Стоматологічна оптика: коли використання дентальних бінокулярів є максимально актуальним?

Стоматологічна оптика: використання дентальних бінокулярів

Робота стоматолога вимагає найбільшої точності, а основний інструмент лікаря - це його очі. З використанням стоматологічної оптики дантистам стало набагато легше працювати. Завдяки тому, що є бінокуляри стоматологічні, нарешті не потрібно нахилятися до пацієнта і тривалий час працювати в незручній позі. Що з часом приводило до хронічного болю в шиї та спині у багатьох стоматологів. Натомість можна сидіти у зручному положенні та бачити все у найменших деталях.

Особливості використання бінокулярів у роботі стоматолога

Під час своєї роботи стоматологи використовують різні інструменти. Без перебільшення можна сказати, що головну роль серед стоматологічних інструментів займають бінокуляри. Адже якщо лікар добре бачить проблемну ділянку, то і якість лікування буде кращою. 

  • Отже, першою перевагою застосування оптичних бінокулярів можна назвати якість лікування. Адже бінокуляри дозволяють бачити навіть те, що неможливо помітити неозброєним оком. Належний рівень збільшення дозволяє краще проводити діагностику та всі стоматологічні маніпуляції. І лікар буде задоволений своєю роботою, і пацієнт буде йому вдячний. 
  • Комфорт та ергономічність. Лікар може сам адаптувати бінокуляри до своїх індивідуальних потреб. Робота в бінокулярах підвищує ефективність роботи фахівця.
  • Різноманіття видів бінокулярів. На ринку оптики представлені різні види дентальних бінокулярів. Є такі, що відкидаються, їх можна за потреби підняти чи опустити. Є стаціонарні моделі. Такі лінзи кріпляться на оправі окулярів. Є моделі з підсвічуванням для більш якісного зображення.

Коли використання дентальних бінокулярів є незамінним?

Бінокуляри - це прилад, який складається з системи збільшувальних лінз. Прилад кріпиться на голові лікаря, звільняючи йому руки для виконання відповідних маніпуляцій. 

Завдяки використанню якісної стоматологічної оптики дантист може більш точно і якісно виконувати маніпуляції, наприклад:

  • у разі проведення повторного лікування;
  • для діагностування перелому коронки, який неможливо побачити без збільшення;
  • для якісної профілактичної чистки зубів, щоб краще прибрати наліт і зубний камінь у малопомітних місцях;
  • лупи дозволяють якісно пролікувати та запломбувати канали атипічної форми;
  • з бінокулярами значно легше відтворити мікрорельєф поверхні емалі при реставрації зуба.

Купити різні види стоматологічних бінокулярів можна в інтернет-магазині D-optic. Уся продукція має високі оптичні властивості та відповідає світовим стандартам.


Читати також