Як правильно розмістити роутер у квартирі: поради від інтернет-провайдера Копійка

Як правильно розмістити роутер у квартирі: поради від інтернет-провайдера Копійка

Найпростіший спосіб покращення роботи домашнього Wi-Fi – правильно розмістити маршрутизатор.

Найчастіше користувачі не цікавляться цим питанням, тому роутер ставиться туди, куди ближче і найпростіше завести зовнішній кабель, наприклад у передпокій або приміщення, яке найближче до щитка на майданчику. Проте це не завжди є оптимальним.

Рекомендації щодо розміщення роутера

Здійснюючи підключення інтернету Львів, оператори телекомунікаційних послуг вибирають найкраще місце. Користувачам, які виконують установку самостійно, варто врахувати:

  • розміщення у центрі квартири забезпечує рівномірне розподілення сигналу в усіх напрямках, що особливо важливо для багатокімнатних квартир. Якщо його розташувати в кутку прямокутної квартири, три чверті покриття буде за її межами;
  • розміщення роутера на висоті (наприклад на книжковій полиці) може допомогти сигналу розповсюджуватися ефективніше, оскільки це зменшує кількість перешкод на шляху сигналу;
  • метал та дзеркала поруч можуть відбивати або поглинати сигнал Wi-Fi, суттєво знижуючи якість з'єднання;
  • електронні пристрої, як-от мікрохвильові печі, бездротові телефони, дитячі монітори, можуть створювати електромагнітні перешкоди. Найсильніше впливають на сигнал об'єкти з великим вмістом металу: двері чи балки, залізобетонні стіни та перекриття, деякі керамічні покриття та вироби. Менший, але помітний вплив мають великі об'єми води (великий акваріум наприклад), цегла і камінь (зазвичай у складі стін), деякі оздоблювальні матеріали й утеплювачі;
  • важливий момент – маршрутизатори мають властивість нагріватися під час роботи, так що поруч з опалювальними й іншими нагрітими приладами їх розміщувати не треба. Обов'язково слід стежити за нормальною вентиляцією пристрою.

Якщо роутер має зовнішні антени, спробуйте регулювати їхнє положення для оптимізації покриття. В ідеалі антени мають бути спрямовані в різні боки, щоб максимізувати площу покриття.

Провідні львівські провайдери під час встановлення перевіряють силу сигналу у різних місцях квартири. Це допомагає ідентифікувати "мертві зони" та визначити оптимальне місце для роутера.

Встановлення та налаштування Wi-Fi роутера

Компанія Копійка, провідний інтернет провайдер Львів, пропонує купити роутери та підключити інтернет у Львові. Пристрої – функціональні моделі авторитетних брендів на 2, 3, 4 антени. На обладнання дається гарантія. Налаштування маршрутизатора, вибір оптимального місця розташування – безкоштовні послуги.


Читати також