

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнається про творчі плани братів Коен, перезапуск франшизи Парк Юрського Періоду, новий фільм Тіма Бертона, повернення на великі екрани шаленого Вуді Вудпекера та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

Керрі Кінг повертається із новим гуртом Kerry King... який звучить дуже схоже на Slayer, а тим часом Metallica бере своє на церемонії нагородження Ґреммі, на честь чого ми розіграємо ексклюзивні диски Metallica за донат на ЗСУ.

У сучасному світі освіта є головним показником, що забезпечує соціальну мобільність, тобто дає дітям шанси досягати економічних, соціальних успіхів самостійно, перевершувати здобутки попередніх поколінь. А тому освіта є ще й чинником збереження соціальної справедливості. Таким чином, вона одночасно виступає і суспільним, і особистим невідчужуваним капіталом. Нещодавно були оприлюднені результати міжнародного порівняльного дослідження учнівської успішності PISA 2022 (Programme for International Students Assessment). Зʼясувалося, що беззаперечними лідерами у навчанні є країни Далекосхідного регіону: Сінґапур, Тайвань, Південна Корея, Японія. Із західних країн високі результати показали Естонія, Ірландія, Канада, Швейцарія. Ось, здавалося б, взірці, яких слід копіювати, чий досвід варто переймати. Однак якщо співставити цей рейтинг з іншим, наприклад, з показниками субʼєктивного благополуччя населення (World happiness index), виявиться, що країни-лідери у галузі освіти значно відстають у вмінні насолоджуватися життям, довіряти світові, бути щасливими. То ж чи взагалі можливо для держави мати освічене й щасливе населення? Так, цілком. Це засвідчують рейтингові показники таких країн, як Швейцарія, Данія, Норвегія, Австралія, що здобули високі показники в обох рейтингах – освітнього успіху й субʼєктивного відчуття благополуччя своїх громадян. У чому їх секрет? Як культурні цінності співвідносяться з показниками соціального капіталу країни? Якими є особливості національних виховних стилів? Шукати відповіді на ці питання будемо під час лекції. Лекторка – Лариса Осадча/

Продовжуємо мандрувати видатними полотнами разом із Культуртригером.

PinchukArtCentre presents Zhanna Kadyrova's personal exhibition "Flying Trajectories". It opens with a double horizon over Ukraine: one that comes from the past, and another that drives the present. The exhibition travels, through geography and time, systematically embodying a shared historical past that inhabits Ukrainian public space. It addresses Ukraine as a country in a process of self-definition. Giving way to different trajectories that simultaneously come into existence often going through acts of destruction or violence. The exhibition is curated by Björn Geldhof, Artistic Director of the PinchukArtCentre.


Читати також