Як вибрати військові штани для використання в екстремальних умовах

Як вибрати військові штани для використання в екстремальних умовах

Військові штани – спеціалізований різновид одягу, який особливо затребуваний серед військовослужбовців, правоохоронців, прикордонників та охоронців. Крім того, тактичні штани досить популярні й активно використовуються туристами, мисливцями та рибалками, оскільки такий одяг має високий ступінь практичності, зносостійкості та зручності у використанні.

Характеристики військових штанів, які потрібно враховувати під час вибору

Щоб оцінити всі переваги військового одягу, потрібно досить уважно підійти до їхнього вибору. Для визначення оптимальної моделі потрібно брати до уваги її характеристики, серед яких ключовими є:

  • Функціональність. Практичність характеризується наявністю таких елементів, як кріплення, кишені, наколінники, застібки, розвантажувальні системи, ремені.
  • Колір. Класичні моделі шиються з камуфляжної тканини, але за потреби можна знайти варіанти й інших кольорів: сірий, чорний, оливковий, коричневий.
  • Тип тканини. Основні вимоги, що висуваються до матеріалу, – водовідштовхування, зносостійкість та міцність. У більшості випадків слід вибирати військові штани, пошиті з суміші, поліестеру чи синтетики, які дозволяють використовувати їх в екстремальних умовах.
  • Розмір. За умови правильно підібраного розміру можливі активні та вільні рухи, тому важливо уважно дивитися на виміри по лініях талії та стегон, а також ширини та довжини штанини.

Крім перерахованих вище моментів, є ще одна важлива характеристика – комфорт. Зумовлено це тим, що для виконання тих чи інших завдань необхідно бігати, стрибати та виконувати інші рухи. Саме тому тактичний одяг повинен бути дуже зручним.

Ключові переваги військового одягу

Армійські штани мають цілу низку відмінних характеристик, серед яких потрібно виділяти наступні:

  • висока стійкість до розривів – матеріал витримує великі навантаження навіть при інтенсивній експлуатації;
  • потрійні шви – збільшення загального показника міцності виробу;
  • зручність – відсутність провисань у ділянці колін і наявність шлейок для тактичного поясу;
  • практичність – наявність великої кількості кишень різного призначення (задні та бічні, а також ті, які розміщені на литках, що дозволяє мати під рукою все необхідне);
  • стійкість до кліматичних впливів – штани можна використовувати у будь-яких умовах і практично у будь-якій кліматичній зоні.

Також потрібно зазначити можливе багаторазове прання, при цьому структура тканини та насиченість кольорів зберігається протягом тривалого часу. Ще одна перевага – естетичний зовнішній вигляд (кольори хакі, чорний і сірий виглядають досить стильно).

Для повного комплекту потрібно купити додаткове спорядження та одяг – куртку, взуття, рюкзак і аксесуари. Всі ці товари також повинні мати відповідні властивості та якості. Грамотний вибір армійської продукції дасть можливість військовослужбовцям зручно виконувати свої обов'язки, а цивільним (рибалкам, мисливцям і туристам) проводити час зі ще більшим задоволенням.


Читати також