3 поширені помилки під час реабілітації після інфаркту

3 поширені помилки під час реабілітації після інфаркту

Реабілітація після інфаркту має бути сумлінною. Пацієнт повинен налаштуватися на дотримання лікарських порад та приймання ліків, щоб мати шанс продовжити собі життя. Проте багато хто, перенісши операцію на серці, нехтує правилами, наражаючи себе на небезпеку. 

Помилка № 1. Пігулки — у смітник, цигарку — у зуби

Інфаркт міокарда є безперервним процесом. Недуга починається до судинної катастрофи та протікає навіть після неї. Враховуючи, що винуватцями проблеми є тромбоз та атеросклероз, важливо відмовитися від паління та вживання алкоголю. Треба замінити ці згубні звички корисними — помірними фізичними навантаженнями. 

Лікарські засоби призначаються не для того, аби самопочуття хворого поліпшувалося, воно й так буде в нормі до наступного нападу, а для запобігання повторному інфаркту. Є ймовірність, що другий випадок стане смертельним. Отже, не варто нехтувати розробленою схемою лікування та відмовою від цигарок.

Помилка №2. Лінування щодо змін харчових звичок

Людина, котра пережила інфаркт, має:

  • Обмежити споживання жирів тваринного походження. 
  • Виключити з раціону швидкі вуглеводи.
  • Їсти більше овочів та фруктів. 

Усе це допоможе не лише позбутися зайвих кілограмів, а й не допустити утворенню холестеринових бляшок та тромбів. 

Помилка №3. Тривале дотримання однієї схеми лікування, без відвідування лікаря

Вважаючи, що реабілітація пройшла вдало, багато хто з пацієнтів продовжує приймати одні й ті ж самі ліки протягом багатьох років. Але це хибне рішення. Має відбуватися діагностичний контроль стану серцево-судинної системи та корекція терапії відповідно до змін в організмі. 

Якщо не можете стежити за якістю реабілітації родича похилого віку, довірте процес догляду та відновлення професіоналам дому для літніх людей.


Читати також