Як обрати ідеальний тональний крем?

Як обрати ідеальний тональний крем?

Гарний тон — основа макіяжу. Він може вирівняти колір, приховати недоліки та додати легкого сяяння. Проте, з таким розмаїттям продуктів на ринку, неважко розгубитися. У статті ми розкажемо, як обрати свій колір, врахувати особливості шкіри, подбати не лише про декоративний ефект, а й про догляд.

Тон

Певно, вам відома порада тестувати відповідність кольору на внутрішньому боці зап’ястя. Це чудова ідея, якщо ви маєте можливість піти до магазину та спробувати продукт. Звертайте увагу на підтон: холодний, теплий, нейтральний. Не всі бренди мають широку палітру, але відтінок є у кожного продукту. Якщо в лінійці наявні лише теплі кольори, а вам підходить холодний, краще обрати інший засіб. Щоб визначити ваш підтон, зверніть увагу на те, який кольоротип ви маєте: весна, осінь, зима, літо. Перші два теплі, наступні два — холодні.

Як бути з брендами, які наявні лише в інтернеті? Або що робити, якщо ви живете в невеликому місті й не маєте великих мережевих магазинів поблизу? Деякі інтернет-магазини пропонують мініверсії продукту. Деякі сторінки мають спеціальні порівнювачі тональних кремів. Наприклад, якщо ви вже маєте продукт з тоном, який вам підходить, ви можете побачити, який засіб іншого бренду відповідає тому самому тону. Щоб протестувати кілька тонів та продуктів, зверніть увагу на акції на EVA.UA. Це можливість отримати топовий засіб на справді вигідних умовах.

Мета

Тональний крем на кожен день та на фотосесію — це різні продукти. Поміркуйте, коли ви плануєте його використовувати. На фото мейкап має не такий яскравий вигляд, тому надмірність буде доречною. У такій ситуації бажано обирати щільне покриття, інтенсивний матовий ефект або, навпаки, мерехтливий. Щоденний засіб ліпше мати легкий, щоб не обтяжувати шкіру та забезпечити природний вигляд. Для вечірнього макіяжу - ідеальний стійкий тональний крем, який гарантує покриття протягом кількох годин, незважаючи на температуру в приміщенні чи на вулиці й активність рухів. 

Тип шкіри

Для сухої шкіри чудово підходить рідкий зволожувальний засіб. Краще сяйнистий, аніж матовий, оскільки другий нерідко призводить до сухості та лущення. Можна обрати продукт з вітамінами, оліями, пептидами, гіалуроновою кислотою. Поєднайте догляд та мейкап в одному. Для жирної та комбінованої — потрібен тональний крем, який регулює вироблення себуму та запобігає появі жирного блиску. Нормальна шкіра матиме чудовий вигляд при використанні будь-якого засобу. 

Якщо ви маєте висипи, пігментні плями чи розацеа, спершу скористайтеся консилером. Фіолетові плями добре приховає персиковий колір, червоні — зелений, синці під очима — жовтий. Обирайте покриття помірної щільності, щоб зберегти природність, але приховати небажані нюанси на обличчі. 

За наявності лущення потрібен також зволожувальний та живильний тональний крем олійної консистенції. Можливо, ліпше не фіксувати його пудрою. 

Вподобання

Загалом будь-які правила умовні. Якщо вам подобається ефект засмаги, нехай колір буде на один тон темніший. І навпаки, поціновувачам аристократичної блідості можна використовувати світліший за власний тон шкіри засіб. Хай там як, а головне — це подобатися собі, насолоджуватися власним віддзеркаленням. 

Полюбляєте яскравий помітний образ, тоді можна відкинути правило про природність. Для самовираження немає меж. Але важливо не нашкодити шкірі, тому дотримуйтеся наступних правил під час використання тонального крему.

Поради під час використання тонального крему

  1. Вчасно та якісно змивайте тональний крем. Очищення відбувається у три етапи. Спочатку — незмивний засіб для зняття макіяжу: двофазна рідина, молочко, міцелярна вода, гідрофільна олія. Потім — продукт для вмивання: пінка, гель або мило. І насамкінець — тонік, що нормалізує кислотно-лужний баланс та усуває залишки косметичних засобів. Це дуже важливо. Неякісне вмивання може спричиняти розширення пор, появу висипів, прискорювати старіння.
  2. Наносьте продукт б’юті-блендером, якщо ви хочете отримати дуже легке покриття. Синтетичним пензлем — для щільного і стійкого. Звертайте увагу на рухи. Користуйтеся тими ж правилами, що й під час нанесення доглядальних продуктів. Повторюйте масажні лінії, щоб не розтягувати шкіру.
  3. Перед використанням декоративного засобу обов’язково скористайтеся кремом, сироваткою, флюїдом або іншими звичними для вас доглядальними продуктами. Не турбуйтеся, що це зруйнує покриття. Хороший тональний крем зберігає стійкість, незважаючи на догляд. Але нехтувати ним дуже згубно для стану шкіри.

Отже, зважайте на колір, стан і тип шкіри, відповідність події. Але передусім на власний настрій і творче бачення себе. Ідеальний тональний крем — це той, який дарує шкірі приємні відчуття та відповідає вашим естетичним потребам. Враховуйте прості правила - і ви обов’язково знайдете свій продукт. Бажаємо вам краси та натхнення!


Читати також